Таг: парк

1 2 3 8 10 / 77 НАПИСИ
ДЕЛАТА  ОД СКУЛПТОРСКИТЕ РАБОТИЛНИЦИ ОД 2020 И 2021 УШТЕ НЕ СЕ ПОСТАВЕНИ ВО ВЕЛЕС

ДЕЛАТА ОД СКУЛПТОРСКИТЕ РАБОТИЛНИЦИ ОД 2020 И 2021 УШТЕ НЕ СЕ ПОСТАВЕНИ ВО ВЕЛЕС

Иако минаа скоро три години, сѐ уште не се поставени две од делата, за разлика од останатите четири од скулпторската работилница одржана летото 2020 г ...
МУРАКАМИ ГИ МОЛИ ВЛАСТИТЕ НА ТОКИО ДА НЕ ГО РУШАТ СТАДИОНОТ КАДЕ РЕШИЛ ДА СТАНЕ ПИСАТЕЛ

МУРАКАМИ ГИ МОЛИ ВЛАСТИТЕ НА ТОКИО ДА НЕ ГО РУШАТ СТАДИОНОТ КАДЕ РЕШИЛ ДА СТАНЕ ПИСАТЕЛ

Јапонскиот писател Харуки Мураками изјави дека се спротивставува на обновата на неговата омилена област во Токио, која е и историски дел, бидејќи на т ...
ОСУМ МЕСЕЦИ СЕ ЧЕКА НА НОВИОТ ПАРКИНГ И ПАРК ВО ЦЕНТАРОТ НА БИТОЛА

ОСУМ МЕСЕЦИ СЕ ЧЕКА НА НОВИОТ ПАРКИНГ И ПАРК ВО ЦЕНТАРОТ НА БИТОЛА

Осум месеци од отстранувањето на дивите гаражи, Општина Битола уште го нема уредено просторот зад зградите на поранешен ЈАТ во центарот на градот. Мес ...
ПОЧНУВА ДА СЕ ГРАДИ 5-КАТНИЦАТА ВО ПАРКОТ КАЈ ХОТЕЛ „ЈАДРАН“, ПОСЛЕДНАТА ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ВО СТРОГИОТ ЦЕНТАР НА СКОПЈЕ

ПОЧНУВА ДА СЕ ГРАДИ 5-КАТНИЦАТА ВО ПАРКОТ КАЈ ХОТЕЛ „ЈАДРАН“, ПОСЛЕДНАТА ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ВО СТРОГИОТ ЦЕНТАР НА СКОПЈЕ

Зграда на пет ката наскоро ќе никне во паркот кај хотел „Јадран“ во строгиот центар на Скопје. Парцелата веќе е заградена со метална ограда и поставен ...
СТОТИНА КОЛИ ПАРКИРАНИ ВО ПАРКОТ ИБНИ ПАЈКО, СЕ ПАРКИРААТ ГРАЃАНИ, НО И ВРАБОТЕНИ ВО ФИЛХАРМОНИЈА И НОБ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

СТОТИНА КОЛИ ПАРКИРАНИ ВО ПАРКОТ ИБНИ ПАЈКО, СЕ ПАРКИРААТ ГРАЃАНИ, НО И ВРАБОТЕНИ ВО ФИЛХАРМОНИЈА И НОБ (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Паркот Ибни Пајко кај зградата на Филхармонија во центарот на Скопје е блокиран со паркирани коли. Долж патеката и тротоарите наредени се една зад дру ...
АРСОВСКА НЕ СМЕЕ ЦЕЛО СКОПЈЕ ДА ГО ПОКРИЕ СО АСФАЛТ, ЌЕ ГО НАПРАВИ ЖЕЖОК ТОПЛОТЕН ОСТРОВ, РЕАГИРААТ ОД „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

АРСОВСКА НЕ СМЕЕ ЦЕЛО СКОПЈЕ ДА ГО ПОКРИЕ СО АСФАЛТ, ЌЕ ГО НАПРАВИ ЖЕЖОК ТОПЛОТЕН ОСТРОВ, РЕАГИРААТ ОД „ШАНСА ЗА ЦЕНТАР“

Градот не може и не смее да се покрие целосно со асфалт, реагираат од граѓанската иницијатива „Шанса за Центар“ откако градоначалничката Данела Арсовс ...
АСФАЛТОТ ЛЕТЕ СЕ ЗАГРЕВА ОД 48-67 СТЕПЕНИ, „ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“ БАРА АРСОВСКА ДА ПРЕКИНЕ СО АСФАЛТИРАЊЕТО НА ГРАДСКИОТ ПАРК

АСФАЛТОТ ЛЕТЕ СЕ ЗАГРЕВА ОД 48-67 СТЕПЕНИ, „ЗЕЛЕН ХУМАН ГРАД“ БАРА АРСОВСКА ДА ПРЕКИНЕ СО АСФАЛТИРАЊЕТО НА ГРАДСКИОТ ПАРК

Граѓанската иницијатива „Зелен хуман град“ денеска побара од градоначалничката Данела Арсовска да се прекине со асфалтирање на земјените патеки во прв ...
ОДБИЕНО БАРАЊЕТО НА ЖИТЕЛИТЕ ДА НЕ СЕ ГРАДИ ЗГРАДА ВО ПАРКОТ КАЈ ХОТЕЛ „ЈАДРАН“ КОЈ Е ПОСЛЕДНА ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ВО СКОПСКИОТ МАЛ РИНГ

ОДБИЕНО БАРАЊЕТО НА ЖИТЕЛИТЕ ДА НЕ СЕ ГРАДИ ЗГРАДА ВО ПАРКОТ КАЈ ХОТЕЛ „ЈАДРАН“ КОЈ Е ПОСЛЕДНА ЗЕЛЕНА ПОВРШИНА ВО СКОПСКИОТ МАЛ РИНГ

Почнува бетонизацијата и на последната зелена слободна парцела во Малиот ринг, во најстрогиот центар на Скопје. Деновиве, со багери се раскопува парко ...
ГРАЃАНСКАТА ИНИЦИЈАТИВА „ТЕТОВО САКА ПАРК“ БАРА ОПШТИНСКАТА ИНСПЕКЦИЈА ДА ГО СПРЕЧИ ГРАДЕЊЕТО ВО СПОРНИОТ УРБАН БЛОК 57А

ГРАЃАНСКАТА ИНИЦИЈАТИВА „ТЕТОВО САКА ПАРК“ БАРА ОПШТИНСКАТА ИНСПЕКЦИЈА ДА ГО СПРЕЧИ ГРАДЕЊЕТО ВО СПОРНИОТ УРБАН БЛОК 57А

Во спорниот урбан блок 57А во Тетово, чиј урбанистички план Советот неодамна го суспендираше, започна да се гради висококатница. Поради ова, граѓанска ...
ШТИП ЌЕ ГРАДИ АДРЕНАЛИНСКО-АВАНТУРИСТИЧКИ ПАРК ПОМОГНАТ ОД ШВАЈЦАРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ СО 322.000 ЕВРА

ШТИП ЌЕ ГРАДИ АДРЕНАЛИНСКО-АВАНТУРИСТИЧКИ ПАРК ПОМОГНАТ ОД ШВАЈЦАРСКАТА АГЕНЦИЈА ЗА РАЗВОЈ СО 322.000 ЕВРА

Совет на Општина Штип на последната седница донесе одлука за кофинансирање со 15 проценти во меѓународниот проект за изградба на адреналинско-авантури ...
1 2 3 8 10 / 77 НАПИСИ