Таг: мерна станица

1 2 10 / 14 НАПИСИ
НА ПОЛНОЌ БИТОЛА БЕШЕ НАЈЗАГАДЕН ГРАД ВО ЗЕМЈАВА

НА ПОЛНОЌ БИТОЛА БЕШЕ НАЈЗАГАДЕН ГРАД ВО ЗЕМЈАВА

Највисоки концентрации на ПМ10 честички беа измерени околу полноќ во Битола во споредба со сите други градови во земјава. На официјалната страница за ...
ГРАД СКОПЈЕ ПОСТАВИ МЕРНА СТАНИЦА ЗА ВОЗДУХ НА ПЛОШТАДОТ ВМРО

ГРАД СКОПЈЕ ПОСТАВИ МЕРНА СТАНИЦА ЗА ВОЗДУХ НА ПЛОШТАДОТ ВМРО

На плоштадот ВМРО, во центарот на градот, Град Скопје постави мониторинг станица за мерење на квалитетот на амбиенталниот воздух.  Сликите утрово на с ...
ОПШТИНА ВЕЛЕС НЕ МОЖЕ САМА ДА ПОСТАВИ МЕРНИ СТАНИЦИ ОТИ ТОА НЕ Е ПО СВЕТСКИ СТАНДАРДИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

ОПШТИНА ВЕЛЕС НЕ МОЖЕ САМА ДА ПОСТАВИ МЕРНИ СТАНИЦИ ОТИ ТОА НЕ Е ПО СВЕТСКИ СТАНДАРДИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА

Министерството за животна средина им одговори на велешките советници дека нивното барање за поставување пет мерни станици во градот не е во согласност ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА НЕ Ѝ ДОЗВОЛУВА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС САМА ДА КУПИ МЕРНИ СТАНИЦИ ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЖИВОТНА СРЕДИНА НЕ Ѝ ДОЗВОЛУВА НА ОПШТИНА ВЕЛЕС САМА ДА КУПИ МЕРНИ СТАНИЦИ ЗА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ

Министерството за животна средина не ја поддржува одлуката на Советот на Општина Велес да набави и постави мерни станици за квалитетот на воздухот. Ва ...
ВЕЛЕШКИТЕ СОВЕТНИЦИ БАРААТ ДА СЕ НАБАВАТ ПЕТ СТАНИЦИ ЗА МЕРЕЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ ВО ГРАДОТ

ВЕЛЕШКИТЕ СОВЕТНИЦИ БАРААТ ДА СЕ НАБАВАТ ПЕТ СТАНИЦИ ЗА МЕРЕЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ ВО ГРАДОТ

Советниците од Општина Велес побараа од локалната власт да се распише меѓународен тендер за набавка на мониторинг станици за мерење на квалитетот на а ...
КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ ВО ВЕЛЕС ГО МЕРИ САМО УШТЕ СТАНИЦАТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ, А И ТАА Е СТАРА

КВАЛИТЕТОТ НА ВОЗДУХОТ ВО ВЕЛЕС ГО МЕРИ САМО УШТЕ СТАНИЦАТА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ, А И ТАА Е СТАРА

Мерната станица на Центарот за јавно здравје во Велес е стара и дотраена и кога таа ќе откаже нема да се знае каков е квалитетот на воздухот што го ди ...
ДВА МЕСЕЦА НЕ РАБОТИ МЕРНАТА СТАНИЦА ВО БИТОЛА, ОПШТИНАТА ЌЕ ПОБАРА ПОПРАВКА

ДВА МЕСЕЦА НЕ РАБОТИ МЕРНАТА СТАНИЦА ВО БИТОЛА, ОПШТИНАТА ЌЕ ПОБАРА ПОПРАВКА

Скоро два месеца мерната станица во центарот на Битола не мери колкаво е загадувањето со ПМ 10 честички. На интернeт страницата на Министерството за ж ...
ВЕЛЕШАНИ НЕ ЗНААТ КАКОВ ВОЗДУХ ДИШАТ, А НЕМА ДА ЗНААТ НИТУ ЗИМАВА

ВЕЛЕШАНИ НЕ ЗНААТ КАКОВ ВОЗДУХ ДИШАТ, А НЕМА ДА ЗНААТ НИТУ ЗИМАВА

Велешани не знаат каков воздух дишат, ниту има најави дека ќе разберат каков е квалитетот на воздухот во наредниот период. По реакциите на јавноста ...
РЕЧИСИ ДВА МЕСЕЦА НЕ РАБОТИ МЕРНАТА СТАНИЦА ВО БИТОЛА, ОД ОПШТИНАТА ЌЕ ПОБАРААТ НЕЈЗИНО САНИРАЊЕ

РЕЧИСИ ДВА МЕСЕЦА НЕ РАБОТИ МЕРНАТА СТАНИЦА ВО БИТОЛА, ОД ОПШТИНАТА ЌЕ ПОБАРААТ НЕЈЗИНО САНИРАЊЕ

Речиси два месеца, мерната станица во центарот на Битола не мери колкаво е загадувањето со ПМ 10 честички. На интернет страницата на Министерството за ...
СЕ РАСИПА МЕРНАТА СТАНИЦА ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ ВО ГАЗИ БАБА, ПОПРАВКА ОД ПОНЕДЕЛНИК

СЕ РАСИПА МЕРНАТА СТАНИЦА ЗА КВАЛИТЕТ НА ВОЗДУХОТ ВО ГАЗИ БАБА, ПОПРАВКА ОД ПОНЕДЕЛНИК

Расипана е мерната станица за мерење амбиентален воздух во скопска Гази Баба, која е дел од мониторинг системот на Министерството за животна средина. ...
1 2 10 / 14 НАПИСИ