Таг: патишта

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТОТ КУМАНОВО-ОПАЕ, ВРЕДНА 670.000 ЕВРА

ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА ПАТОТ КУМАНОВО-ОПАЕ, ВРЕДНА 670.000 ЕВРА

Започна реконструкцијата на регионалниот пат Куманово-село Опае, главната артерија и многу фреквентна делница, која ги поврзува двете соседни општини ...
„МОЌТА НА СТОЈКО“ – НАЦРТАЛЕ ПЕНИС ОКОЛУ ДУПКИТЕ НА УЛИЦИТЕ, ГРАДОТ ВЕДНАШ ГИ ПОПРАВИЛ

„МОЌТА НА СТОЈКО“ – НАЦРТАЛЕ ПЕНИС ОКОЛУ ДУПКИТЕ НА УЛИЦИТЕ, ГРАДОТ ВЕДНАШ ГИ ПОПРАВИЛ

Уличните дупки во британскиот град Мидлсборо се асфалтирани два дена откако околу нив беа нацртани графити во вид на пенис. Фалусовидните симбо ...
ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ЕЛИТНА НАСЕЛБА ЗА МЛАДИ БРАЧНИ ПАРОВИ, А ПО 6 ГОДИНИ УШТЕ НЕМАМЕ ВОДА И ПРИСТАП, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИ НА НАСЕЛБАТА ЈАКА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

ТРЕБАШЕ ДА БИДЕ ЕЛИТНА НАСЕЛБА ЗА МЛАДИ БРАЧНИ ПАРОВИ, А ПО 6 ГОДИНИ УШТЕ НЕМАМЕ ВОДА И ПРИСТАП, ВЕЛАТ ЖИТЕЛИ НА НАСЕЛБАТА ЈАКА ВО ОПШТИНА ИЛИНДЕН

Новата елитна населба Јака во Општина Илинден и после 6 години откако почна да се гради, нема вода, пристапни патишта, ниту канализација. Дел од граѓа ...
ВАРДАР СЕ ИЗЛЕА ВО ПОЛОГ, ПОПЛАВЕНИ КУЌИ, ДВОРОВИ И НИВИ 

ВАРДАР СЕ ИЗЛЕА ВО ПОЛОГ, ПОПЛАВЕНИ КУЌИ, ДВОРОВИ И НИВИ 

Наглото топење на снегот го подигна нивото на водата во реката Вардар и предизвика излевање на повеќе места во Полог. Најкритична е состојбата во село ...
70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ПАТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА ВО СЕВЕРОИСТОЧНИОТ РЕГИОН, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ СУГАРЕСКИ

70 МИЛИОНИ ЕВРА ЗА ПАТНАТА ИНФРАСТРУКТУРА ВО СЕВЕРОИСТОЧНИОТ РЕГИОН, НАЈАВИ МИНИСТЕРОТ СУГАРЕСКИ

Околу 70 милиони евра планира да потроши Владата за изградба на патната инфраструктура во Североисточниот Регион. Како што најави министерот за трансп ...
НА БОГОРОДИЦА ЗА ВЛЕЗ ВО ГРЦИЈА СЕ ЧЕКА ПО ТРИ СААТА

НА БОГОРОДИЦА ЗА ВЛЕЗ ВО ГРЦИЈА СЕ ЧЕКА ПО ТРИ СААТА

Долги колони возила се создадени на граничниот премин Богородица, каде за влез во Грција се чека и до три часа, велат патници. АМСМ утрово соопшти дек ...
ЗАГРОЗЕН ВИД ЦРН МРШОЈАДЕЦ ПО 12 ГОДИНИ ДОЈДЕ НА ХРАНИЛИШТЕТО ВИТАЧЕВО

ЗАГРОЗЕН ВИД ЦРН МРШОЈАДЕЦ ПО 12 ГОДИНИ ДОЈДЕ НА ХРАНИЛИШТЕТО ВИТАЧЕВО

Откако црните мршојадци, кои се ретки птици и загрозен вид, дефинитивно исчезнаа од Македонија во 2005, сега на хранилиштето за мршојадци на висорaмни ...
СЕ КРАДЕ ОГРАДА ОД ХРАНИЛИШТЕТО ЗА РЕТКИ ПТИЦИ ВО ВИТАЧЕВО

СЕ КРАДЕ ОГРАДА ОД ХРАНИЛИШТЕТО ЗА РЕТКИ ПТИЦИ ВО ВИТАЧЕВО

Крадци крадат ограда од хранилиштето за мршојадци на висорамнината Витачево кај Кавадарци. Емануел Лисичанец од  Здружението за заштита на природата “ ...
8 / 8 НАПИСИ