Таг: отпуштени

БЕЗ РАБОТА ОСТАНАЛЕ 16.ООО РАБОТНИЦИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ НА ПАНДЕМИЈАТА

БЕЗ РАБОТА ОСТАНАЛЕ 16.ООО РАБОТНИЦИ ЗА ДВЕ ГОДИНИ НА ПАНДЕМИЈАТА

За изминативе две години откако започна пандемијата, во државата дури 16.000 работници биле отпуштени од работа. Од Агенцијата за вработување велат де ...
НАСТАВНИЦИ ОД БИТОЛА ТУЖАТ ЗАШТО ГИ ИЗГУБИЛЕ РАБОТНИТЕ МЕСТА

НАСТАВНИЦИ ОД БИТОЛА ТУЖАТ ЗАШТО ГИ ИЗГУБИЛЕ РАБОТНИТЕ МЕСТА

Дел од отпуштените наставници во Битола велат дека покренале судски постапки против неколку битолски училиштата затоа што не биле задржани на работа и ...
ОТПУШТЕНИТЕ НАСТАВНИЦИ ОД БИТОЛА БАРААТ ДА СЕ ВРАТАТ НА РАБОТА

ОТПУШТЕНИТЕ НАСТАВНИЦИ ОД БИТОЛА БАРААТ ДА СЕ ВРАТАТ НА РАБОТА

Координативното тело на отпуштени образовни работници од основните училишта, градинките, како и вработени во административно-техничка служба денес се ...
ВО ЧИСТКАТА НА ЕРДОГАН ОТПУШТЕНИ 21.000 НАСТАВНИЦИ

ВО ЧИСТКАТА НА ЕРДОГАН ОТПУШТЕНИ 21.000 НАСТАВНИЦИ

Министерство за образование на Турција денеска прогласи за работонеспособни 21.000 наставници, вработени во приватни институции. Одлуката на министерс ...
4 / 4 НАПИСИ