Таг: пензионирање

1 2 10 / 11 НАПИСИ
НИЗ ФРАНЦИЈА ПРОДОЛЖИЈА ПРОТЕСТИТЕ ПРОТИВ ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 64 ГОДИНИ, ЃУБРЕТО ГИ ЗАТРУПА УЛИЦИТЕ

НИЗ ФРАНЦИЈА ПРОДОЛЖИЈА ПРОТЕСТИТЕ ПРОТИВ ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 64 ГОДИНИ, ЃУБРЕТО ГИ ЗАТРУПА УЛИЦИТЕ

Продолжија протестите против планот на претседателот Емануел Макрон да ја зголеми старосната граница за пензионирање во Франција од 62 на 64 години бе ...
СУДСКИОТ СОВЕТ ПОДЕЛЕН ЗА ПЕНЗИОНИРАЊЕТО НА ТРОЈЦА ЧЛЕНОВИ – ЕДНИ ВЕЛАТ ВЛАСТА ЌЕ ПИКА СВОИ ЛУЃЕ, ДРУГИ ПРАШУВААТ ДАЛИ ПИОМ ЌЕ ГО ПРЕТСТАВУВААТ ПЕНЗИОНИРАНИТЕ СУДИИ

СУДСКИОТ СОВЕТ ПОДЕЛЕН ЗА ПЕНЗИОНИРАЊЕТО НА ТРОЈЦА ЧЛЕНОВИ – ЕДНИ ВЕЛАТ ВЛАСТА ЌЕ ПИКА СВОИ ЛУЃЕ, ДРУГИ ПРАШУВААТ ДАЛИ ПИОМ ЌЕ ГО ПРЕТСТАВУВААТ ПЕНЗИОНИРАНИТЕ СУДИИ

На денешната седница Судскиот совет може да пензионира двајца членови меѓу колегите, а во август уште еден, иако во Законот не постои основ. Во четврт ...
ЦЕЛА ОПОЗИЦИЈА СЕ ПРИЈАВИ ЗА ЗБОР И ГО БЛОКИРАШЕ ЗАКОНОТ ШТО ЌЕ ОВОЗМОЖИ НЕПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 60 СУДИИ, ЏАФЕРИ ГИ ИСПРАТИ ПРАТЕНИЦИТЕ ДОМА

ЦЕЛА ОПОЗИЦИЈА СЕ ПРИЈАВИ ЗА ЗБОР И ГО БЛОКИРАШЕ ЗАКОНОТ ШТО ЌЕ ОВОЗМОЖИ НЕПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 60 СУДИИ, ЏАФЕРИ ГИ ИСПРАТИ ПРАТЕНИЦИТЕ ДОМА

Ќе нема измени на Законот за работни односи и 60-ина судии и 13 обвинители од задутре одат наеднаш во пензија. Владејачкото мнозинство во Парламентот ...
ЕУ БАРА ОД ПРАТЕНИЦИТЕ ДА НЕ ДОЗВОЛАТ ПРАЗНИНА ОД ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 60-ТИНА СУДИИ, ТИЕ УШТЕ СЕ РАСПРАВААТ ВО СОБРАНИЕ

ЕУ БАРА ОД ПРАТЕНИЦИТЕ ДА НЕ ДОЗВОЛАТ ПРАЗНИНА ОД ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 60-ТИНА СУДИИ, ТИЕ УШТЕ СЕ РАСПРАВААТ ВО СОБРАНИЕ

Евроамбасадорот Дејвид Гир цел ден на состаноците со пратеничките групи во Собранието им укажува на пратениците дека е потребно да внимаваат да не се ...
СОБРАНИЕТО ЌЕ ГО ПЕНЗИОНИРА ЦЕЛИОТ УСТАВЕН СУД И ТОЈ НЕМА ВЕЌЕ ДА ПОСТОИ

СОБРАНИЕТО ЌЕ ГО ПЕНЗИОНИРА ЦЕЛИОТ УСТАВЕН СУД И ТОЈ НЕМА ВЕЌЕ ДА ПОСТОИ

Парламентарното мнозинство предводено од СДСМ е спремно да се согласи да се одржи седница на Комисијата за избори и именувања, по цена да поминат и ка ...
УСТАВНИОТ СУД ОД 9, ОСТАНУВА САМО НА 5 СУДИИ, ОД СОБРАНИЕТО ДОБИ ТРЕТМАН КАКО НАЈНЕБИТНА ИНСТИТУЦИЈА

УСТАВНИОТ СУД ОД 9, ОСТАНУВА САМО НА 5 СУДИИ, ОД СОБРАНИЕТО ДОБИ ТРЕТМАН КАКО НАЈНЕБИТНА ИНСТИТУЦИЈА

Претседателката на Уставниот суд Добрила Кацарска го известила собранискиот спикер Талат Џафери дека за два месеца и четвртото столче таму останува пр ...
ВО СОБРАНИЕ ПОМИНАА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 64 ГОДИНИ И ЗА ТРИПАТИ ПОВИСОК ДАНОК ЗА НЕДВИЖЕН ИМОТ КОЈ НЕ СЕ КОРИСТИ

ВО СОБРАНИЕ ПОМИНАА ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 64 ГОДИНИ И ЗА ТРИПАТИ ПОВИСОК ДАНОК ЗА НЕДВИЖЕН ИМОТ КОЈ НЕ СЕ КОРИСТИ

Собранието денеска ги усвои измените на Законот за работни односи со кои во пензија ќе се оди на 64 години. Досега, граѓаните имаа можност да продолжа ...
НЕ РАБОТИМЕ НА ЗАКОНСКО РЕШЕНИЕ ЗА ОТКУП НА СТАЖ И ПРЕДВРЕМЕНО ОДЕЊЕ ВО ПЕНЗИЈА, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

НЕ РАБОТИМЕ НА ЗАКОНСКО РЕШЕНИЕ ЗА ОТКУП НА СТАЖ И ПРЕДВРЕМЕНО ОДЕЊЕ ВО ПЕНЗИЈА, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ШАХПАСКА

Министерката за труд и социјала Јагода Шахпаска вели дека владата во моментов не работи на законско решение за докуп на стаж и предвремено одење во пе ...
ПО ИСПОЛНУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ПЕНЗИЈА НЕМА ДА ИМА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ ОДНОС И ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР, ЗДРАВСТВОТО АЛАРМИРА ДЕКА РЕГИОНИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ МАТИЧНИ ЛЕКАРИ

ПО ИСПОЛНУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ПЕНЗИЈА НЕМА ДА ИМА ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ ОДНОС И ВО ЈАВНИОТ И ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР, ЗДРАВСТВОТО АЛАРМИРА ДЕКА РЕГИОНИ ЌЕ ОСТАНАТ БЕЗ МАТИЧНИ ЛЕКАРИ

Законската можност да се продолжи работниот однос по навршување на старосната граница за пензионирање ќе се ограничи и ќе важи и за јавниот и за прива ...
МИХАЈЛО МАНЕВСКИ МЕ РАЗРЕШИ ЗАШТО ПОТПИШАВ ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА НЕГОВАТА  СОПРУГА ФИЛИМЕНА, ВЕЛИ ЕКСПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СКОПСКА АПЕЛАЦИЈА ЈОРДАН МИТРИНОВСКИ

МИХАЈЛО МАНЕВСКИ МЕ РАЗРЕШИ ЗАШТО ПОТПИШАВ ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА НЕГОВАТА  СОПРУГА ФИЛИМЕНА, ВЕЛИ ЕКСПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА СКОПСКА АПЕЛАЦИЈА ЈОРДАН МИТРИНОВСКИ

Иако разрешениот судија Јордан Митриновски во 2015 година ја доби пресудата во Европскиот суд за човекови права во Стразбур за неговото разрешување од ...
1 2 10 / 11 НАПИСИ