Таг: паралелен увоз

СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПОГОЛЕМА КОНТРОЛА НА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ

СОБРАНИЕТО ГИ УСВОИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПОГОЛЕМА КОНТРОЛА НА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ

Измените на Законот за лекови и медицински помагала, со кои построго се регулира паралелниот увоз на лекови денес беше усвоен во Собранието на Републи ...
ЗА СЕКОЈА СЕРИЈА НА ЛЕК ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ ЌЕ СЕ БАРА СЕРТИФИКАТ ЗА КВАЛИТЕТ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

ЗА СЕКОЈА СЕРИЈА НА ЛЕК ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ ЌЕ СЕ БАРА СЕРТИФИКАТ ЗА КВАЛИТЕТ, КАЖА ФИЛИПЧЕ

Поголема контрола на квалитетот на лековите што во земјава влагаат со паралелен увоз, а Агенцијата за лекови ќе може да набавува лекови со дозвола и п ...
ФИЛИПЧЕ ВЕЛИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ ГИ ВРАТИЛ ВО СОБРАНИЕ, ОД СОБРАНИЕ ВЕЛАТ ДЕКА ТЕКСТОТ ГО НЕМА

ФИЛИПЧЕ ВЕЛИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ ГИ ВРАТИЛ ВО СОБРАНИЕ, ОД СОБРАНИЕ ВЕЛАТ ДЕКА ТЕКСТОТ ГО НЕМА

Министерот за здравство Венко Филипче вели дека ги вратил во Собрание измените на Законот за лекови и медицински помагала, со кои треба да се регулира ...
ФИЛИПЧЕ ТРЕБА ДА ГО СПАСУВА ЗДРАВСТВОТО КАКО ДА СПАСУВА ПАЦИЕНТ НА УМИРАЊЕ СО ДОЛГ ОД 57 МИЛИОНИ ЕВРА

ФИЛИПЧЕ ТРЕБА ДА ГО СПАСУВА ЗДРАВСТВОТО КАКО ДА СПАСУВА ПАЦИЕНТ НА УМИРАЊЕ СО ДОЛГ ОД 57 МИЛИОНИ ЕВРА

Увоз на сомнителни лекови со паралелен увоз, болници без лекари, недоволно медицински сестри, недостиг од реагенси, лекови и материјал за работа, преп ...
НЕМА ГАРАНЦИЈА ДЕКА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ СЕ КВАЛИТЕТНИ, ВЛАДАТА ДА НАПРАВИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ, ПОБАРА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

НЕМА ГАРАНЦИЈА ДЕКА ЛЕКОВИТЕ ОД ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ СЕ КВАЛИТЕТНИ, ВЛАДАТА ДА НАПРАВИ ЗАКОНСКИ ИЗМЕНИ, ПОБАРА НАРОДНИОТ ПРАВОБРАНИТЕЛ

Народниот правобранител ѝ препорача на Владата да направи измени на Законот за лекови и медицински помагала, со кои што ќе се зајакне постапката за бе ...
ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ НАБАВКА НА НЕКВАЛИТЕТЕН ИНСУЛИН, ЌЕ СЕ МЕНУВААТ УСЛОВИТЕ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ

ЗА ДА СЕ СПРЕЧИ НАБАВКА НА НЕКВАЛИТЕТЕН ИНСУЛИН, ЌЕ СЕ МЕНУВААТ УСЛОВИТЕ ЗА ПАРАЛЕЛЕН УВОЗ НА ЛЕКОВИ

Министерството за здравство ќе ги допрецизира деталите околу тоа како во иднина ќе се набавуваат лекови со паралелен увоз. Од Министерството за здравс ...
6 / 6 НАПИСИ