Таг: награда „Петре Прличко“

НАГРАДАТА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ Е НЕКОЈА КОМУНИКАЦИЈА ПОМЕЃУ МЕНЕ И ДЕДО МИ, КАЖА ДОБИТНИКОТ ИГОР ЏАМБАЗОВ

НАГРАДАТА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ Е НЕКОЈА КОМУНИКАЦИЈА ПОМЕЃУ МЕНЕ И ДЕДО МИ, КАЖА ДОБИТНИКОТ ИГОР ЏАМБАЗОВ

Денот кога ја добив актерската награда за животно дело „Петре Прличко“ беше најсреќниот во мојот живот, заедно со моментот кога ја запознав Илина, љуб ...
НАГРАДАТА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ЗА ИГОР ЏАМБАЗОВ

НАГРАДАТА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ЗА ИГОР ЏАМБАЗОВ

Првенецот на Македонскиот народен театар, Игор Џамбазов, е годинашниот добитник на наградата за животно дело „Петре Прличко“. Еден од најомилените мак ...
АКТЕРСКАТА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ЗА СЛОБОДАН СТЕПАНОВСКИ

АКТЕРСКАТА НАГРАДА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ЗА СЛОБОДАН СТЕПАНОВСКИ

Битолскиот актер Слободан Степановски, член на тамошниот театар, е добитник на актерката награда „Петре Прличко“ за 2020, одлучила едногласно жири ком ...
ТЕШКО МИ ПАЃА ПЕНЗИЈАТА, АКО МЕ БАРААТ РЕЖИСЕРИ, ТУКА СУМ, КАЖА ДИМЕ ИЛИЕВ ПО ДОБИВАЊЕТО НА НАГРАДАТА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“

ТЕШКО МИ ПАЃА ПЕНЗИЈАТА, АКО МЕ БАРААТ РЕЖИСЕРИ, ТУКА СУМ, КАЖА ДИМЕ ИЛИЕВ ПО ДОБИВАЊЕТО НА НАГРАДАТА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“

Иако сум во пензија, ако им требам на некои режисери тука сум - рече Диме Илиев добитник на актерската награда ,,Петре Прличко,, Актерот Диме Илиев ...
ВЕЛЕС НЕ ЈА ДОДЕЛИ АКТЕРСКАТА НАГРАДА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“

ВЕЛЕС НЕ ЈА ДОДЕЛИ АКТЕРСКАТА НАГРАДА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“

Актерската награда „Петре Прличко“ која што традиционално се доделува на 9 ноември, денот на Општина Велес, годинава не се додели. Изостана и вообичае ...
5 / 5 НАПИСИ