Таг: Парада на гордоста

СТОТИЦИ ГРАЃАНИ СЕ ПРИКЛУЧИЈА НА ВТОРАТА ПАРАДА НА ГОРДОСТА ВО СКОПЈЕ

СТОТИЦИ ГРАЃАНИ СЕ ПРИКЛУЧИЈА НА ВТОРАТА ПАРАДА НА ГОРДОСТА ВО СКОПЈЕ

Во Скопје се одржува втората Парада на гордоста. Стотици луѓе од најразлични генерации се приклучија на маршот и славењето на различности, што тргна о ...
ВТОРАТА ПАРАДА НА ГОРДОСТА ВО СКОПЈЕ НА 26 ЈУНИ, МОТОТО Е „ВОН ЅИДОВИТЕ!“

ВТОРАТА ПАРАДА НА ГОРДОСТА ВО СКОПЈЕ НА 26 ЈУНИ, МОТОТО Е „ВОН ЅИДОВИТЕ!“

„Вон ѕидовите!“ е слоганот на втората Парада на гордоста во Скопје, закажана за 26 јуни, но рутата низ градот дополнително ќе биде сооопштена, вели ор ...
САКАМЕ МАРГИНАЛИЗИРАНИTE ДА СТАНАТ ВИДЛИВИ, ЈА ПРЕНЕСЕ МИЛА ЦАРОВСКА ПОРАКАТА НА ВЛАДАТА НА ПАРАДАТА НА ГОРДОСТА

САКАМЕ МАРГИНАЛИЗИРАНИTE ДА СТАНАТ ВИДЛИВИ, ЈА ПРЕНЕСЕ МИЛА ЦАРОВСКА ПОРАКАТА НА ВЛАДАТА НА ПАРАДАТА НА ГОРДОСТА

Тамара Тодевска од Школка во Градскиот парк, крајната дестинација на денешната прва Парада на гордоста им ја отпеа на присутните стотици граѓани и акт ...
ПОЧНА ПРВАТА ПАРАДА НА ГОРДОСТА ВО СКОПЈЕ

ПОЧНА ПРВАТА ПАРАДА НА ГОРДОСТА ВО СКОПЈЕ

Граѓани од сите генерации, многу учесници од Грција, Србија, Црна Гора и од други странски држави, дојдоа да дадат поддршка на првата Парада на гордос ...
МВР ГАРАНТИРА БЕЗБЕДНОСТ НА МАРШОТ НА ГОРДОСТА СЛЕДНИОТ ВИКЕНД ВО СКОПЈЕ

МВР ГАРАНТИРА БЕЗБЕДНОСТ НА МАРШОТ НА ГОРДОСТА СЛЕДНИОТ ВИКЕНД ВО СКОПЈЕ

МВР ја гарантира безбедноста на првиот марш на гордоста што треба да се случи следниот викенд (29 јуни) во Скопје, на кој се најавени учесници и од со ...
ПРВАТА ПАРАДА НА ГОРДОСТА ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 29 ЈУНИ, НАЈАВИ НАЦИОНАЛНАТА МРЕЖА ЗА БОРБА ПРОТИВ ХОМОФОБИЈАТА И ТРАНСФОБИЈАТА

ПРВАТА ПАРАДА НА ГОРДОСТА ВО СКОПЈЕ ЌЕ СЕ ОДРЖИ НА 29 ЈУНИ, НАЈАВИ НАЦИОНАЛНАТА МРЕЖА ЗА БОРБА ПРОТИВ ХОМОФОБИЈАТА И ТРАНСФОБИЈАТА

Националната мрежа за борба против хомофобија и трансфобија денес најави дека во последната сабота од јуни, односно на 29 јуни, ќе ја организира прват ...
6 / 6 НАПИСИ