Таг: општина

1 2 3 16 10 / 159 НАПИСИ
РУИНИРАНИ И НАПУШТЕНИ КУЌИ, ОПАСНОСТ ПО ОКОЛИНАТА ВО ВЕЛЕС

РУИНИРАНИ И НАПУШТЕНИ КУЌИ, ОПАСНОСТ ПО ОКОЛИНАТА ВО ВЕЛЕС

Во повеќе случаи, соседи реагираат на стари куќи во Велес, кои се опасност и по нив, но и по минувачите. Реакциите се дека стари куќите се заборавени ...
ФИРМА ОД СЛОВЕНИЈА ЌЕ ГО ЧИСТИ ЃУБРЕТО ВО ТЕТОВО ОТКАКО ПОТПИША ДОГОВОР СО ОПШТИНАТА ЗА ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО

ФИРМА ОД СЛОВЕНИЈА ЌЕ ГО ЧИСТИ ЃУБРЕТО ВО ТЕТОВО ОТКАКО ПОТПИША ДОГОВОР СО ОПШТИНАТА ЗА ЈАВНО-ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО

Проблемите со сметот во Тетово никако да се решат. Преполни контејнери има речиси на сите страни, а тетовските комуналци, иако се трудат, не успеваат ...
УСТАВЕН СУД ЈА ОТФРЛИ ПРЕТСТАВКАТА ЗА ПОСТАВЕНИОТ СПОМЕНИК НА КОСОВО ВО СТРУГА

УСТАВЕН СУД ЈА ОТФРЛИ ПРЕТСТАВКАТА ЗА ПОСТАВЕНИОТ СПОМЕНИК НА КОСОВО ВО СТРУГА

Уставниот суд ја отфрли претставката за оценка на уставноста на одлуката за поставување на споменен обележје на Косово на кејот на реката Црн Дрим во ...
ОД ЕВРО КВАДРАТ, ПЛАЦЕВИ КРАЈ ЕЗЕРО МЛАДОСТ НА ЕЛЕКТРОНСКА АУКЦИЈА ДОСТИГНАА ЦЕНА ДО 71 ЕВРА ЗА КВАДРАТ

ОД ЕВРО КВАДРАТ, ПЛАЦЕВИ КРАЈ ЕЗЕРО МЛАДОСТ НА ЕЛЕКТРОНСКА АУКЦИЈА ДОСТИГНАА ЦЕНА ДО 71 ЕВРА ЗА КВАДРАТ

Цената на метар квадратен за градежни парцели крај езеро Младост, за изградба на станбени објекти, на јавната аукција се искачила од едно на 71 евро з ...
НИКОЈ НЕ САКА ДА ЧЛЕНУВА ВО УПРАВНИОТ И НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА ВЕЛЕШКОТО КОМУНАЛНО „ДЕРВЕН“

НИКОЈ НЕ САКА ДА ЧЛЕНУВА ВО УПРАВНИОТ И НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА ВЕЛЕШКОТО КОМУНАЛНО „ДЕРВЕН“

Нема интерес за членување во Управниот одбор и Надзорниот одбор на Јавното комунално претпријатие „Дервен“ од Велес. Првиот јавен повик бил неуспешен, ...
KОЊАНОВСКИ СО НОВ ПРЕДЛОГ ЗА РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА, ОПФАТИ САМО ДЕЛ ОД АМАНДМАНИТЕ НА ОПОЗИЦИЈАТА

KОЊАНОВСКИ СО НОВ ПРЕДЛОГ ЗА РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА БИТОЛА, ОПФАТИ САМО ДЕЛ ОД АМАНДМАНИТЕ НА ОПОЗИЦИЈАТА

Градоначалникот на Битола Тони Коњановски денеска предложи нов ребаланс на буџетот на Општината, откако Министерството за финансии не го вчита ребалан ...
СОВЕТНИЦИТЕ НА ЛЕВИЦА, „ПОИНАКУ“ И СДСМ СЕ МАРГИНАЛЦИ, КОГА ЌЕ ДОЈДЕМЕ НА ВЛАСТ ЌЕ БИДАТ НЕЗАБЕЛЕЖЛИВИ, РЕЧЕ МИЦКОСКИ ВО БИТОЛА

СОВЕТНИЦИТЕ НА ЛЕВИЦА, „ПОИНАКУ“ И СДСМ СЕ МАРГИНАЛЦИ, КОГА ЌЕ ДОЈДЕМЕ НА ВЛАСТ ЌЕ БИДАТ НЕЗАБЕЛЕЖЛИВИ, РЕЧЕ МИЦКОСКИ ВО БИТОЛА

Политички маргиналци и ситни луѓе, ги нарече лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски советниците од Левица, граѓанскоот движење Поинаку и СДСМ кои го ...
ЈАС СУМ ДИЗАЈНЕР, НЕ СУМ ЗА ДИРЕКТОР НА „КОМУНАЛЕЦ“, РЕЧЕ СОВЕТНИКОТ ЧУЛАКОСКИ ОД ПОИНАКУ ВО БИТОЛА, ОТКАКО ВМРО-ДПМНЕ ГО ОБВИНИ ДЕКА НЕ ПРИФАТИЛ ОДГОВОРНОСТ

ЈАС СУМ ДИЗАЈНЕР, НЕ СУМ ЗА ДИРЕКТОР НА „КОМУНАЛЕЦ“, РЕЧЕ СОВЕТНИКОТ ЧУЛАКОСКИ ОД ПОИНАКУ ВО БИТОЛА, ОТКАКО ВМРО-ДПМНЕ ГО ОБВИНИ ДЕКА НЕ ПРИФАТИЛ ОДГОВОРНОСТ

Како се поставуваа директори во јавните претпријатија во Битола, беше една од темите за која жестоко се дебатираше на последната седница на Совет во Б ...
СО РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ ОПШТИНА БИТОЛА БАРА ЗА СПОРТСКИТЕ КЛУБОВИ ДА СЕ ИЗДВОЈАТ УШТЕ СКОРО ПОЛА МИЛИОН ЕВРА

СО РЕБАЛАНС НА БУЏЕТОТ ОПШТИНА БИТОЛА БАРА ЗА СПОРТСКИТЕ КЛУБОВИ ДА СЕ ИЗДВОЈАТ УШТЕ СКОРО ПОЛА МИЛИОН ЕВРА

Дополнителни 30 милиони денари (над 491 илјада евра) да се издвојат за спорт бара Општина Битола со ребалансот на буџетот за 2023 година, за што денес ...
42 ЖИТЕЛИ КУПИЈА ПАРЦЕЛИ, ПЛАТИЈА КОМУНАЛИИ, А ОПШТИНА БИТОЛА 11 ГОДИНИ НЕ ИМ НАПРАВИ ПАТ ЗА ПРИСТАП

42 ЖИТЕЛИ КУПИЈА ПАРЦЕЛИ, ПЛАТИЈА КОМУНАЛИИ, А ОПШТИНА БИТОЛА 11 ГОДИНИ НЕ ИМ НАПРАВИ ПАТ ЗА ПРИСТАП

Четириесет и двајца сопственици на парцели во битолската касарна, АРМ четврт 2, за кои уредно и навремено платиле комуналии, единаесет години не можат ...
1 2 3 16 10 / 159 НАПИСИ