Таг: Монт Еверест

НЕПАЛЕЦОТ КАМИ РИТА ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО РЕКОРДЕН 30. ПАТ, ВТОРПАТ ЗА ДЕСЕТ ДЕНА

НЕПАЛЕЦОТ КАМИ РИТА ГО ИСКАЧИ МОНТ ЕВЕРЕСТ ПО РЕКОРДЕН 30. ПАТ, ВТОРПАТ ЗА ДЕСЕТ ДЕНА

Познатиот шерпаски планинарски водич Ками Рита го искачи Монт Еверест по рекорден 30. пат, комплетирајќи го своето второ искачување овој месец. Ваков ...
МОНТ ЕВЕРЕСТ ПОРАСНАЛ ЗА РЕЧИСИ ЕДЕН МЕТАР, ОБЈАВИЈА НЕПАЛ И КИНА

МОНТ ЕВЕРЕСТ ПОРАСНАЛ ЗА РЕЧИСИ ЕДЕН МЕТАР, ОБЈАВИЈА НЕПАЛ И КИНА

Највисоката планина на светот Монт Еверест е повисока за 0,86 метри од досегашната официјална пресметка, заеднички објавија Кина и Непал. Двете земји ...
УШТЕ ТРОЈЦА ПОЧИНАА НА МОНТ ЕВЕРЕСТ ОД ИСЦРПЕНОСТ, ВО РЕДИЦА СО ЧАСОВИ СЕ ЧЕКА ЗА КАЧУВАЊЕ НА СМРЗНУВАЧКИ ТЕМПЕРАТУРИ

УШТЕ ТРОЈЦА ПОЧИНАА НА МОНТ ЕВЕРЕСТ ОД ИСЦРПЕНОСТ, ВО РЕДИЦА СО ЧАСОВИ СЕ ЧЕКА ЗА КАЧУВАЊЕ НА СМРЗНУВАЧКИ ТЕМПЕРАТУРИ

Уште три лица починаа на Монт Еверест, вкупно седум оваа недела, откако поради голема гужва на патеката кон највисокиот врв на светот, стотици планина ...
ТАТКО МИ НА 9 МЕСЕЦИ ВО РАНЕЦ МЕ КАЧИ НА ПЕЛИСТЕР, КАЖА СИНОТ НА МУРАТО НА 30-ГОДИШНИНАТА ОД НЕГОВОТО ОСВОЈУВАЊЕ НА МОНТ ЕВЕРЕСТ

ТАТКО МИ НА 9 МЕСЕЦИ ВО РАНЕЦ МЕ КАЧИ НА ПЕЛИСТЕР, КАЖА СИНОТ НА МУРАТО НА 30-ГОДИШНИНАТА ОД НЕГОВОТО ОСВОЈУВАЊЕ НА МОНТ ЕВЕРЕСТ

Имав само девет месеци кога татко ми Димитар Илиевски-Мурато ме стави во обичен ранец и ме однесе на Пелистер, емотивно раскажува Јонче Илиевски, син ...
40 КАФЕАНИ

40 КАФЕАНИ

1 Е па, добро. Еве, се заврши оваа работа со името. И Законот за јазици се објави во Службен весник. Се донесе и Законот за спречување на корупцијата. ...
5 / 5 НАПИСИ