Таг: Министерство за здравство

1 2 3 4 113 20 / 1127 НАПИСИ
ЗА ЛЕКУВАЊЕ ВО ДРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ, СТРАНЦИТЕ ЌЕ ПЛАЌААТ КАКО И МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ КОИ НЕ СЕ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРЕНИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

ЗА ЛЕКУВАЊЕ ВО ДРЖАВНИТЕ БОЛНИЦИ, СТРАНЦИТЕ ЌЕ ПЛАЌААТ КАКО И МАКЕДОНСКИТЕ ГРАЃАНИ КОИ НЕ СЕ ЗДРАВСТВЕНО ОСИГУРЕНИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО

Нема изедначување на цените во јавното здравство помеѓу странските државјани и државјаните на Македонија, туку изедначувањето е со приватните пациенти ...
ПРОРАБОТЕ АПЛИКАЦИЈАТА „МОЕ ЗДРАВЈЕ“, КАДЕ СЕ СОБРАНИ СИТЕ ПОДАТОЦИ НА ПАЦИЕНТИТЕ

ПРОРАБОТЕ АПЛИКАЦИЈАТА „МОЕ ЗДРАВЈЕ“, КАДЕ СЕ СОБРАНИ СИТЕ ПОДАТОЦИ НА ПАЦИЕНТИТЕ

Податоци за реализирани прегледи кај матичен лекар, специјалистички, лабораториски, дијагностички и болнички упати, рецепти, примени вакцини, содржи а ...
ДРЖАВАТА ГИ ЗАБОРАВИ БОЛНИТЕ СО МЕХАНИЧКА ПОДДРШКА НА СРЦЕ, ПО ТРИ ГОДИНИ ВЕТУВАЊА ТИЕ СÈ УШТЕ ПЛАЌААТ ЗА ЛЕКУВАЊЕ

ДРЖАВАТА ГИ ЗАБОРАВИ БОЛНИТЕ СО МЕХАНИЧКА ПОДДРШКА НА СРЦЕ, ПО ТРИ ГОДИНИ ВЕТУВАЊА ТИЕ СÈ УШТЕ ПЛАЌААТ ЗА ЛЕКУВАЊЕ

Министерството за здравство не ги ослободи пациентите со механичка потпора на срце од партиципација за здравствените услуги. По тригодишните преговори ...
СКОПСКИ „ГРАДСКИ ПАРКИНГ“ ЌЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПАРКИНГОТ НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО СИ ГО БАРА НАЗАД

СКОПСКИ „ГРАДСКИ ПАРКИНГ“ ЌЕ ОСТАНЕ БЕЗ ПАРКИНГОТ НА КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО СИ ГО БАРА НАЗАД

ЈП „Градски паркинг“ во Скопје ќе остане без најголемиот паркинг со кој стопанисува, оној во рамките на Клиничкиот центар. Договорот кој беше потпишан ...
ПОРАДИ РЕНОВИРАЊЕ, ПАЦИЕНТИТЕ ОД КЛИНИКАТА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА ЌЕ СЕ ПРИМААТ ВО ПСИХИЈАТРИСКАТА БОЛНИЦА ВО СКОПЈЕ И ВО „8 СЕПТЕМВРИ“

ПОРАДИ РЕНОВИРАЊЕ, ПАЦИЕНТИТЕ ОД КЛИНИКАТА ЗА ПСИХИЈАТРИЈА ЌЕ СЕ ПРИМААТ ВО ПСИХИЈАТРИСКАТА БОЛНИЦА ВО СКОПЈЕ И ВО „8 СЕПТЕМВРИ“

Пациентите од Универзитетската клиника за психијатрија во Скопје во наредните пет месеци ќе бидат хоспитализирани во Психијатриската болница - Скопје ...
МЕДИЦИНСКИ ЕКИПИ ЌЕ ПОСЕТАТ 3.000 НЕВАКЦИНИРАНИ СЕМЕЈСТВА ДА РАЗГОВАРААТ ЗА ПРИДОБИВКИТЕ ОД ВАКЦИНИТЕ

МЕДИЦИНСКИ ЕКИПИ ЌЕ ПОСЕТАТ 3.000 НЕВАКЦИНИРАНИ СЕМЕЈСТВА ДА РАЗГОВАРААТ ЗА ПРИДОБИВКИТЕ ОД ВАКЦИНИТЕ

Медицински тимови од здравствените домови во земјава до крајот на мај ќе делат флаери и ќе одат „од врата на врата“ до околу 3 илјади семејства од 20 ...
ИНФОРМАЦИИ ЗА ТЕРМИНИ, ИЗВЕШТАИ, СКРИНИНГ И ВАКЦИНИ СОБРАНИ НА ПЛАТФОРМАТА „Е-ЗДРАВСТВО“

ИНФОРМАЦИИ ЗА ТЕРМИНИ, ИЗВЕШТАИ, СКРИНИНГ И ВАКЦИНИ СОБРАНИ НА ПЛАТФОРМАТА „Е-ЗДРАВСТВО“

Сите достапни дигитални здравствени услуги се интегрирани на едно место на веб-платформата„е-здравство“, рече денеска министерот за здравство Фатмир М ...
НА АНЕСТЕЗИОЛОГОТ ТИКТОКЕР ДВА ПАТИ МУ БИЛА ОДБИЕНА НОСТРИФИКАЦИЈА НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈАТА ОД ПРИШТИНА

НА АНЕСТЕЗИОЛОГОТ ТИКТОКЕР ДВА ПАТИ МУ БИЛА ОДБИЕНА НОСТРИФИКАЦИЈА НА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈАТА ОД ПРИШТИНА

Петочлена комисија од еминентни професори од Катедрата на анестезија на Медицинскиот факултет на скопскиот Универзитет „Св. Кирил и Методиј“ во 2014 с ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДА ИЗГОТВИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА БОЛЕДУВАЊА НА ЗЕМЈОДЕЛКИТЕ, БАРА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ЗДРАВСТВО ДА ИЗГОТВИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ ЗА БОЛЕДУВАЊА НА ЗЕМЈОДЕЛКИТЕ, БАРА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАШТИТА ОД ДИСКРИМИНАЦИЈА

Нерамноправен е третманот кон земјоделките во остварувањето на правото на платено породилно отсуство, но и кон земјоделките и земјоделците во остварув ...
ГИ ДОНЕСОА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА НАБАВКА НА „ТРИКАФТА“, НО МЕСЕЦ ДЕНА НЕМААТ НИ ПЛАН НИ ПРОГРАМА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО

ГИ ДОНЕСОА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА НАБАВКА НА „ТРИКАФТА“, НО МЕСЕЦ ДЕНА НЕМААТ НИ ПЛАН НИ ПРОГРАМА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ВЕЛИ ЗДРУЖЕНИЕТО

Здравствените институции сѐ уште немаат стапено во контакт со компанијата за набавката на лекот „трикафта“, нити пак се работи за програмата со која с ...
1 2 3 4 113 20 / 1127 НАПИСИ