Таг: Општина Тетово

1 5 6 7 8 70 / 72 НАПИСИ
ИЗГОРЕ КОТЛАРНИЦАТА ВО ОПШТИНА ТЕТОВО

ИЗГОРЕ КОТЛАРНИЦАТА ВО ОПШТИНА ТЕТОВО

Голем пожар изутринава изби во дворот на Oпштина Тетово и целосно ја изгоре котларницата од парното греење за општинската зграда. Целосно се изгорени ...
ИНСТАЛАЦИЈА СО МОВ ЌЕ ГО ПРОЧИСТУВА ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

ИНСТАЛАЦИЈА СО МОВ ЌЕ ГО ПРОЧИСТУВА ВОЗДУХОТ ВО ТЕТОВО

Против енормното загадување на воздухот, Тетово ќе се бори со билборди обложени со мов наречени „Градско дрво“. Оваа иновативна технологија за прочист ...
МЕСТО ВО УЧИЛИШНИТЕ КЛУПИ, ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ СЕДНАА ВО СОВЕТНИЧКИТЕ КЛУПИ

МЕСТО ВО УЧИЛИШНИТЕ КЛУПИ, ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ СЕДНАА ВО СОВЕТНИЧКИТЕ КЛУПИ

Тетовските гимназијалци од македонските паралелки, во очекување да се реши нивниот просторен проблем, часовите од наставата ги одржуваат во големата с ...
ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ МАКЕДОНЦИ ФРЛЕНИ ВО ГЕТО, ОБВИНУВААТ РОДИТЕЛИТЕ

ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ МАКЕДОНЦИ ФРЛЕНИ ВО ГЕТО, ОБВИНУВААТ РОДИТЕЛИТЕ

„Зошто македонските ученици се гетоизирани и се праќаат да учат во супстандардни услови? Зошти тие мораат таму да учат додека учениците Албанци учат в ...
ПО ЧАСОТ НА ПЛОШТАД, ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ДЕНЕСКА ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ОПШТИНАТА

ПО ЧАСОТ НА ПЛОШТАД, ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ДЕНЕСКА ПРОТЕСТИРАА ПРЕД ОПШТИНАТА

По вчерашната „настава" одржана на плоштадот, денеска гимназијалците од македонските паралелки се собраа пред зградата на општина Тетово. Тие заедно с ...
СОВЕТНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ ВО ОПШТИНА ТЕТОВО БАРААТ ДА НЕ СЕ РАСПРАВА ЗА РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ

СОВЕТНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ ВО ОПШТИНА ТЕТОВО БАРААТ ДА НЕ СЕ РАСПРАВА ЗА РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ

Советниците на ВМРО-ДПМНЕ по којзнае кој пат ја напуштија работата на седницата на Советот на општина Тетово, а овојпат причината беше Дневниот ред на ...
ПОВТОРНО ПРОТЕСТИ НА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ПРЕД ОПШТИНА ТЕТОВО

ПОВТОРНО ПРОТЕСТИ НА СРЕДНОШКОЛЦИТЕ ПРЕД ОПШТИНА ТЕТОВО

Тетовските средношколци од сите пет средни училишта денеска втор ден се собраа пред зградата на општина Тетово и протестираа поради тоа што се уште не ...
ТЕТОВСКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ЈА ОКУПИРАА ОПШТИНАТА

ТЕТОВСКИТЕ СРЕДНОШКОЛЦИ ЈА ОКУПИРАА ОПШТИНАТА

Околу 200 тетовски средношколци од сите 5 средни училишта денес протестираа пред зградата на Општина Тетово. Иако поминаа 20 денови од почетокот на уч ...
ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ОСТАНУВААТ ДОМА

ТЕТОВСКИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ОСТАНУВААТ ДОМА

Сѐ уште нема договор помеѓу Општината и родителите и наставниците од македонските паралелки од гимназијата „Кирил Пејчиновиќ“ за продолжување на наста ...
ПРОФЕСОРИТЕ ОД ТЕТОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ШТРАЈКУВААТ ПОРАДИ ОДЛУКАТА ДА СЕ РАБОТИ ВО ТРИ СМЕНИ

ПРОФЕСОРИТЕ ОД ТЕТОВСКАТА ГИМНАЗИЈА ШТРАЈКУВААТ ПОРАДИ ОДЛУКАТА ДА СЕ РАБОТИ ВО ТРИ СМЕНИ

Професорите од гимназијата во Тетово од денеска се излезени на штрајк, како последица на одлуката на управата на гимназијата, која соопшти дека од 07. ...
1 5 6 7 8 70 / 72 НАПИСИ