Таг: откуп

1 2 3 4 10 / 34 НАПИСИ
ЦЕНАТА НА СОНЧОГЛЕДОТ ПОНИСКА ОД ЛАНИ, НЕМА ДОВОЛНО КОЛИЧИНИ, ПА ВЕЛЕШКА „МАСЛОДАЈНА“ ОТКУПУВА ОД СРБИЈА

ЦЕНАТА НА СОНЧОГЛЕДОТ ПОНИСКА ОД ЛАНИ, НЕМА ДОВОЛНО КОЛИЧИНИ, ПА ВЕЛЕШКА „МАСЛОДАЈНА“ ОТКУПУВА ОД СРБИЈА

Во тек е откупот на сончогледот кај единствениот преработувач во масло за јадење во земјава, велешка „Маслодајна“. Досега се откупени три илјади тони, ...
ВИНАРИИТЕ ДОЦНАТ СО ИСПЛАТАТА НА ПРЕДАДЕНОТО ГРОЗЈЕ, А ДЕЛ ОД ЛАНСКИОТ РОД ОСТАНА ПО ЛОЗЈАТА, ВЕЛАТ ЛОЗАРИТЕ

ВИНАРИИТЕ ДОЦНАТ СО ИСПЛАТАТА НА ПРЕДАДЕНОТО ГРОЗЈЕ, А ДЕЛ ОД ЛАНСКИОТ РОД ОСТАНА ПО ЛОЗЈАТА, ВЕЛАТ ЛОЗАРИТЕ

Лозарите на 14 февруари, кога се празнува Свети Трифун, ги закроија лозјата, започнаа со нивните активности годинава, но останаа наследените проблеми ...
ЦЕНАТА НА МАСЛОТО ЗА ЈАДЕЊЕ НЕМА ДА СЕ МЕНУВА ДО СЛЕДНАТА ПРОЛЕТ, ВЕЛАТ ОД ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА

ЦЕНАТА НА МАСЛОТО ЗА ЈАДЕЊЕ НЕМА ДА СЕ МЕНУВА ДО СЛЕДНАТА ПРОЛЕТ, ВЕЛАТ ОД ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА

Масло за јадење ќе има доволно и цената нема да се менува најмалку до следната пролет, велат од велешка Маслодајна, единствен производител на маслото ...
ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА ЌЕ ГО ОТКУПИ ЦЕЛИОТ РОД НА СОНЧОГЛЕД ОД ЗЕМЈАВА, СЕ ОЧЕКУВА ДА БИДЕ ЧЕТИРИ ПАТИ ПОГОЛЕМ ОД ЛАНИ

ВЕЛЕШКА МАСЛОДАЈНА ЌЕ ГО ОТКУПИ ЦЕЛИОТ РОД НА СОНЧОГЛЕД ОД ЗЕМЈАВА, СЕ ОЧЕКУВА ДА БИДЕ ЧЕТИРИ ПАТИ ПОГОЛЕМ ОД ЛАНИ

Камиони со сончоглед веќе се пред капиите на велешка Маслодајна, каде започна откупот. Цената е 550 евра по тон, кон ова се додаваат и 1,2 денари по к ...
ДЕЛ ОД ТИКВЕШКИТЕ ЛОЗАРИ УШТЕ НЕ ГИ ДОБИЛЕ ПАРИТЕ ОД РОДОТ ПРЕДАДЕН ЛАНИ, А ВРЕМЕ Е ЗА ГОДИНЕШНАТА БЕРБА НА ГРОЗЈЕТО

ДЕЛ ОД ТИКВЕШКИТЕ ЛОЗАРИ УШТЕ НЕ ГИ ДОБИЛЕ ПАРИТЕ ОД РОДОТ ПРЕДАДЕН ЛАНИ, А ВРЕМЕ Е ЗА ГОДИНЕШНАТА БЕРБА НА ГРОЗЈЕТО

На дел од лозарите во Тиквешијата, уште не им е платен ланскиот предаден род на грозјето. Неколку винарници ги должат парите кон лозарите, иако е на п ...
ЛОЗАРИТЕ НА СРЕДБА СО ВИНАРИЈАТА „ТИКВЕШ“, ДОГОВОРЕН ОТКУП НА ГРОЗЈЕТО ПО ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ЛАНСКИТЕ

ЛОЗАРИТЕ НА СРЕДБА СО ВИНАРИЈАТА „ТИКВЕШ“, ДОГОВОРЕН ОТКУП НА ГРОЗЈЕТО ПО ПОВИСОКИ ЦЕНИ ОД ЛАНСКИТЕ

За два до три денари повеќе од лани винарската визба „Тиквеш“ ќе го откупува годинашниот род на грозјето. Оваа информација беше објавена на денешната ...
ЦЕНАТА НА МЛАДИОТ КРОМИД ГОДИНАВА РЕКОРДНО НИСКА, НЕМА ИНТЕРЕС НИТУ ЗА ОДГЛЕДУВАЊЕ НИТУ ЗА ОТКУП

ЦЕНАТА НА МЛАДИОТ КРОМИД ГОДИНАВА РЕКОРДНО НИСКА, НЕМА ИНТЕРЕС НИТУ ЗА ОДГЛЕДУВАЊЕ НИТУ ЗА ОТКУП

Невообичаено мирно е во велешко Башино Село за овој период од годината. Тоа важеше за најголем одгледувач на младиот кромид и младиот лук во земјава. ...
ГРАДИНАРИТЕ ОД СТРУМИЧКО ПРОТЕСТИРАА ОТИ ТРГОВЦИТЕ ГО ОТКУПУВААТ РОДОТ ПО ПОМАЛА ЦЕНА ОД ДОГОВОРЕНАТА СО ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ ИНСПЕКТОРАТ

ГРАДИНАРИТЕ ОД СТРУМИЧКО ПРОТЕСТИРАА ОТИ ТРГОВЦИТЕ ГО ОТКУПУВААТ РОДОТ ПО ПОМАЛА ЦЕНА ОД ДОГОВОРЕНАТА СО ЗЕМЈОДЕЛСКИОТ ИНСПЕКТОРАТ

Со трактори и приклучна механизација, струмичките раноградинари протестираа по струмичките улици барајќи прифатлива откупна цена на зелката која од де ...
УКРАИНСКИТЕ ТРГОВЦИ ГИ ОТКАЖУВААТ НАРАЧКИТЕ НА ЗЕЛЕНЧУК ОД СТРУМИЧКО, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ПЛАСМАНОТ

УКРАИНСКИТЕ ТРГОВЦИ ГИ ОТКАЖУВААТ НАРАЧКИТЕ НА ЗЕЛЕНЧУК ОД СТРУМИЧКО, ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЗАГРИЖЕНИ ЗА ПЛАСМАНОТ

По воената агресија на Русија врз Украина, традиционалните украински пазари ги откажале нарачките на зеленучк од Струмичко, каде според домашните трго ...
„ДЕНОВИТЕ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“ СЕ ОДБЕЛЕЖУВААТ СО РЕВОЛТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД НИСКИТЕ ОТКУПНИ ЦЕНИ

„ДЕНОВИТЕ НА КОЧАНСКИОТ ОРИЗ“ СЕ ОДБЕЛЕЖУВААТ СО РЕВОЛТ НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД НИСКИТЕ ОТКУПНИ ЦЕНИ

Претседателот на здружението „Оризова братимка“ Јордан Левков, незадоволен од повеќегодишното деградирање на оризопроизводителите и со сè она што се с ...
1 2 3 4 10 / 34 НАПИСИ