Таг: менструални производи

ВРАБОТЕНИТЕ ЖЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА ДА ИМААТ ДВА ДЕНА МЕНСТРУАЛНО ОТСУСТВО, ПРЕДЛАГА ЗДРУЖЕНИЕТО НОВИНАРИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

ВРАБОТЕНИТЕ ЖЕНИ ВО МАКЕДОНИЈА ДА ИМААТ ДВА ДЕНА МЕНСТРУАЛНО ОТСУСТВО, ПРЕДЛАГА ЗДРУЖЕНИЕТО НОВИНАРИ ЗА ЧОВЕКОВИ ПРАВА

Вработените жени во Македонија да имаат два дена менструално отстуство е еден од предлозите за законски измени на Здружението Новинари за човекови пра ...
ЌЕ ПОЕВТИНАТ МЕНСТРУАЛНИТЕ ПРОИЗВОДИ, СОБРАНИЕТО ПО 10 МЕСЕЦИ ГИ ИЗГЛАСА ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ

ЌЕ ПОЕВТИНАТ МЕНСТРУАЛНИТЕ ПРОИЗВОДИ, СОБРАНИЕТО ПО 10 МЕСЕЦИ ГИ ИЗГЛАСА ИЗМЕНИТЕ НА ЗАКОНОТ ЗА ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ

Собранието денеска ги изгласа измените на Законот за данокот на додадена вредност кој предвидува намалување на стапката од 18% на 5% за прометот со ме ...
ЕДНА ГОДИНА ВЛАДАТА И ГРАД СКОПЈЕ НЕ ПОМАГААТ ДА СЕ НАМАЛИ МЕНСТРУАЛНАТА СИРОМАШТИЈА, МЕСЕЧЕН ТРОШОК НА СРЕДНОШКОЛКИТЕ Е 420 ДЕНАРИ ЗА ОВИЕ ПРОИЗВОДИ

ЕДНА ГОДИНА ВЛАДАТА И ГРАД СКОПЈЕ НЕ ПОМАГААТ ДА СЕ НАМАЛИ МЕНСТРУАЛНАТА СИРОМАШТИЈА, МЕСЕЧЕН ТРОШОК НА СРЕДНОШКОЛКИТЕ Е 420 ДЕНАРИ ЗА ОВИЕ ПРОИЗВОДИ

Просечниот месечен трошок на средношколките за менструални производи изнесува 420 денари, што претставува значителен дел од месечните расходи и може д ...
СРЕДНОШКОЛКИТЕ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИВААТ БЕСПЛАТНИ МЕНСТРУАЛНИ ПРОИЗВОДИ

СРЕДНОШКОЛКИТЕ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДОБИВААТ БЕСПЛАТНИ МЕНСТРУАЛНИ ПРОИЗВОДИ

Средношколките во училиштата во Скопје под надлежност на Градот ќе добиваат бесплатни менструални производи. Во буџетот за наредната 2022 година за ов ...
ЕДНА ЖЕНА ВО ЖИВОТОТ ТРОШИ 8 ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ НА МЕНСТРУАЛНИ ВЛОШКИ, НЕВЛАДИНИТЕ БАРААТ НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОКОТ И БЕСПЛАТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА УЧЕНИЧКИТЕ

ЕДНА ЖЕНА ВО ЖИВОТОТ ТРОШИ 8 ПРОСЕЧНИ ПЛАТИ НА МЕНСТРУАЛНИ ВЛОШКИ, НЕВЛАДИНИТЕ БАРААТ НАМАЛУВАЊЕ НА ДАНОКОТ И БЕСПЛАТНИ ПРОИЗВОДИ ЗА УЧЕНИЧКИТЕ

Жената во Македонија во текот на својот живот троши осум месечни плати само за трошоци поврзани со менструални производи и лекарства за менструална бо ...
5 / 5 НАПИСИ