Таг: отпад

1 2 3 4 10 20 / 91 НАПИСИ
ЛАНИ ВО ВЕЛЕС СОБРАНИ САМО 230 ТОНЕРИ ЗА ОТПАД, ПРЕМАЛКУ ОД ОНА ШТО ГО ТРОШАТ ИНСТИТУЦИИТЕ

ЛАНИ ВО ВЕЛЕС СОБРАНИ САМО 230 ТОНЕРИ ЗА ОТПАД, ПРЕМАЛКУ ОД ОНА ШТО ГО ТРОШАТ ИНСТИТУЦИИТЕ

Треба да се подига јавната свест за организирано собирање на искористениот тонер, бидејќи фрлен како отпад, тој тешко се разградува, вели сопственик н ...
ВЕЛЕШАНИ ЛАНИ ФРЛИЛЕ 432 ЈАМБОЛИИ И 5,6 ТОНИ ЕЛЕКТРОНСКИ УРЕДИ

ВЕЛЕШАНИ ЛАНИ ФРЛИЛЕ 432 ЈАМБОЛИИ И 5,6 ТОНИ ЕЛЕКТРОНСКИ УРЕДИ

Минатата година велешани фрлиле дури 432 јамболии, што биле собрани од вработените на ЈКП „Дервен“ и завршиле на градската депонија. Освен јамболии, б ...
УПОТРЕБЕНИТЕ МАСКИ ДА СЕ ФРЛААТ СПАКУВАНИ ВО КОНТЕЈНЕРИ И КАНТИ, А НЕ КАДЕ БИЛО, АПЕЛИРА СКОПСКА „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“

УПОТРЕБЕНИТЕ МАСКИ ДА СЕ ФРЛААТ СПАКУВАНИ ВО КОНТЕЈНЕРИ И КАНТИ, А НЕ КАДЕ БИЛО, АПЕЛИРА СКОПСКА „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“

По улици, тротоари и паркови екипите на скопска „Комунална хигиена“ секојдневно собираат употребени маски и ракавици. Од претпријатието велат дека изм ...
ВО ВЕЛЕС ПОСТАВЕНИ ПРВИТЕ ПОДЗЕМНИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СОБИРАЊЕ ОТПАД

ВО ВЕЛЕС ПОСТАВЕНИ ПРВИТЕ ПОДЗЕМНИ КОНТЕЈНЕРИ ЗА СОБИРАЊЕ ОТПАД

Велес ги доби првите подземни контејнери. Седумте контејнери се поставени на различни локации: во центарот на улицата Илинденска, на улицата 8 Септемв ...
ЗА ДА НЕМА ЗАТНАТИ ШАХТИ, НЕ ФРЛАЈТЕ ВО НИВ ДУШЕЦИ, ПЕЛЕНИ И ОБЛЕКА, ВЕЛАТ ОД „ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“ ВО СКОПЈЕ

ЗА ДА НЕМА ЗАТНАТИ ШАХТИ, НЕ ФРЛАЈТЕ ВО НИВ ДУШЕЦИ, ПЕЛЕНИ И ОБЛЕКА, ВЕЛАТ ОД „ВОДОВОД И КАНАЛИЗАЦИЈА“ ВО СКОПЈЕ

Екипи се на терен и секојдневно ги чистат шахтите и сливниците, велат од ЈП „Водовод и канализација“ во Скопје по врнежите од дожд деновиве. Од таму в ...
НУРКАЧИТЕ СОБРАА КЕСИ И ЛИМЕНКИ ВО ПРАЗНИЧНОТО ЧИСТЕЊЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

НУРКАЧИТЕ СОБРАА КЕСИ И ЛИМЕНКИ ВО ПРАЗНИЧНОТО ЧИСТЕЊЕ НА ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО

Охридскиот Дедо Мраз, нуркачот Никола Паскали ја започна Новата година со подводна еко акција за чистење на Охридското Езеро, во која е собран најразл ...
СОБРАНИ 10 КУБИЦИ ПОКУЌНИНА И ГРАДЕЖЕН ШУТ ВО АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ НА ГАЛИЧИЦА

СОБРАНИ 10 КУБИЦИ ПОКУЌНИНА И ГРАДЕЖЕН ШУТ ВО АКЦИЈАТА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ДИВИТЕ ДЕПОНИИ НА ГАЛИЧИЦА

Активистите од ЕКО ФАП Охрид заедно со најмладите екологисти ги чистат дивите депонии на Националниот парк „Галичица“. При последната акција, на самио ...
ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ВО ПРЕТОР ПОЛНА СО ОТПАДОЦИ, КОМУНАЛЦИТЕ НЕ ЧИСТАТ РЕДОВНО

ПЕШАЧКАТА ПАТЕКА ВО ПРЕТОР ПОЛНА СО ОТПАДОЦИ, КОМУНАЛЦИТЕ НЕ ЧИСТАТ РЕДОВНО

Полни корпи со отпадоци и ѓубре расфрлано околу, вака викендов изгледаше пешачката патека од Претор до Крани во Преспа. Топлото време и обидот да се и ...
КАПЕТАН И БРОДАРИ СО СТАР КАМИОН ГЕРИЛСКИ ГО ЧИСТАТ ОХРИД ОД ОТПАД

КАПЕТАН И БРОДАРИ СО СТАР КАМИОН ГЕРИЛСКИ ГО ЧИСТАТ ОХРИД ОД ОТПАД

Капетанот на Капетанијата на македонските пристаништа Горан Устијаноски заедно со група бродари со месеци го чистат Охрид од отпад. Вчера тие на повеќ ...
ВЕЛЕШKИТЕ КОМУНАЛЦИ ЛАНИ СОБРАЛЕ СТОТИЦИ КУБИЦИ ПРОЗОРИ, КАУЧИ, ЈОРГАНИ И ЈАМБOЛИИ

ВЕЛЕШKИТЕ КОМУНАЛЦИ ЛАНИ СОБРАЛЕ СТОТИЦИ КУБИЦИ ПРОЗОРИ, КАУЧИ, ЈОРГАНИ И ЈАМБOЛИИ

Дваесет и шест видови домашен габаритен отпад фрлиле велешани во текот на минатата година. Најмногу од нив, 36, биле прозори, потоа 27 каучи, 15 столо ...
1 2 3 4 10 20 / 91 НАПИСИ