Таг: отпадни води

1 2 10 / 12 НАПИСИ
ВЛАДАТА СО 183 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЌЕ ГО САНИРА КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО

ВЛАДАТА СО 183 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЌЕ ГО САНИРА КОЛЕКТОРСКИОТ СИСТЕМ НА ОХРИДСКО ЕЗЕРО

Владата обезбеди 183 милиони денари за санација на колекторскиот систем за заштита на Охридското Езеро од отпадни и загадени води, кој се наоѓа во мно ...
ОТПАДНИТЕ ВОДИ ВО БИТОЛСКО ЌЕ СЕ ИСЧИСТАТ СО ЕВРОПСКИ ПАРИ

ОТПАДНИТЕ ВОДИ ВО БИТОЛСКО ЌЕ СЕ ИСЧИСТАТ СО ЕВРОПСКИ ПАРИ

Објавен е првиот тендер за изградба на прочистителна станица во Битола, која треба да го реши проблемот со екстремната загаденоста на реката Драгор, П ...
ПО ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ, ВЛАДАТА ГО ПРЕЗЕДЕ КОЛЕКТОРОТ ВО ОХРИД И ЌЕ ГО СПАСУВА ОД КОЛАПС

ПО ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИИ, ВЛАДАТА ГО ПРЕЗЕДЕ КОЛЕКТОРОТ ВО ОХРИД И ЌЕ ГО СПАСУВА ОД КОЛАПС

По речиси четири децении од почетокот на неговата изградба, Владата го презема колекторот за заштита на Охридското Езеро од отпадни и загадени води. В ...
СМЕТКИТЕ ЗА ВОДА НЕМА ДА ПОСКАПАТ ВО СКОПЈЕ, ШИЛЕГОВ ПАК ГО ПОВЛЕЧЕ ПРЕДЛОГОТ ЗА НОВИ ЦЕНИ

СМЕТКИТЕ ЗА ВОДА НЕМА ДА ПОСКАПАТ ВО СКОПЈЕ, ШИЛЕГОВ ПАК ГО ПОВЛЕЧЕ ПРЕДЛОГОТ ЗА НОВИ ЦЕНИ

Сметките за вода во Скопје нема да поскапат. Градоначалникот Петре Шилегов на денешната седница на Советот на Град Скопје ги повлече точките од дневен ...
ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ЌЕ ГИ ИСЧИСТИ ЗАГАДЕНИТЕ ВОДОТЕЦИ ВО БИТОЛСКО

ПРЕЧИСТИТЕЛНАТА СТАНИЦА ЌЕ ГИ ИСЧИСТИ ЗАГАДЕНИТЕ ВОДОТЕЦИ ВО БИТОЛСКО

Пречистителната станица што во следните две години ќе се гради со пари од европските фондови ќе го реши горливиот еколошки проблем со загаденоста на в ...
КИЧЕВО ДОБИ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА СО ПАРИ ОД ЕУ

КИЧЕВО ДОБИ ПРЕЧИСТИТЕЛНА СТАНИЦА СО ПАРИ ОД ЕУ

Пречистителна станица за третман на отпадни води во Кичево денес официјално беше пуштена во употреба. Таа се наоѓа во близина на градот и има капаците ...
ЗА ЕДНА И ПОЛ ГОДИНА ВАРДАР ЌЕ ДОБИЕ КОЛЕКТОРИ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ

ЗА ЕДНА И ПОЛ ГОДИНА ВАРДАР ЌЕ ДОБИЕ КОЛЕКТОРИ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ

До февруари 2020 година Скопје ќе добие колектори за третман на отпадните води во реката Вардар. Министерството за животна средина со средства од Евро ...
ШКОЛКИТЕ ВО ВОДИТЕ НА СИЕТЛ СЕ ПОЛНИ СО ОПИОИДИ, ВЕЛАТ НАУЧНИЦИТЕ

ШКОЛКИТЕ ВО ВОДИТЕ НА СИЕТЛ СЕ ПОЛНИ СО ОПИОИДИ, ВЕЛАТ НАУЧНИЦИТЕ

Во областа на Сиетл толку многу се консумираат опиоиди, што научниците за првпат откриле траги од овие дроги во школките во локалните води. Школкит ...
БИТОЛА ЌЕ БАРА НОРВЕШКА ДА ПЛАТИ ЗА ДА СЕ ИСЧИСТАТ ФЕКАЛИИТЕ НА ПЕЛИСТЕР

БИТОЛА ЌЕ БАРА НОРВЕШКА ДА ПЛАТИ ЗА ДА СЕ ИСЧИСТАТ ФЕКАЛИИТЕ НА ПЕЛИСТЕР

Хотелот „Молика“ и другите објекти во националниот парк Пелистер со отпадните фекални води се справуваат со септички јами, зашто во изминатите 12 годи ...
ТЕТОВО ВГОДИНА ЌЕ ДОБИЕ КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ

ТЕТОВО ВГОДИНА ЌЕ ДОБИЕ КОЛЕКТОРСКИ СИСТЕМ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ

Претставници од Министерството за животна средина денес во Општина Тетово го презентираа проектот за изградба и реконструкција на колекторски систем в ...
1 2 10 / 12 НАПИСИ