Таг: Министерство за здравство

1 65 66 67 68 69 73 670 / 724 НАПИСИ
ТОПЛОТЕН БРАН, НАЈЖЕШКО ВО СКОПЈЕ И КУМАНОВО

ТОПЛОТЕН БРАН, НАЈЖЕШКО ВО СКОПЈЕ И КУМАНОВО

Топлотен бран од жолта фаза денес има во целата земја. Според информациите од Управата за хидрометеоролошки работи температурите одат од 33 до 40 степ ...
ТАРАВАРИ И СПАСОВСКИ ИМ ДАДОА ИЗВОДИ НА ДВЕ РОДИЛКИ, СТАРТУВАШЕ ПРОЕКТОТ „ДОБРЕДОЈДЕ БЕБЕ“

ТАРАВАРИ И СПАСОВСКИ ИМ ДАДОА ИЗВОДИ НА ДВЕ РОДИЛКИ, СТАРТУВАШЕ ПРОЕКТОТ „ДОБРЕДОЈДЕ БЕБЕ“

Министрите за здравство и за внатрешни работи Арбен Таравари и Оливер Спасовски ги поделија првите изводи од книгата на родени на мајките на две новор ...
ТАРАВАРИ ИМ ЗАБРАНИ НА ДИРЕКТОРИТЕ САМОСТОЈНО ДА ОДЛУЧУВААТ ЗА ОПРЕМУВАЊЕ НА КАБИНЕТИ И ПАТУВАЊА НА КОНГРЕСИ

ТАРАВАРИ ИМ ЗАБРАНИ НА ДИРЕКТОРИТЕ САМОСТОЈНО ДА ОДЛУЧУВААТ ЗА ОПРЕМУВАЊЕ НА КАБИНЕТИ И ПАТУВАЊА НА КОНГРЕСИ

Министерство за здравство писмено ги известило сите јавни здравствени установи дека треба да побараат стручно мислење од министерството за сите јавни ...
Д-Р АЛЕН ГЕОРГИЈЕВ НОВ ДИРЕКТОР НА ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА, Д-Р МАРИЈА ДИМИТРОВА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Д-Р АЛЕН ГЕОРГИЈЕВ НОВ ДИРЕКТОР НА ШТИПСКАТА КЛИНИЧКА БОЛНИЦА, Д-Р МАРИЈА ДИМИТРОВА НА ЦЕНТАРОТ ЗА ЈАВНО ЗДРАВЈЕ

Mедицинскиот директор на Клиничката болница Штип д-р Александар Стојановски е разрешен, а на негово место Министерството за здравство го именуваше д-р ...
ДИРЕКТОРОТ НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ОДИ НА РАБОТА И СЕ КРИЕ ОД ТАРАВАРИ

ДИРЕКТОРОТ НА ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО НЕ ОДИ НА РАБОТА И СЕ КРИЕ ОД ТАРАВАРИ

До крајот на неделата ќе биде разрешен директорот на Фондот за здравствено осигурување Сашо Стефановски, оти не оди на работа и го игнорира Министерст ...
ПАК ТРУЕЊЕ СО ХРАНА ВО ФАБРИКАТА ЛЕАР ВО ТЕТОВО

ПАК ТРУЕЊЕ СО ХРАНА ВО ФАБРИКАТА ЛЕАР ВО ТЕТОВО

Изутринава околу 10.30 часот, 23 лица од фабриката ЛЕАР во Тетово побарале медицинска помош во Клиничката болница во Тетово поради симптоми на труење. ...
НЕЗАДОВОЛИТЕЛНА ХИГИЕНА ЗАТЕКНАЛЕ ИНСПЕKТОРИТЕ НА КЛИНИКАТА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА ПРИ ВОНРЕДНИОТ НАДЗОР ПО НАЛОГ НА ТАРАВАРИ

НЕЗАДОВОЛИТЕЛНА ХИГИЕНА ЗАТЕКНАЛЕ ИНСПЕKТОРИТЕ НА КЛИНИКАТА ЗА ГИНЕКОЛОГИЈА ПРИ ВОНРЕДНИОТ НАДЗОР ПО НАЛОГ НА ТАРАВАРИ

Незадоволителна санитарно-хигиенска состојба вчеравечер констатирале инспекторите од Државниот санитарен и здравствен инспекторат на клиниките за Гине ...
ШУТКА ЌЕ ДОБИЕ ГИНЕКОЛОГ ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

ШУТКА ЌЕ ДОБИЕ ГИНЕКОЛОГ ОД СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

Во амбулантата во скопската општина Шуто Оризари од следната недела ќе работи гинеколог. Ова денес го најави Министерството за здравство, од каде што ...
ИТНО ДА СЕ ВРАБОТАТ 30 СЕСТРИ ЗА ДА СЕ ОТВОРИ БАРЕМ ЕДНА ОД ЗАТВОРЕНИТЕ ХИРУРШКИ САЛИ, ПОБАРАА ОД БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ ОД ТАРАВАРИ

ИТНО ДА СЕ ВРАБОТАТ 30 СЕСТРИ ЗА ДА СЕ ОТВОРИ БАРЕМ ЕДНА ОД ЗАТВОРЕНИТЕ ХИРУРШКИ САЛИ, ПОБАРАА ОД БОЛНИЦАТА „8 СЕПТЕМВРИ“ ОД ТАРАВАРИ

Одобрение итно да се ангажираат 30 медицински сестри со договор на дело и финансиска согласност да се вработат уште 60 медицински сестри побарал дирек ...
СМЕНЕТИ КЕДЕВ ОД КАРДИОЛОГИЈА И ШИКОЛЕ ОД НЕФРОЛОГИЈА, НОВИ ДИРЕКТОРИ НА 4 КЛИНИКИ

СМЕНЕТИ КЕДЕВ ОД КАРДИОЛОГИЈА И ШИКОЛЕ ОД НЕФРОЛОГИЈА, НОВИ ДИРЕКТОРИ НА 4 КЛИНИКИ

Нови директори од денес имаат четири универзитетски клиники, односно Кардиологија, Нефрологија, Токсикологија и Клиниката за очни болести. Министерств ...
1 65 66 67 68 69 73 670 / 724 НАПИСИ