Таг: Министерство за здравство

1 2 3 4 5 113 30 / 1127 НАПИСИ
ПОЧИНАТОТО ПЕТГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ИМАЛО ВИРУСЕН ИНФЕКТ КОЈ ГО ЗАФАТИЛ И СРЦЕВИОТ МУСКУЛ, А ВО БОЛНИЦАТА ИМАЛО СООДВЕТЕН ТРЕТМАН, ЗАКЛУЧИ КОМИСИЈАТА ЗА СТРУЧЕН НАДЗОР

ПОЧИНАТОТО ПЕТГОДИШНО ДЕВОЈЧЕ ИМАЛО ВИРУСЕН ИНФЕКТ КОЈ ГО ЗАФАТИЛ И СРЦЕВИОТ МУСКУЛ, А ВО БОЛНИЦАТА ИМАЛО СООДВЕТЕН ТРЕТМАН, ЗАКЛУЧИ КОМИСИЈАТА ЗА СТРУЧЕН НАДЗОР

Мускулно-воспалителна реакција во рамки на вирусен инфект кој го зафатил и срцевиот мускул со покачена вредност на срцевиот ензим-тропонин имала петго ...
ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОКАЧУВАЊЕ СО МАРТОВСКАТА ПЛАТА

ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ЌЕ ДОБИЈАТ ПОКАЧУВАЊЕ СО МАРТОВСКАТА ПЛАТА

Вработените во здравството ќе имаат бруто покачување со мартовската плата, изјави Предраг Серафимовски, потпретседател на Синдикатот на Клинички цента ...
РЕЧИСИ ТРИ НЕДЕЛИ НЕМА ИНСУЛИН ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

РЕЧИСИ ТРИ НЕДЕЛИ НЕМА ИНСУЛИН ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ

Речиси три недели нема некои видови инсулин кои ги користат повеќето од над 45.000 дијабетичари со оваа терапија во земјава, а тие не ни знаат кога ќе ...
СЕ РАСПАЃА БОЛНИЦАТА ВО КИЧЕВО, ДИРЕКТОРОТ ТРПЕСКИ МОЛИ ЗА ПОМОШ ЗА ДА СЕ ОБЕЗБЕДАТ ОСНОВНИ УСЛОВИ ЗА РАБОТА

СЕ РАСПАЃА БОЛНИЦАТА ВО КИЧЕВО, ДИРЕКТОРОТ ТРПЕСКИ МОЛИ ЗА ПОМОШ ЗА ДА СЕ ОБЕЗБЕДАТ ОСНОВНИ УСЛОВИ ЗА РАБОТА

Стара распадната зграда, дотраен инвентар, расипана медицинска опрема, ваква е сликата на болницата во Кичево каде бидејќи  нема основни услови за раб ...
ЖАЛОСНО Е ВО 21. ВЕК ДА СЕ УМИРА ОД БОЛЕСТ ЗА КОЈА ИМА ЛЕК, БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЗАПАЛИЈА СВЕЌИ ПРЕД ВЛАДАТА ВО СПОМЕН НА ПОЧИНАТИОТ ИЛИЈЕВСКИ

ЖАЛОСНО Е ВО 21. ВЕК ДА СЕ УМИРА ОД БОЛЕСТ ЗА КОЈА ИМА ЛЕК, БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ЗАПАЛИЈА СВЕЌИ ПРЕД ВЛАДАТА ВО СПОМЕН НА ПОЧИНАТИОТ ИЛИЈЕВСКИ

„Жалосно е што во 21. век имаме лек за цистична фиброза, а луѓе да умираат од оваа болест. Не требаше да умре Благојче па преку ноќ да се најдат пари“ ...
ПОЧИНА ПАЦИЕНТ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ЧЕКАЈЌИ ДРЖАВАТА ДА ГИ СМЕНИ ЗАКОНИТЕ И ДА ГО НАБАВИ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“

ПОЧИНА ПАЦИЕНТ СО ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА, ЧЕКАЈЌИ ДРЖАВАТА ДА ГИ СМЕНИ ЗАКОНИТЕ И ДА ГО НАБАВИ ЛЕКОТ „ТРИКАФТА“

Почина Благојче Илиевски, пациент со цистична фиброза, објави Асоцијацијата за цистична фиброза (АЦФ), додавајќи дека не дочека да го прими лекот „три ...
НЕ БАРАМЕ НИШТО ПОВЕЌЕ ОД ТОА ШТО НИ СЛЕДУВА, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА НА ПРОТЕСТОТ ПРЕД ВЛАДАТА

НЕ БАРАМЕ НИШТО ПОВЕЌЕ ОД ТОА ШТО НИ СЛЕДУВА, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА НА ПРОТЕСТОТ ПРЕД ВЛАДАТА

Не бараме ништо повеќе од тоа што ни следува како здравствена помош, рече Бојан Крстовски од Асоцијацијата за цистична фиброза на денешниот протест пр ...
ГОДИШНО ВО ЗЕМЈАВА УМИРААТ ОКОЛУ 40 ЖЕНИ ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА, А ВЛАДАТА ГО НАМАЛИ БУЏЕТОТ ЗА РАНА ДЕТЕКЦИЈА, РЕАГИРА ЗДРУЖЕНИЕТО ЕСЕ

ГОДИШНО ВО ЗЕМЈАВА УМИРААТ ОКОЛУ 40 ЖЕНИ ОД РАК НА ГРЛО НА МАТКА, А ВЛАДАТА ГО НАМАЛИ БУЏЕТОТ ЗА РАНА ДЕТЕКЦИЈА, РЕАГИРА ЗДРУЖЕНИЕТО ЕСЕ

Во земјава секоја година умираат околу 40 жени од рак на грлото на матката, а Владата го намали буџетот за Програмата за рана детекција на малигни заб ...
ВО ТЕК Е ВТОРА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ НА СКОПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

ВО ТЕК Е ВТОРА ТРАНСПЛАНТАЦИЈА НА ЦРН ДРОБ ОД ПОЧИНАТ ДАРИТЕЛ НА СКОПСКИОТ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР

На скопскиот Клинички центар „Мајка Тереза“ во тек е трансплантација на црн дроб, на бубрези и на коскени ткива од починат дарител, соопшти Министерст ...
САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА КОИ СО СОЛЗИ ПРОТЕСТИРАА ЗА НЕРЕДОВНАТА ТЕРАПИЈА

САКАМЕ ДА ЖИВЕЕМЕ, РЕКОА БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА КОИ СО СОЛЗИ ПРОТЕСТИРАА ЗА НЕРЕДОВНАТА ТЕРАПИЈА

Ние сме сите деца и млади кои сакаат да живеат, не сме ставка во буџетот, низ солзи денеска зборуваше Ивана Атанасоска од Асоцијацијата за цистична фи ...
1 2 3 4 5 113 30 / 1127 НАПИСИ