Таг: Национален парк

1 2 3 4 10 / 34 НАПИСИ
ДРВОКРАДЦИ ГО ПУСТОШАТ НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК МАВРОВО

ДРВОКРАДЦИ ГО ПУСТОШАТ НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК МАВРОВО

Националниот парк Маврово се соголува и пустоши од дрвокрадци кои слободно си сечат дрва. Жители на селата Нистрово, Грекај, Рибница, Нивиште и Тануше ...
ДОДЕКА СЕ ЧЕКА СО ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ЈАБЛАНИЦА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ, ПРОДОЛЖУВА НЕЈЗИНОТО УНИШТУВАЊЕ, ВЕЛАТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

ДОДЕКА СЕ ЧЕКА СО ПРОГЛАСУВАЊЕТО НА ЈАБЛАНИЦА ЗА ЗАШТИТЕНО ПОДРАЧЈЕ, ПРОДОЛЖУВА НЕЈЗИНОТО УНИШТУВАЊЕ, ВЕЛАТ ЕКОЛОГИСТИТЕ

Нереализираната иницијатива за прогласување на Јабланица за национален парк, стара 15 години, и натаму води кон уништувањето на овој планински појас, ...
ОТКАКО 17 МЕСЕЦИ БЕШЕ ЕДИНСТВЕН ВРАБОТЕН ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА, ДИРЕКТОРОТ ИБРАХИМ ДЕХАРИ ДОБИ ДВАЈЦА ШУМАРСКИ ИНЖЕНЕРИ

ОТКАКО 17 МЕСЕЦИ БЕШЕ ЕДИНСТВЕН ВРАБОТЕН ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА, ДИРЕКТОРОТ ИБРАХИМ ДЕХАРИ ДОБИ ДВАЈЦА ШУМАРСКИ ИНЖЕНЕРИ

Поминаа 17 месеци откако почна да работи Националниот парк „Шар Планина“, и целиот овој период институцијата работеше само со еден вработен, директоро ...
ЖИТЕЛИТЕ НА ШАРПЛАНИНСКОТО СЕЛО ЈЕЛОВЈАНЕ СЕ ЖАЛАТ ДЕКА ИМ СЕ ЗАБРАНУВА ДА СЕЧАТ ДРВА НА СВОИТЕ ИМОТИ, ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ИМ ОДГОВАРААТ ДЕКА НЕМААТ ИМОТНИ ЛИСТОВИ

ЖИТЕЛИТЕ НА ШАРПЛАНИНСКОТО СЕЛО ЈЕЛОВЈАНЕ СЕ ЖАЛАТ ДЕКА ИМ СЕ ЗАБРАНУВА ДА СЕЧАТ ДРВА НА СВОИТЕ ИМОТИ, ОД НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ИМ ОДГОВАРААТ ДЕКА НЕМААТ ИМОТНИ ЛИСТОВИ

Жителите на тетовското село Јеловјане се жалат дека не им се дозволува да сечат од шумата за обезбедување дрва за огрев за лични потреби. Оваа забрана ...
ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ ЈАБЛАНИЦА КОНЕЧНО ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЗА ДА ЗАПРЕ ДИВАТА СЕЧА И НЕЛЕГАЛНАТА ГРАДБА

ЕКОЛОГИСТИТЕ БАРААТ ЈАБЛАНИЦА КОНЕЧНО ДА СЕ ПРОГЛАСИ ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЗА ДА ЗАПРЕ ДИВАТА СЕЧА И НЕЛЕГАЛНАТА ГРАДБА

Иницијативата за прогласување на планината Јабланица за национален парк е стара и сè уште нереализирана. Екологистите алармираат дека заглавената пост ...
ИАКО ПОМИНА ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ГОДИНА ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО, НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА РАБОТИ САМО СО ЕДЕН ВРАБОТЕН

ИАКО ПОМИНА ПОВЕЌЕ ОД ЕДНА ГОДИНА ОД ПРОГЛАСУВАЊЕТО, НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА РАБОТИ САМО СО ЕДЕН ВРАБОТЕН

Пред нешто повеќе од една година Шар Планина беше прогласена за Национален парк, но досега во оваа установа има само еден вработен, а тоа е директорот ...
СЕ ЧИСТАТ ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

СЕ ЧИСТАТ ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА

Со механизација и работници се чистат дивите депонии во националниот парк Шар Планина. Активностите опфаќаат чистење на 16 диви депонии во Општина Тет ...
ЌЕ СЕ ФОРМИРА РЕНЏЕРСКА СЛУЖБА ЗА ДА ГО ЧУВА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА, РЕЧЕ НУРЕДИНИ

ЌЕ СЕ ФОРМИРА РЕНЏЕРСКА СЛУЖБА ЗА ДА ГО ЧУВА НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ШАР ПЛАНИНА, РЕЧЕ НУРЕДИНИ

Ренџерска служба ќе се грижи за националниот парк Шар Планина, најави денеска министерот за животна средина Насер Нуредини. Откако Собранието на 30 ју ...
СОБРАНИЕТО ГО УСВОИ ЗАКОНОТ СО КОЈ ШАР ПЛАНИНА СТАНУВА НАЦИОНАЛЕН ПАРК

СОБРАНИЕТО ГО УСВОИ ЗАКОНОТ СО КОЈ ШАР ПЛАНИНА СТАНУВА НАЦИОНАЛЕН ПАРК

Со 66 гласови „за“, пратениците денеска го усвоија законот со кој дел од Шар Планина ќе стане национален парк, објави министерот за животна средина и ...
СО ШАР ПЛАНИНА KAKO НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЌЕ СЕ ДОБИЕ ЕДНО ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ЗАШТИТЕНИ ПРЕКУГРАНИЧНИ ПОДРАЧЈА ВО ЕВРОПА

СО ШАР ПЛАНИНА KAKO НАЦИОНАЛЕН ПАРК ЌЕ СЕ ДОБИЕ ЕДНО ОД НАЈГОЛЕМИТЕ ЗАШТИТЕНИ ПРЕКУГРАНИЧНИ ПОДРАЧЈА ВО ЕВРОПА

Намалување на илегалната сеча и на илегалното користење на сите природни ресурси и убавини, регулирање на проблемот со дивоградбите и воспоставување р ...
1 2 3 4 10 / 34 НАПИСИ