Таг: Народен музеј

СО ТРАЈНА ПОСТАВКА ПРВПАТ ЌЕ ИЗЛЕЗАТ ОД ДЕПОТО СЛИКИ НА МАРТИНОСКИ, БЕЛОГАСКИ, ТЕМКОВА И ДРУГИ ДЕЛА ОД ЗБИРКАТА НА НАРОДНИОТ МУЗЕЈ ВО ВЕЛЕС

СО ТРАЈНА ПОСТАВКА ПРВПАТ ЌЕ ИЗЛЕЗАТ ОД ДЕПОТО СЛИКИ НА МАРТИНОСКИ, БЕЛОГАСКИ, ТЕМКОВА И ДРУГИ ДЕЛА ОД ЗБИРКАТА НА НАРОДНИОТ МУЗЕЈ ВО ВЕЛЕС

Народниот музеј до Велес доби нов простор каде ќе се изложуваат делата музејската збирка, кои со децении се во депоата. Во Одделението за фотографии о ...
ИКОНОПИСЕЦОТ КРСТЕ ЗОГРАФ Е НЕОПРАВДАНО ЗАПОСТАВЕН ВО ПОШИРОКАТА ЈАВНОСТ, ВЕЛИ ИСТОРИЧАРКАТА НИКОЛОВА ОД ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ

ИКОНОПИСЕЦОТ КРСТЕ ЗОГРАФ Е НЕОПРАВДАНО ЗАПОСТАВЕН ВО ПОШИРОКАТА ЈАВНОСТ, ВЕЛИ ИСТОРИЧАРКАТА НИКОЛОВА ОД ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ

Екипи од Народниот музеј во Велес повеќе месеци минатата година за првпат го истражуваа делото на  Крсте Зограф од Велес. Истражувањето е реализирано ...
НА ТРИ КОНКУРСИ НЕ СЕ ПРИЈАВУВА НИТУ ЕДЕН КАНДИДАТ ЗА ДИРЕКТОР НА ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ

НА ТРИ КОНКУРСИ НЕ СЕ ПРИЈАВУВА НИТУ ЕДЕН КАНДИДАТ ЗА ДИРЕКТОР НА ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ

Никој не се пријави и на третиот конкурс за директор на Народниот музеј во Велес. Од локалната власт велат дека немаше пријавени кандидати за оваа поз ...
ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ И БИБЛИОТЕКАТА ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ВРАБОТЕНИ

ВЕЛЕШКИОТ МУЗЕЈ И БИБЛИОТЕКАТА ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ ВРАБОТЕНИ

Двете локални институции од областа на културата кои работат во Велес се жалат дека имаат премалку вработени. Во Народниот музеј во четирите одделениј ...
СУДОТ ЌЕ ОДЛУЧИ КОЈ ЌЕ ГИ ДОБИЕ 18-ТЕ КОМИТСКИ „НАГАНТ“ РЕВОЛВЕРИ, НАЈДЕНИ ВО КУЌА ВО ВЕЛЕС

СУДОТ ЌЕ ОДЛУЧИ КОЈ ЌЕ ГИ ДОБИЕ 18-ТЕ КОМИТСКИ „НАГАНТ“ РЕВОЛВЕРИ, НАЈДЕНИ ВО КУЌА ВО ВЕЛЕС

18-те „нагант“ револвери за кои се смета дека се стари 120 години, а кои беа пронајдени  во куќа во Велес на 23 ноември, се на вештачење кое треба да ...
5 / 5 НАПИСИ