Таг: наука

ТРОЈЦА НАУЧНИЦИ ЈА ДЕЛАТ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ЗА ОТКРИТИЈА ЗА КЛИМАТА

ТРОЈЦА НАУЧНИЦИ ЈА ДЕЛАТ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ЗА ФИЗИКА ЗА ОТКРИТИЈА ЗА КЛИМАТА

Тројца научници ќе ја поделат Нобеловата награда за физика за нивното проучување и разбирање на сложени системи, како климата на Земјата. Како добитни ...
ЗА ПАНДЕМИЈАТА БАРАМЕ СПАС ВО НАУКАТА, А ДРЖАВНАТА НАГРАДА ЗА НАУЧНИЦИ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ НЕ СЕ ДОДЕЛИ НИ ГОДИНАВА, РЕАГИРА АКАДЕМИК ВЛАДО КАМБОВСКИ

ЗА ПАНДЕМИЈАТА БАРАМЕ СПАС ВО НАУКАТА, А ДРЖАВНАТА НАГРАДА ЗА НАУЧНИЦИ „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ“ НЕ СЕ ДОДЕЛИ НИ ГОДИНАВА, РЕАГИРА АКАДЕМИК ВЛАДО КАМБОВСКИ

Државната награда „Гоце Делчев“ не се додели ни годинава, а за причините молчи министерот за образование и наука Арбр Адеми. Последен пат оваа награда ...
2 / 2 НАПИСИ