Таг: Општина Центар

1 40 41 42 43 44 46 420 / 454 НАПИСИ
УЛИЦАТА НА КЕЈ НАБРЗИНА ПОПЛОЧЕНА, НЕ ГО ДОЧЕКА ЖЕРНОВСКИ ДА ЈА СТОПИРА ГРАДБАТА

УЛИЦАТА НА КЕЈ НАБРЗИНА ПОПЛОЧЕНА, НЕ ГО ДОЧЕКА ЖЕРНОВСКИ ДА ЈА СТОПИРА ГРАДБАТА

На еден ден пред  Денот на трудот, вчера среде продолжениот празничен викенд,  ударнички педесет работници ангажирани од фирмата „Аполо инженеринг“  ј ...
КОЦЕ ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ГРАДИ УЛИЦАТА НА КЕЈ ИАКО ИНСПЕКТОР НА ЦЕНТАР ЈА ЗАПРЕ

КОЦЕ ПРОДОЛЖУВА ДА ЈА ГРАДИ УЛИЦАТА НА КЕЈ ИАКО ИНСПЕКТОР НА ЦЕНТАР ЈА ЗАПРЕ

Иако инспектор на Општина Центар денеска наредил веднаш да запрат градежните работи на спорната сообраќајница која ќе го пресече шеталиштето на Кеј 13 ...
ОД 5 САБАЈЛЕВО ПОВТОРНО СЕ ПРЕКОПУВА КЕЈОТ ВО СКОПЈЕ ЗА СПОРНАТА УЛИЦА

ОД 5 САБАЈЛЕВО ПОВТОРНО СЕ ПРЕКОПУВА КЕЈОТ ВО СКОПЈЕ ЗА СПОРНАТА УЛИЦА

Рано утрово, во 5.45 часот продоложи изградбата на спорната сообраќајница која ќе го пресече шеталиштето на Кеј 13 Ноември за која Општина Центар на 1 ...
БАРОКОТ ГИ ИСУШИЛ ГРМУШКИТЕ КАЈ ГТЦ, „ПАРКОВИ“ ЌЕ ГИ ЗАМЕНИ СО ЈАВОРИ

БАРОКОТ ГИ ИСУШИЛ ГРМУШКИТЕ КАЈ ГТЦ, „ПАРКОВИ“ ЌЕ ГИ ЗАМЕНИ СО ЈАВОРИ

Зимзелените дрвјата до кружните скали за влез во Градски трговски центар (ГТЦ) во Скопје се исечени оти во градежните активности на овој простор биле ...
ЖЕРНОВСКИ ЌЕ ЈА УРИВА ДИВАТА ТЕРАСА НА КАФУЛЕТО „БАСТИОН“

ЖЕРНОВСКИ ЌЕ ЈА УРИВА ДИВАТА ТЕРАСА НА КАФУЛЕТО „БАСТИОН“

Општина Центар ја запечати дивата летна траса во изградба на кафулето „Бастион“ на улица Аминта Трети (поранешна Ленинова) во Скопје. Општинските инсп ...
МИРОСЛАВ ШИПОВИЌ ЈА ПОВЛЕЧЕ ОСТАВКАТА ОД ПРЕТСЕДАВАЧ НА СОВЕТОТ ВО ЦЕНТАР

МИРОСЛАВ ШИПОВИЌ ЈА ПОВЛЕЧЕ ОСТАВКАТА ОД ПРЕТСЕДАВАЧ НА СОВЕТОТ ВО ЦЕНТАР

Мирослав Шиповиќ ја повлече оставката од функцијата претседавач на Советот на Општина Центар што ја поднесе вчера. Тој останува на функцијата на барањ ...
ШИПОВИЌ ЈА ПОВЛЕЧЕ ОСТАВКАТА, ОСТАНУВА ПРЕТСЕДАВАЧ НА СОВЕТОТ ВО ЦЕНТАР НА БАРАЊЕ НА СОВЕТНИК ОД СДСМ

ШИПОВИЌ ЈА ПОВЛЕЧЕ ОСТАВКАТА, ОСТАНУВА ПРЕТСЕДАВАЧ НА СОВЕТОТ ВО ЦЕНТАР НА БАРАЊЕ НА СОВЕТНИК ОД СДСМ

Мирослав Шиповиќ ја повлече оставката од функцијата претседавач на Советот на Општина Центар што ја поднесе вчера. Тој останува на функцијат ...
ЖЕРНОВСКИ НОЌЕСКА ЈА УРНАЛ МИСТЕРИОЗНАТА ДИВОГРАДБА НА САМОИЛОВА

ЖЕРНОВСКИ НОЌЕСКА ЈА УРНАЛ МИСТЕРИОЗНАТА ДИВОГРАДБА НА САМОИЛОВА

Општина Центар рано утринава, во 3:30, ја урна дивоградбата помеѓу улиците „Самоилова“ и „Никола Карев“. Уривањето било со асистенција на МВР. Искршен ...
ШИПОВИЌ ОД ЛИЧНИ ПРИЧИНИ ДАДЕ ОСТАВКА ОД ПРЕТСЕДАВАЧ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

ШИПОВИЌ ОД ЛИЧНИ ПРИЧИНИ ДАДЕ ОСТАВКА ОД ПРЕТСЕДАВАЧ НА СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ЦЕНТАР

Претседавачот на Советот на скопската Општина Центар Мирослав Шиповиќ денеска поднесе оставка од функцијата. Во образложението на оставката Шиповиќ ...
БЕЛИОТ ДВОРЕЦ НА ВМРО-ДПМНЕ СТАНУВА ДИВОГРАДБА ОТИ ЦЕНТАР ГО ПОНИШТИ ПЛАНОТ

БЕЛИОТ ДВОРЕЦ НА ВМРО-ДПМНЕ СТАНУВА ДИВОГРАДБА ОТИ ЦЕНТАР ГО ПОНИШТИ ПЛАНОТ

Барконата зграда во која се смести седиштето на владејачката партија ВМРО-ДПМНЕ ќе добие статус на дивоградба, оти ќе се најде на листата објекти чии ...
1 40 41 42 43 44 46 420 / 454 НАПИСИ