Таг: Пензиски фонд

БРОНЗЕНИ РЕСПИРАТОРИ

БРОНЗЕНИ РЕСПИРАТОРИ

1 Не можам да сфатам дека дури и во услови на пандемија што предизвикува сериозна економска криза, привилегиранава класа, што кај нас се одзива на име ...
НИКОЈ НЕ СМЕЕ ДА ГО ЧЕПНЕ ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, ВЕЛИ ПРЕМИЕРОТ СПАСОВСКИ

НИКОЈ НЕ СМЕЕ ДА ГО ЧЕПНЕ ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, ВЕЛИ ПРЕМИЕРОТ СПАСОВСКИ

Премиерот Оливер Спасовски кажа дека Владата не може да посегне по вториот столб, како што предложи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски. Во објав ...
НЕМА НЕПРАВИЛНОСТИ ВО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, УТВРДИ ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПО КРИВИЧНАТА ПРИЈАВА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА

НЕМА НЕПРАВИЛНОСТИ ВО ФУНКЦИОНИРАЊЕ НА ВТОРИОТ ПЕНЗИСКИ СТОЛБ, УТВРДИ ОБВИНИТЕЛСТВОТО ПО КРИВИЧНАТА ПРИЈАВА ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ТРУД И СОЦИЈАЛА

Основното јавно обвинителство Скопје одлучи дека нема место за јавнообвинителско постапување во поглед на кривичната пријава поднесена од Министерство ...
СВЕТИ ДУИ

СВЕТИ ДУИ

1 „Ниту еден криминал не смее да остане неказнет“, изјави министерката за правда Рената Дескоска и веднаш внесе оптимизам во нашите животи. Оти, со ов ...
СТАРОСНАТА ГРАНИЦА ЗА ПЕНЗИОНИРАЊЕ НЕ СЕ МЕНУВА, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

СТАРОСНАТА ГРАНИЦА ЗА ПЕНЗИОНИРАЊЕ НЕ СЕ МЕНУВА, КАЖА МИНИСТЕРКАТА ЦАРОВСКА

Покачување на старосната граница за пензионирање нема да има, кажа министерката за труд и социјална политика Мила Царовска. Таа рече дека во моментов ...
СЕ ПРЕБРОЈУВААТ ЛИЦАТА ШТО ГУБАТ МНОГУ ПАРИ ВО ПРИВАТНИТЕ ПЕНЗИСКИ ФОНДОВИ

СЕ ПРЕБРОЈУВААТ ЛИЦАТА ШТО ГУБАТ МНОГУ ПАРИ ВО ПРИВАТНИТЕ ПЕНЗИСКИ ФОНДОВИ

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) ќе прави измени на неколку закони со кои се уредува членувањето во вториот пензиски фонд откако мин ...
НАД 300 ЛУЃЕ ЌЕ ИЗГУБАТ МНОГУ ПАРИ ВО ПРИВАТНИТЕ ПЕНЗИСКИ ФОНДОВИ

НАД 300 ЛУЃЕ ЌЕ ИЗГУБАТ МНОГУ ПАРИ ВО ПРИВАТНИТЕ ПЕНЗИСКИ ФОНДОВИ

Вкупно 314 граѓани ќе изгубат многу пари затоа што се зачленети во вториот пензиски фонд. Станува збор за осигуреници кои во 2005 година имале околу 1 ...
И ММФ ПРЕДУПРЕДИ ДЕКА МАКЕДОНИЈА НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ ЗА ПЕНЗИИ

И ММФ ПРЕДУПРЕДИ ДЕКА МАКЕДОНИЈА НЕМА ДОВОЛНО ПАРИ ЗА ПЕНЗИИ

По Светската банка и Меѓународниот монетарен фонд во послeдниот извештаj за Македонија предупредува на големиот дефицит на пензискиот фонд. „Јавнит ...
ВРАБОТУВАЊАТА СТИМУЛИРАНИ ОД ВЛАДАТА ГО УНИШТУВААТ ПЕНЗИСКИОТ ФОНД, ПРЕДУПРЕДУВА СВЕТСКА БАНКА

ВРАБОТУВАЊАТА СТИМУЛИРАНИ ОД ВЛАДАТА ГО УНИШТУВААТ ПЕНЗИСКИОТ ФОНД, ПРЕДУПРЕДУВА СВЕТСКА БАНКА

Пензискиот фонд се полни со дури 45 отсто средства од Буџетот, а 89 проценти од новоотворените работни места се со стимулација од Буџетот, објави дене ...
9 / 9 НАПИСИ