Таг: нефрологија

ВО МЕСЕЦОТ НА БУБРЕГОТ СТРУЖАНИ ДОБИЈА БЕСПЛАТЕН СКРИНИНГ ЗА РАНО ОТКРИВАЊЕ БУБРЕЖНИ ЗАБОЛУВАЊА

ВО МЕСЕЦОТ НА БУБРЕГОТ СТРУЖАНИ ДОБИЈА БЕСПЛАТЕН СКРИНИНГ ЗА РАНО ОТКРИВАЊЕ БУБРЕЖНИ ЗАБОЛУВАЊА

Специјализираната болница за нефрологија - Струга, како дел од активностите за одбележување на месецот на бубрегот спроведе бесплатен скрининг за рано ...
СТРУШКА НЕФРОЛОГИЈА ГО ДОБИ ЕДИНСТВЕНИОТ АПАРАТ ЗА МОБИЛНА ДИЈАЛИЗА ОД СЕМЕЈСТВОТО НА ПАЦИЕНТКА КОЈА ПОЧИНА МИНАТАТА ГОДИНА

СТРУШКА НЕФРОЛОГИЈА ГО ДОБИ ЕДИНСТВЕНИОТ АПАРАТ ЗА МОБИЛНА ДИЈАЛИЗА ОД СЕМЕЈСТВОТО НА ПАЦИЕНТКА КОЈА ПОЧИНА МИНАТАТА ГОДИНА

Апарат за мобилна хемодијализа доби Специјализираната болница за нефрологија во Струга како донација од семејството на Софија Огненова, пациентка која ...
СТРУШКА НЕФРОЛОГИЈА ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ПО 40 ГОДИНИ, СО 350.000 ЕВРА ОД ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДА

СТРУШКА НЕФРОЛОГИЈА ЌЕ СЕ РЕКОНСТРУИРА ПО 40 ГОДИНИ, СО 350.000 ЕВРА ОД ШВАЈЦАРСКАТА АМБАСАДА

Специјализираната болница за нефрологија во Струга ќе се реконструира со 350 илјади евра обезбедени од Швајцарската амбасада. Проектот предвидува и из ...
НАСИЛНИК ГИ ИСЕКОЛ ЦЕВКИТЕ ЗА ГАС ДО ОПЕРАЦИОНАТА САЛА ВО СТРУШКАТА БОЛНИЦА ЗА НЕФРОЛОГИЈА И СИ ЗАМИНАЛ

НАСИЛНИК ГИ ИСЕКОЛ ЦЕВКИТЕ ЗА ГАС ДО ОПЕРАЦИОНАТА САЛА ВО СТРУШКАТА БОЛНИЦА ЗА НЕФРОЛОГИЈА И СИ ЗАМИНАЛ

Исечени се бакарните цевки кои произведувале медицински гас до операционата сала во Специјализирана болница за нефрологија во Струга, соопшти МВР отка ...
СО ТЕК НА ВРЕМЕ СЕ НАВИКНУВАШ, ПРИФАЌАШ И ПРОДОЛЖУВАШ ДА ЖИВЕЕШ, ВЕЛИ БРАНКИЦА ОД ВЕВЧАНИ КОЈА ИМА САМО 28 ГОДИНИ, А ПОЛОВИНА ЖИВОТ Е ВРЗАНА НА АПАРАТИ ЗА ДИЈАЛИЗА

СО ТЕК НА ВРЕМЕ СЕ НАВИКНУВАШ, ПРИФАЌАШ И ПРОДОЛЖУВАШ ДА ЖИВЕЕШ, ВЕЛИ БРАНКИЦА ОД ВЕВЧАНИ КОЈА ИМА САМО 28 ГОДИНИ, А ПОЛОВИНА ЖИВОТ Е ВРЗАНА НА АПАРАТИ ЗА ДИЈАЛИЗА

Три пати неделно по 4 часа поминува 28-годишната Бранкица Размоска од Вевчани врзана на апарати за дијализа во Специјализирана болница за Нефрологија ...
СТРУШКА НЕФРОЛОГИЈА СО НАЈСОВРЕМЕНА ОПРЕМА ЗА БРЗО ДИЈАГНОСТИЦИРАЊЕ НА ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ, ИМА ПОТРЕБА ОД НОВО АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО И ЦЕНТРАЛЕН ДОВОД НА КИСЛОРОД

СТРУШКА НЕФРОЛОГИЈА СО НАЈСОВРЕМЕНА ОПРЕМА ЗА БРЗО ДИЈАГНОСТИЦИРАЊЕ НА ВИРУСНИ ИНФЕКЦИИ, ИМА ПОТРЕБА ОД НОВО АМБУЛАНТНО ВОЗИЛО И ЦЕНТРАЛЕН ДОВОД НА КИСЛОРОД

Специјализираната болница за Нефрологија во Струга успешно се справува со пациентите со бубрежни заболувања кои заболеле од ковид-19. Во здравствената ...
БРИТАНСКИ СОЈ НА КОВИД-19 ИМА И ВТОРИОТ БОЛЕН БИТОЛЧАНЕЦ ВРАТЕН ОД ЗАНЗИБАР

БРИТАНСКИ СОЈ НА КОВИД-19 ИМА И ВТОРИОТ БОЛЕН БИТОЛЧАНЕЦ ВРАТЕН ОД ЗАНЗИБАР

Британскиот сој на коронавирусот е откриен и кај вториот пациент кој пред неколку дена се врати од Занзибар, Африка, потврдила анализата во МАНУ, изја ...
7 / 7 НАПИСИ