Таг: Општина Тетово

1 2 3 10 10 / 93 НАПИСИ
ТРЕТ МЕСЕЦ ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕТОВО ДОБИВААТ ПОГРЕШНИ КОМУНАЛНИ СМЕТКИ, КАСАМИ ВЕТУВА ДЕКА ПРОБЛЕМИТЕ БРЗО ЌЕ СЕ НАДМИНАТ

ТРЕТ МЕСЕЦ ЖИТЕЛИТЕ НА ТЕТОВО ДОБИВААТ ПОГРЕШНИ КОМУНАЛНИ СМЕТКИ, КАСАМИ ВЕТУВА ДЕКА ПРОБЛЕМИТЕ БРЗО ЌЕ СЕ НАДМИНАТ

Поминаа три и пол месеци откако фирмата „Заубмахер“ го презеде управувањето со комуналниот отпад и е надлежна за издавање сметки и за потрошена вода, ...
РУШЕЊЕТО НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО ТЕТОВО Е КАУБОЈСКО САМОВЛАСТИЕ И УНИШТУВАЊЕ НА ДРЖАВЕН ИМОТ, ОБВИНУВА ДАРИЈАН СОТИРОВСКИ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ОДНОСИ СО ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ

РУШЕЊЕТО НА ГРАДСКИОТ СТАДИОН ВО ТЕТОВО Е КАУБОЈСКО САМОВЛАСТИЕ И УНИШТУВАЊЕ НА ДРЖАВЕН ИМОТ, ОБВИНУВА ДАРИЈАН СОТИРОВСКИ ОД КОМИСИЈАТА ЗА ОДНОСИ СО ВЕРСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ

Градоначалникот на Општина Тетово Билал Касами пред почетокот на предизборната кампања, најави изградбата на нов фудбалски стадион во Тетово на местот ...
ПОЧНА ДА СЕ УРИВА СТАДИОНОТ ВО ТЕТОВО ЗА ИЗГРАДБА НА НОВ, ЌЕ ЧИНИ 10 МИЛИОНИ ЕВРА

ПОЧНА ДА СЕ УРИВА СТАДИОНОТ ВО ТЕТОВО ЗА ИЗГРАДБА НА НОВ, ЌЕ ЧИНИ 10 МИЛИОНИ ЕВРА

Градоначалникот на Општина Тетово, Билал Касами, вчера на Градскиот стадион во Тетово ја најави изградбата на нов стадион на местото на постоечкиот. П ...
ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ НИ ЈА БЛОКИРА РАБОТАТА ОТИ СО ОПШТИНА ТЕТОВО УПРАВУВА ОПОЗИЦИЈАТА, ВЕЛИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОВЕТОТ ДУРМИШИ

ЦЕНТРАЛНАТА ВЛАСТ НИ ЈА БЛОКИРА РАБОТАТА ОТИ СО ОПШТИНА ТЕТОВО УПРАВУВА ОПОЗИЦИЈАТА, ВЕЛИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СОВЕТОТ ДУРМИШИ

Соработката на локалната власт во Општина Тетово со централната власт е на многу ниско ниво, велат од Општината. Убедени се дека причината за ова е шт ...
ОПШТИНА ТЕТОВО НАЈАВУВА ДЕКА ЌЕ ГО РУШИ КРСТОТ НА ПОПОВА ШАПКА ЗАЕДНО СО ОСТАНАТИТЕ 5.000 ДИВОГРАДБИ

ОПШТИНА ТЕТОВО НАЈАВУВА ДЕКА ЌЕ ГО РУШИ КРСТОТ НА ПОПОВА ШАПКА ЗАЕДНО СО ОСТАНАТИТЕ 5.000 ДИВОГРАДБИ

Од Општина Тетово најавуваат дека наскоро ќе почнат со уривање на 5.000 дивоизградени објекти меѓу кои и неодамна поставениот метален крст во дворот н ...
ДОЦНИ ПЛАТАТА ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ТЕТОВО, ОПШТИНАТА ВЕЛИ ИМА ТЕХНИЧКА ГРЕШКА

ДОЦНИ ПЛАТАТА ВО ОСНОВНИТЕ УЧИЛИШТА ВО ТЕТОВО, ОПШТИНАТА ВЕЛИ ИМА ТЕХНИЧКА ГРЕШКА

Платите на наставниот кадар во основните училишта во Општина Тетово досега се исплаќал најдоцна до 15. во месецот, но овој декември платите доцнат веќ ...
СО ПОТПОРЕН ЅИД ДОЛГ 120 МЕТРИ ЗАШТИТЕН Е ПАТОТ КОЈ ВОДИ ДО ИЗЛЕТНИЧКОТО МЕСТО БАЊИЧЕ ВО ТЕТОВО

СО ПОТПОРЕН ЅИД ДОЛГ 120 МЕТРИ ЗАШТИТЕН Е ПАТОТ КОЈ ВОДИ ДО ИЗЛЕТНИЧКОТО МЕСТО БАЊИЧЕ ВО ТЕТОВО

На патот кон месноста Бањиче во Тетово, кое е познато излетничко место, изграден е голем бетонски ѕид како заштита од одронување на земјата. На ова ме ...
ОПШТИНА ТЕТОВО ЌЕ ГО РЕКОНСТРУИРА ГРАДСКИОТ СТАДИОН, А ТЕНДЕРОТ СЕ РАСПИШУВА ПРЕКУ ЈАВНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ТРАНСПОРТ КОЕ Е ВО ГОЛЕМИ ДОЛГОВИ

ОПШТИНА ТЕТОВО ЌЕ ГО РЕКОНСТРУИРА ГРАДСКИОТ СТАДИОН, А ТЕНДЕРОТ СЕ РАСПИШУВА ПРЕКУ ЈАВНОТО ПРЕТПРИЈАТИЕ ЗА ТРАНСПОРТ КОЕ Е ВО ГОЛЕМИ ДОЛГОВИ

Градоначалникот на Општина Тетово Билал Касами најави дека ќе го реконструира Градскиот стадион и ќе гради уште неколку други спортски објекти. Распиш ...
ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ТЕТОВО НА БАРАЊЕ НА ДУИ, ПОРАДИ ТОА ШТО ВО МАНАСТИРОТ НА ПОПОВА ШАПКА Е ПОСТАВЕН КРСТ

ВОНРЕДНА СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ТЕТОВО НА БАРАЊЕ НА ДУИ, ПОРАДИ ТОА ШТО ВО МАНАСТИРОТ НА ПОПОВА ШАПКА Е ПОСТАВЕН КРСТ

Вчера во повеќе медиуми на албански јазик беа објавени фотографии за поставен 15-метарски крст во манастирскиот комплекс „Свети Наум Охридски Чудотвор ...
ДОЛГОТ НА ОПШТИНАТА Е НАМАЛЕН, НО УШТЕ ТРЕБА ДА ПЛАЌАМЕ МИЛИОНСКИ СУМИ ЗА ПАУШАЛИ НА СОВЕТНИЦИТЕ ОД ПРЕТХОДНИОТ СОСТАВ, РЕЧЕ КАСАМИ

ДОЛГОТ НА ОПШТИНАТА Е НАМАЛЕН, НО УШТЕ ТРЕБА ДА ПЛАЌАМЕ МИЛИОНСКИ СУМИ ЗА ПАУШАЛИ НА СОВЕТНИЦИТЕ ОД ПРЕТХОДНИОТ СОСТАВ, РЕЧЕ КАСАМИ

Долгот на Општина Тетово е намален за околу 5,6 милиони евра, кажа денеска градоначалникот Билал Касами. Според него ова е резултат на совесното работ ...
1 2 3 10 10 / 93 НАПИСИ