Таг: пензиски систем

ФРАНЦИЈА ГОРИ ОД ПРОТЕСТИ ОТИ ВЛАДАТА СО ДЕКРЕТ ВОВЕДЕ ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 64 ГОДИНИ

ФРАНЦИЈА ГОРИ ОД ПРОТЕСТИ ОТИ ВЛАДАТА СО ДЕКРЕТ ВОВЕДЕ ПЕНЗИОНИРАЊЕ НА 64 ГОДИНИ

Демонстрантите повторно се судрија со полицијата во центарот на Париз поради пензиските реформи на француската влада. Илјадници демонстранти палеа огн ...
ПОСТАРИ ВО ПЕНЗИЈА ЗА ДА СЕ СПАСИ ПЕНЗИСКИОТ СИСТЕМ, ПРЕПОРАЧУВА ММФ

ПОСТАРИ ВО ПЕНЗИЈА ЗА ДА СЕ СПАСИ ПЕНЗИСКИОТ СИСТЕМ, ПРЕПОРАЧУВА ММФ

Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) препорачува да се разгледа опцијата Владата да ја зголеми старосната граница за пензионирање и да се имплементираат ...
2 / 2 НАПИСИ