Таг: палми

1 213 / 13 НАПИСИ
САМО ДЕСЕТ ОД 138 СКОПСКИ ПАЛМИ ЈА ПРЕЖИВЕАЛЕ ЗИМАТА

САМО ДЕСЕТ ОД 138 СКОПСКИ ПАЛМИ ЈА ПРЕЖИВЕАЛЕ ЗИМАТА

Само десет палми ја преживеале скопската зима. Јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ веќе втора недела ги пребројува оштетените дрвја. Од претприј ...
„ПАРКОВИ“ АНАЛИЗИРА КОЛКУ СКОПСКИ ПАЛМИ СЕ ИСУШИЛЕ, ИЗВЕШТАЈ СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

„ПАРКОВИ“ АНАЛИЗИРА КОЛКУ СКОПСКИ ПАЛМИ СЕ ИСУШИЛЕ, ИЗВЕШТАЈ СЛЕДНАТА НЕДЕЛА

Екипи од јавното претпријатие „Паркови и зеленило“ детално ќе ја анализираат состојбата на секоја палма поединечно за да утврдат дали се исушила или ј ...
ОВЕНАА ПАЛМИТЕ ВО ОХРИД, ДАЛИ ПРЕЖИВЕАЛЕ ЌЕ СЕ ЗНАЕ НАПРОЛЕТ

ОВЕНАА ПАЛМИТЕ ВО ОХРИД, ДАЛИ ПРЕЖИВЕАЛЕ ЌЕ СЕ ЗНАЕ НАПРОЛЕТ

Палмите на охридскиот кеј, кои се украс на сите приморски градови, измрзнаа. Ниските температури им ги овенаа листовите и покрај тоа што стеблата се п ...
1 213 / 13 НАПИСИ