Таг: Национален парк

1 2 327 / 27 НАПИСИ
ДИВА ДЕПОНИЈА СЕ ТРУПА ВО СРЦЕТО НА ГАЛИЧИЦА, ВЛАСТА НЕ ГЛЕДА

ДИВА ДЕПОНИЈА СЕ ТРУПА ВО СРЦЕТО НА ГАЛИЧИЦА, ВЛАСТА НЕ ГЛЕДА

Купишта ѓубре, пластика, стар мебел, градежен шут се трупа на дива депонија во срцето на националниот парк Галичица, на само стотина метри над управна ...
ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ПОЧНАА КОНТРОЛА НА ОХРИД

ЕКСПЕРТИТЕ НА УНЕСКО ПОЧНАА КОНТРОЛА НА ОХРИД

Група експерти на УНЕСКО од денеска се во Охрид каде што вршат увид на повеќе проекти што се во тек или кои се планирани да се реализираат. Експертите ...
ЕЗЕРО ВО МЕЛБУРН СТАНА РОЗОВО

ЕЗЕРО ВО МЕЛБУРН СТАНА РОЗОВО

Соленото езеро во Мелбурн стана розово како комбинација на сончевата светлина, топлите температури и ниското ниво на врнежи. Локалните жители се зачуд ...
НА 83 ГОДИНИ СЕКОЈА ЗИМА ДОАЃА ОД АМЕРИКА ЗА ДА СКИЈА НА ПЕЛИСТЕР

НА 83 ГОДИНИ СЕКОЈА ЗИМА ДОАЃА ОД АМЕРИКА ЗА ДА СКИЈА НА ПЕЛИСТЕР

Ја раситнува деветтата деценија од животот, но не се откажува ни од скијањето, ни од Пелистер. Димче Стојановски (83), секоја зима патува од Америка д ...
БУКАТА ОД ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЕВРОПСКА ЗАШТИТА

БУКАТА ОД ПЕЛИСТЕР ЌЕ ДОБИЕ ЕВРОПСКА ЗАШТИТА

Мешовит научен тим истражува кои животински и растителни видови од Националниот парк Пелистер ќе добијат европска заштита. Се истражуваат балканскиот  ...
СИТЕ ВЕТИЈА, НИКОЈ НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ОБНОВА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ НА ПЕЛИСТЕР

СИТЕ ВЕТИЈА, НИКОЈ НЕ ДАВА ПАРИ ЗА ОБНОВА НА ДОМОТ „КОПАНКИ“ НА ПЕЛИСТЕР

Никој не дава ни денар за обнова на култниот планинарски дом „Копанки“ во националниот парк Пелистер, кој изгоре во пожар пред три години. Од планинар ...
ЗАГАДЕНА ВОДАТА ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ПЕЛИСТЕР

ЗАГАДЕНА ВОДАТА ВО НАЦИОНАЛНИОТ ПАРК ПЕЛИСТЕР

Водата во националниот парк Пелистер е загадена за пиење. На чешмите на Голема Ливада, Бегова чешма , Кај печурката и на други локации низ паркот се и ...
1 2 327 / 27 НАПИСИ