Таг: надомест

1 215 / 15 НАПИСИ
ИСЕЛУВАЊЕТО Е НАЈСИГУРЕН ИЗЛЕЗ ОД ВИТЕЛОТ НА СИРОМАШТИЈАТА

ИСЕЛУВАЊЕТО Е НАЈСИГУРЕН ИЗЛЕЗ ОД ВИТЕЛОТ НА СИРОМАШТИЈАТА

Шестчленото семејство Цветковски од Волковија, тетовско, за само 5 години падна во вителот на сиромаштијата и од релативно солидно ситуирано стана соц ...
РАБОТНИК СО ТРИ МОЗОЧНИ УДАРИ ОСТАНАЛ И БЕЗ БОЛЕДУВАЊЕ И БЕЗ РАБОТА

РАБОТНИК СО ТРИ МОЗОЧНИ УДАРИ ОСТАНАЛ И БЕЗ БОЛЕДУВАЊЕ И БЕЗ РАБОТА

На вработен кој притоа нема шест месеци непрекинато здравствено осигурување од првиот ден од вработувањето, Фондот за здравство нема да му го покрие б ...
ГЕВГЕЛИЧАНИ БАРААТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОДАТОКОТ НА ЛИЦАТА ЗА ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

ГЕВГЕЛИЧАНИ БАРААТ ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА ДОДАТОКОТ НА ЛИЦАТА ЗА ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ

Гевгеличани ја поддржаа иницијативата за измени на законите и правилниците што се однесуваат на лицата со посебни потреби, што ја покрена Ресурсниот ц ...
НАДОМЕСТОТ ЗА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ДА НЕ БИДЕ ПОМАЛА ОД 12.000 ДЕНАРИ, БАРА НОВА ИНИЦИЈАТИВА

НАДОМЕСТОТ ЗА РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА СО ПОСЕБНИ ПОТРЕБИ ДА НЕ БИДЕ ПОМАЛА ОД 12.000 ДЕНАРИ, БАРА НОВА ИНИЦИЈАТИВА

Надоместот на плата на родител на лице со посебни потреби да не биде помал од половина од просечната нето плата за последните шест месеци, е само едно ...
ИМААТ ШЕСТ ДЕЦА, А НЕМААТ ДРЖАВНА ПОМОШ

ИМААТ ШЕСТ ДЕЦА, А НЕМААТ ДРЖАВНА ПОМОШ

На семејството Доневи од  Дојран викендов во струмичката болница му се роди шесто дете, здраво машко бебе, кое уште нема име. Брачната двојка Пале (36 ...
1 215 / 15 НАПИСИ