Таг: мониторинг

СЕКОЈ ЧЕТВРТИ ТЕНДЕР Е ПОНИШТЕН, НА СЕКОЈ ТРЕТ ИМА ЕДНА ИЛИ НИЕДНА ПОНУДА

СЕКОЈ ЧЕТВРТИ ТЕНДЕР Е ПОНИШТЕН, НА СЕКОЈ ТРЕТ ИМА ЕДНА ИЛИ НИЕДНА ПОНУДА

Секој четврти тендер е поништен, а на секој трет е доставенa една или ниту една понуда, покажа Извештајот од мониторингот на јавните набавки за период ...
НЕЗАВИСНО МОНИТОРИНГ ТЕЛО ЌЕ ГО КОНТРОЛИРА СЕКОЈ ЧЕКОР ЗА РУДНИКОТ ИЛОВИЦА, СЕ ДОГОВОРИЈА АКТИВИСТИТЕ, ИНВЕСТИТОРОТ И ВЛАДАТА

НЕЗАВИСНО МОНИТОРИНГ ТЕЛО ЌЕ ГО КОНТРОЛИРА СЕКОЈ ЧЕКОР ЗА РУДНИКОТ ИЛОВИЦА, СЕ ДОГОВОРИЈА АКТИВИСТИТЕ, ИНВЕСТИТОРОТ И ВЛАДАТА

Повеќе од четири часа траеше консултативната средба и соочувањето меѓу граѓанските активисти, експертите, преставниците од инвеститорот „Еуромакс“ и м ...
ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВААТ ВОДНИТЕ ЖИВЕАЛИШТА НА ТРИТЕ СТРАНИ ОД ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

ЌЕ СЕ ЗАШТИТУВААТ ВОДНИТЕ ЖИВЕАЛИШТА НА ТРИТЕ СТРАНИ ОД ПРЕСПАНСКОТО ЕЗЕРО

Водните живеалишта во Преспа се загрозени од човечките активности, екстракцијата на песок, уништувањето на трската за создавање плажи, рече Даниела За ...
МРТВ И АЕК МИЗЕРНО ПОТФРЛИЈА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ МАНЧЕВСКИ

МРТВ И АЕК МИЗЕРНО ПОТФРЛИЈА, ВЕЛИ МИНИСТЕРОТ МАНЧЕВСКИ

Регулаторните тела, односно Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) и Агенцијата за аудио и аудиовизуелни услуги (АВМУ) мизерно потфрлија, па мора ...
НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СЕ ПОЖАЛИ НА ОБСЕ ДЕКА НЕМА ПАРИ ЗА МОНИТОРИНГ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ СЕ ПОЖАЛИ НА ОБСЕ ДЕКА НЕМА ПАРИ ЗА МОНИТОРИНГ НА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ

Народниот правобранител Иџет Мемети на денешната средба со претставници на мисијата на ОБСЕ во Скопје, изјави дека поради недостаток на кадар доведено ...
ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ЌЕ ВИДАТ КАКО СЕ БЕТОНИРА ОХРИД

ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ЌЕ ВИДАТ КАКО СЕ БЕТОНИРА ОХРИД

Утре во Охрид ќе пристигне експертски тим на УНЕСКО кој ќе изврши мониторинг на неколку локации во градот и неговата околина. Сакаат да се уверат колк ...
6 / 6 НАПИСИ