Таг: Министерство за здравство

1 31 32 33 34 35 330 / 342 НАПИСИ
ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ СЕ НЕВИДЛИВИ ПРЕД ЗАКОНИТЕ, АЛАРМИРАШЕ ЗДРУЖЕНИЕТО „ВИЛСОН МАКЕДОНИЈА“

ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ БОЛЕСТИ СЕ НЕВИДЛИВИ ПРЕД ЗАКОНИТЕ, АЛАРМИРАШЕ ЗДРУЖЕНИЕТО „ВИЛСОН МАКЕДОНИЈА“

Пациентите со ретки болести се уште се невидливи пред законите на Република Македонија, алармираше здружението „Вилсон Македонија“, во пресрет на Дено ...
ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ КАРЦИНОМИ ОСТАВЕНИ НА ЦЕДИЛО

ПАЦИЕНТИТЕ СО РЕТКИ КАРЦИНОМИ ОСТАВЕНИ НА ЦЕДИЛО

Пациентите со ретки карциноми во земјава се оставени на цедило. Не ги добиваат соодветните лекви, а од новите иновативни лекови кои во светот ги има 7 ...
НЕМА БЕ-СЕ-ЖЕ ВАКЦИНИ ОТИ НЕМА АВИОН СКОПЈЕ-СОФИЈА

НЕМА БЕ-СЕ-ЖЕ ВАКЦИНИ ОТИ НЕМА АВИОН СКОПЈЕ-СОФИЈА

Бебињата што се раѓаат на Клиниката за гинекологија и акушерство и во останатите родилишта во земјава последниов месец, од болница излегуваат невакцин ...
ДРЖАВАТА НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ХИВ ТЕСТИРАЊЕ, ЌЕ РАСТЕ БРОЈОТ НА БОЛНИ ОД СИДА

ДРЖАВАТА НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ХИВ ТЕСТИРАЊЕ, ЌЕ РАСТЕ БРОЈОТ НА БОЛНИ ОД СИДА

Двете мобилни лаборатории за брзо и доверливо ХИВ тестирање и советување, кои функционираат во рамки на невладината ХЕРА, од први јули ќе престанат со ...
РАСПИШАН ТЕНДЕР ЗА НАБАВКА НА „ТАМИФЛУ“ ОТКАКО СНЕМА ЛЕК СРЕДЕ СЕЗОНА НА ГРИП

РАСПИШАН ТЕНДЕР ЗА НАБАВКА НА „ТАМИФЛУ“ ОТКАКО СНЕМА ЛЕК СРЕДЕ СЕЗОНА НА ГРИП

Тендер за набавка на “тамифлу“, или за антивирусен лек против грип, Министерството за здравство распиша минатата среда. Според огласот за јавна набавк ...
НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

НЕМА ИНСУЛИН И ЛЕНТИ ЗА ДИЈАБЕТИЧАРИТЕ ВО КУМАНОВО 

Дијабетичарите од Куманово се жалат дека со месеци не можат да обезбедат некои типови на инсулин и ленти за мерење на нивото на шекер во крвта. Иако е ...
СРЕДЕ СЕЗОНА НА ГРИП НЕМА „ТАМИФЛУ“, ОТИ СЕ СМЕНИЛЕ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА НАБАВКА

СРЕДЕ СЕЗОНА НА ГРИП НЕМА „ТАМИФЛУ“, ОТИ СЕ СМЕНИЛЕ ПРОЦЕДУРИТЕ ЗА НАБАВКА

Среде сезона на грипови, на матичните лекари им било препорачано да не препишуваат „тамифлу“ затоа што оваа година нема нови набавки на антивирусниот ...
РАБОТНИК СО ТРИ МОЗОЧНИ УДАРИ ОСТАНАЛ И БЕЗ БОЛЕДУВАЊЕ И БЕЗ РАБОТА

РАБОТНИК СО ТРИ МОЗОЧНИ УДАРИ ОСТАНАЛ И БЕЗ БОЛЕДУВАЊЕ И БЕЗ РАБОТА

На вработен кој притоа нема шест месеци непрекинато здравствено осигурување од првиот ден од вработувањето, Фондот за здравство нема да му го покрие б ...
ПРОТЕСТЕН МАРШ ПРОТИВ НАМАЛУВАЊЕТО НА БУЏЕТОТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

ПРОТЕСТЕН МАРШ ПРОТИВ НАМАЛУВАЊЕТО НА БУЏЕТОТ ЗА ПРЕВЕНЦИЈА ОД ХИВ

Активисти од Платформата за  одржливост на сервисите за превенција и поддршка за ХИВ денес маршираа во знак на протест затоа што со предлог буџетот на ...
БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПОБАРАА ЛЕКОВИ ЗА БОЛЕСТА, НЕ САМО ЗА СИМПТОМИТЕ

БОЛНИТЕ ОД ЦИСТИЧНА ФИБРОЗА ПОБАРАА ЛЕКОВИ ЗА БОЛЕСТА, НЕ САМО ЗА СИМПТОМИТЕ

Болните од цистична фиброза бараат здравствените власти да обезбедат лекови кои ја лекуваат нивната болест, а не само лекови со кои се третираат симпт ...
1 31 32 33 34 35 330 / 342 НАПИСИ