Таг: настава

1 2 3 7 10 / 65 НАПИСИ
МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ КАЖУВА ЗОШТО ШКОЛИТЕ ЌЕ ГИ ОДРАБОТУВААТ ДЕНОВИТЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА КОИ ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДЕКА СЕ НЕРАБОТНИ

МИНИСТЕРОТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ НЕ КАЖУВА ЗОШТО ШКОЛИТЕ ЌЕ ГИ ОДРАБОТУВААТ ДЕНОВИТЕ НА ИЗБОРИТЕ ЗА КОИ ВЛАДАТА ОДЛУЧИ ДЕКА СЕ НЕРАБОТНИ

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири не кажува зошто училиштата добиле известување од Министерството за образование и наука (МОН) дека денов ...
ТУТОРСКАТА НАСТАВА ВО БИТОЛА ПОСТИГНА ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ, ПА ОПШТИНАТА ОДЛУЧИ ДА ГО ПРОДОЛЖИ ПРОЕКТОТ ДО КРАЈОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

ТУТОРСКАТА НАСТАВА ВО БИТОЛА ПОСТИГНА ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ, ПА ОПШТИНАТА ОДЛУЧИ ДА ГО ПРОДОЛЖИ ПРОЕКТОТ ДО КРАЈОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА

Кризата со ковид-19 многу се одрази врз знаењето на учениците, па за да се надополни дел од пропустите, во основното училиште „Ѓорги Сугарев“ во  Бито ...
ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 17 ЈУНИ, А СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 10 ЈУНИ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЈА ПРОМЕНИ ЛАНСКАТА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА

ОСНОВЦИТЕ ЌЕ УЧАТ ДО 17 ЈУНИ, А СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ДО 10 ЈУНИ, МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ ЈА ПРОМЕНИ ЛАНСКАТА ОДЛУКА НА ВЛАДАТА

Учебната година за средношколците ќе заврши на 10 јуни, а за учениците од основното образование на 17 јуни, не како што лани одлучи Владата, сите да у ...
РОДИТЕЛИТЕ ОД АГИНО СЕЛО НЕ ГИ ПУШТИЈА ДЕЦАТА НА НАСТАВА, БАРААТ ДА СЕ РЕКОНСТРУИРА УЧИЛИШТЕТО

РОДИТЕЛИТЕ ОД АГИНО СЕЛО НЕ ГИ ПУШТИЈА ДЕЦАТА НА НАСТАВА, БАРААТ ДА СЕ РЕКОНСТРУИРА УЧИЛИШТЕТО

Над сто ученици од Подрачното основно училиште „Кирил и Методиј“ во кумановското Агино Село, денеска ја бојкотираа наставата, барајќи да се реконструи ...
ВО СТРУГА ПОЧНА ПРОЕКТОТ „ГРАДИМЕ НОВИ МОСТОВИ“, МУЛТИЕТНИЧКА НАСТАВА ЗА НАДМИНУВАЊЕ КУЛТУРНИ РАЗЛИКИ

ВО СТРУГА ПОЧНА ПРОЕКТОТ „ГРАДИМЕ НОВИ МОСТОВИ“, МУЛТИЕТНИЧКА НАСТАВА ЗА НАДМИНУВАЊЕ КУЛТУРНИ РАЗЛИКИ

Градинките и основните и средните училишта во Струга започнаа со заеднички наставни активности за децата кои учат на различни јазици во рамките на про ...
ПАК НЕМА ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА ОД ВП ДОМ „ТЕТОВО”, ЗА ЦЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА ИМАА САМО НЕКОЛКУ ДЕНА НАСТАВА 

ПАК НЕМА ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ДЕЦАТА ОД ВП ДОМ „ТЕТОВО”, ЗА ЦЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА ИМАА САМО НЕКОЛКУ ДЕНА НАСТАВА 

Во Воспитно-поправниот дом во Тетово, штитениците посетуваа настава само неколку дена во јануари. Пак е прекината наставата за децата. Само што поч ...
ЛАЖНИ ДОЈАВИ ЗА БОМБИ ВО 19 ШКОЛИ, МОН ПРЕПОРАЧА НАСТАВАТА ДА ПРОДОЛЖИ ОНЛАЈН КОГА ЌЕ СТИГНЕ ДОЈАВА

ЛАЖНИ ДОЈАВИ ЗА БОМБИ ВО 19 ШКОЛИ, МОН ПРЕПОРАЧА НАСТАВАТА ДА ПРОДОЛЖИ ОНЛАЈН КОГА ЌЕ СТИГНЕ ДОЈАВА

Закани за поставени бомби денеска до 9:30 часот стигнаа на електронските адреси на 18 училишта во Скопје и едно училиште во Прилеп, соопшти Министерст ...
НАЈАВИЈА ПА СЕ ПРЕМИСЛИЈА, БОЈКОТ НА НАСТАВАТА ВО ЛАБУНИШТА НЕМА ДА ИМА ОТИ ВЛАДАТА ГИ ВИКНАЛА НА СОСТАНОК

НАЈАВИЈА ПА СЕ ПРЕМИСЛИЈА, БОЈКОТ НА НАСТАВАТА ВО ЛАБУНИШТА НЕМА ДА ИМА ОТИ ВЛАДАТА ГИ ВИКНАЛА НА СОСТАНОК

Жителите на струшкото село Лабуништа најавија бојкот на наставата во второто полугодие од учебната година, па се премислија оти Владата по вчерашната ...
КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РАБОТИ КОНЗЕРВАТОРСКИ ПРОЕКТ ЗА ПРВОТО УЧИЛИШТЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ВО ЉУБОЈНО, СЕГА ЌЕ СЕ ИСКОРИСТАТ ПАРИТЕ ШТО СЕ ОДОБРУВААТ ДВЕ ГОДИНИ ПО РЕД

КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РАБОТИ КОНЗЕРВАТОРСКИ ПРОЕКТ ЗА ПРВОТО УЧИЛИШТЕ НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ВО ЉУБОЈНО, СЕГА ЌЕ СЕ ИСКОРИСТАТ ПАРИТЕ ШТО СЕ ОДОБРУВААТ ДВЕ ГОДИНИ ПО РЕД

Сумата од 500.000 евра која и пред две години беше одобрувана од државата, сега ќе се искористи за конечно да почне постапката за реконструкција и рев ...
ЌЕ СЕ НАДОМЕСТАТ ИЗГУБЕНИТЕ ЧАСОВИ КАДЕ ШТО ИМА ДОЈАВИ ЗА БОМБИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

ЌЕ СЕ НАДОМЕСТАТ ИЗГУБЕНИТЕ ЧАСОВИ КАДЕ ШТО ИМА ДОЈАВИ ЗА БОМБИ, ВЕЛИ МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ОБРАЗОВАНИЕ

Директорите на средните училишта каде што изминатите денови имаше повремени прекини се должни да најдат начин и до крајот на првото полугодие да ги на ...
1 2 3 7 10 / 65 НАПИСИ