Таг: Никола Димитров

1 2 3 19 10 / 186 НАПИСИ
ТЕШКО МОЖЕ БУГАРИЈА ДА ЈА СМЕТАМЕ ЗА ПРИЈАТЕЛ ПОРАДИ ТОА КАКО СЕ ОДНЕСУВА КОН МАКЕДОНИЈА, КАЖА НИКОЛА ДИМИТРОВ ЗА „БИ-БИ-СИ“

ТЕШКО МОЖЕ БУГАРИЈА ДА ЈА СМЕТАМЕ ЗА ПРИЈАТЕЛ ПОРАДИ ТОА КАКО СЕ ОДНЕСУВА КОН МАКЕДОНИЈА, КАЖА НИКОЛА ДИМИТРОВ ЗА „БИ-БИ-СИ“

Тешко е моментално Бугарија да ја сметаме за пријател поради начинот на кој се однесува кон Македонија и ја блокира нашата европска иднина, вели вицеп ...
„НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОДМИТИТЕ КОМПЈУТЕР“ Е ИДЕЈАТА НА АМЕРИКАНСКО-ЕСТОНСКИОТ ПРОЕКТ ЗА ПОДДРШКА НА МАКЕДОНСКАТА ЕВРОИНТЕГРАЦИЈА

„НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОДМИТИТЕ КОМПЈУТЕР“ Е ИДЕЈАТА НА АМЕРИКАНСКО-ЕСТОНСКИОТ ПРОЕКТ ЗА ПОДДРШКА НА МАКЕДОНСКАТА ЕВРОИНТЕГРАЦИЈА

Естонската амбасадорка во Скопје Кристи Карелсон со цитат на поранешниот естонски министер за надворешни работи Томас Хендик Илвес „Не можете да подми ...
БУГАРИЈА ГО ПРЕКРШИ ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО, НЕ МОЖЕ ДА ИМА НАПРЕДОК АКО НÈ УЦЕНУВА, ВЕЛИ ДИМИТРОВ

БУГАРИЈА ГО ПРЕКРШИ ДОГОВОРОТ ЗА ДОБРОСОСЕДСТВО, НЕ МОЖЕ ДА ИМА НАПРЕДОК АКО НÈ УЦЕНУВА, ВЕЛИ ДИМИТРОВ

Вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров вели дека не може да има напредок во разговорите за одблокирање на македонските евроинтеграции, биде ...
НОБ ДОБИ ИНСТРУМЕНТИ, СТОЛИЦИ, ПУЛТОВИ И СЦЕНСКА ОПРЕМА СО ЈАПОНСКА ДОНАЦИЈА ОД 663 ИЛЈАДИ ЕВРА

НОБ ДОБИ ИНСТРУМЕНТИ, СТОЛИЦИ, ПУЛТОВИ И СЦЕНСКА ОПРЕМА СО ЈАПОНСКА ДОНАЦИЈА ОД 663 ИЛЈАДИ ЕВРА

Седумдесет пултови, 60 столици за музичарите, инструменти, аудиоопрема и опрема за осветлување за Националната опера и балет (НОБ) се купени со јапонс ...
ПОРТУГАЛСКИОТ ПРЕДЛОГ Е МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА ЕУ, СО ИЗЈАВА ОД БУГАРИЈА ЗА НИВНИОТ СТАВ, ВЕЛИ ДИМИТРОВ

ПОРТУГАЛСКИОТ ПРЕДЛОГ Е МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК ЗА ЕУ, СО ИЗЈАВА ОД БУГАРИЈА ЗА НИВНИОТ СТАВ, ВЕЛИ ДИМИТРОВ

Вицепремиерот за европски прашање Никола Димитров кажа дека вчерашната изјава на португалската државна секретарка за европски прашања Ана Паула Закари ...
ЗБОРУВАВМЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ И ВО ЈУНИ 2018 И ВО ЈУНИ 2019 И ВО ОКТОМВРИ 2019 И ВО МАРТ 2020, НО НАШЕ Е ДА НЕ ДИГАМЕ РАЦЕ, КАЖА ДИМИТРОВ ПО СРЕДБАТА СО РОТ

ЗБОРУВАВМЕ ЗА ПОЧЕТОК НА ПРЕГОВОРИТЕ И ВО ЈУНИ 2018 И ВО ЈУНИ 2019 И ВО ОКТОМВРИ 2019 И ВО МАРТ 2020, НО НАШЕ Е ДА НЕ ДИГАМЕ РАЦЕ, КАЖА ДИМИТРОВ ПО СРЕДБАТА СО РОТ

Вицепремиерот за европски прашања Никола Димитров вели дека не треба да се создаваат големи очекувања, но дека португалскиот предлог е добра основа за ...
МАКЕДОНСКАТА ПРИКАЗНА Е ТЕСТ ДАЛИ НА ЕУ МОЖЕ ДА Ѝ СЕ ВЕРУВА, КАЖА ДИМИТРОВ НА ДЕНОТ НА ЕВРОПА

МАКЕДОНСКАТА ПРИКАЗНА Е ТЕСТ ДАЛИ НА ЕУ МОЖЕ ДА Ѝ СЕ ВЕРУВА, КАЖА ДИМИТРОВ НА ДЕНОТ НА ЕВРОПА

Изгубивме време, години и генерации, направивме очигледен прогрес изминативе години и покажавме лидерство во решавање тешки прашања и затоа македонкат ...
СПРЕМНИ СМЕ ДА ПОСРЕДУВАМЕ ВО СПОРОТ МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА, КАЖА АВСТРИСКАТА МИНИСТЕРКА ЗА ЕВРОПА ЕДШТАДЛЕР

СПРЕМНИ СМЕ ДА ПОСРЕДУВАМЕ ВО СПОРОТ МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И БУГАРИЈА, КАЖА АВСТРИСКАТА МИНИСТЕРКА ЗА ЕВРОПА ЕДШТАДЛЕР

Австрија се нуди да посредува во решавањето на спорот меѓу Македонија и Бугарија. Ова денеска го кажа австриската министерка за Европа и Устав Каролин ...
СО ПРАВО СЕ ЧУВСТВУВАМЕ ПОВРЕДЕНИ КОГА БАШ ЕУ НИ ГО НЕГИРА ИДЕНТИТЕТОТ, МУ РЕЧЕ ДИМИТРОВ НА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР РОТ

СО ПРАВО СЕ ЧУВСТВУВАМЕ ПОВРЕДЕНИ КОГА БАШ ЕУ НИ ГО НЕГИРА ИДЕНТИТЕТОТ, МУ РЕЧЕ ДИМИТРОВ НА ГЕРМАНСКИОТ МИНИСТЕР РОТ

Вицепремиерот Никола Димитров денес во Берлин на германскиот министер за Европа Михаел Рот му ја пренесе загриженоста од македонска страна дека секое ...
НЕ ДОБИВМЕ ПОМОШ ОД ЕУ ЗА ЗДРАВСТВОТО ЗАТОА ШТО СМЕ СЕ СНАШЛЕ САМИ, ВЕЛАТ ОД СЕКРЕТАРИЈАТОТ ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА

НЕ ДОБИВМЕ ПОМОШ ОД ЕУ ЗА ЗДРАВСТВОТО ЗАТОА ШТО СМЕ СЕ СНАШЛЕ САМИ, ВЕЛАТ ОД СЕКРЕТАРИЈАТОТ ЗА ЕВРОПСКИ ПРАШАЊА

Македонија не доби финансиска помош од солидарниот фонд на ЕУ (ФСЕУ) затоа што земјата не направи доволно расходи во здравствениот сектор во првиот бр ...
1 2 3 19 10 / 186 НАПИСИ