Таг: награда за животно дело

СО ВИНО И СТОЕЧКИ ОВАЦИИ, ПАНТА МИЖИМАКОВ ГО ДОБИ ЗЛАТНИОТ ОБЈЕКТИВ ОД КИНОТЕКАТА НА МАКЕДОНИЈА

СО ВИНО И СТОЕЧКИ ОВАЦИИ, ПАНТА МИЖИМАКОВ ГО ДОБИ ЗЛАТНИОТ ОБЈЕКТИВ ОД КИНОТЕКАТА НА МАКЕДОНИЈА

Во весела боемска атмосфера, со вино и со стоечки овации, филмскиот работник Панта Мижимаков денес ја прими наградата Златен објектив на Кинотеката на ...
АРХИТЕКТКАТА БИЛЈАНА ФИЛИПОВСКА НАГРАДЕНА СО „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

АРХИТЕКТКАТА БИЛЈАНА ФИЛИПОВСКА НАГРАДЕНА СО „АНДРЕЈА ДАМЈАНОВ“ ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО

Архитектката Билјана Филиповска е годинашен добитник на наградата “Андреја Дамјанов” за животно дело, особени достигнувања и личен придонес во развојо ...
АВТОРОТ НА АНТОЛОГИСКАТА ПЕСНА „АКО ОДАМ ВО БИТОЛА“ ПРЕСКОКНАТ ЗА НАГРАДАТА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „4 НОЕМВРИ“

АВТОРОТ НА АНТОЛОГИСКАТА ПЕСНА „АКО ОДАМ ВО БИТОЛА“ ПРЕСКОКНАТ ЗА НАГРАДАТА ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО „4 НОЕМВРИ“

Битолски композитор Петар Георгиев-Калица, кој ја напиша антологиската песна „Ако одам во Битола“ и многу други бесмртни хитови и серенади, испадна од ...
3 / 3 НАПИСИ