Таг: Петер Хандке

МАКЕДОНИЈА ГО ПОДДРЖА БОЈКОТОТ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НОБЕЛОВА НАГРАДА НА ПЕТЕР ХАНДКЕ

МАКЕДОНИЈА ГО ПОДДРЖА БОЈКОТОТ НА ДОДЕЛУВАЊЕТО НА НОБЕЛОВА НАГРАДА НА ПЕТЕР ХАНДКЕ

Македонија го поддржа бојкотот на церемонијата на доделувањето на Нобеловата награда за литература на контроверзниот австриски писател Петер Хандке, с ...
ДВЕ ЧЛЕНКИ НА НОБЕЛОВИОТ КОМИТЕТ ПОДНЕСОА ОСТАВКИ ПОРАДИ ИЗБОРОТ НА АВСТРИСКИОТ ПИСАТЕЛ ХАНДКЕ

ДВЕ ЧЛЕНКИ НА НОБЕЛОВИОТ КОМИТЕТ ПОДНЕСОА ОСТАВКИ ПОРАДИ ИЗБОРОТ НА АВСТРИСКИОТ ПИСАТЕЛ ХАНДКЕ

Две членки на комитетот за Нобеловата награда за литература поднесоа оставки, од кои едната рече дека се спротивставува на ставот дека „литературата е ...
ГРУПАТА „МАЈКИТЕ НА СРЕБРЕНИЦА“ ПОБАРА ДА МУ СЕ ОДЗЕМЕ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА НА ПЕТЕР ХАНДКЕ

ГРУПАТА „МАЈКИТЕ НА СРЕБРЕНИЦА“ ПОБАРА ДА МУ СЕ ОДЗЕМЕ НОБЕЛОВАТА НАГРАДА НА ПЕТЕР ХАНДКЕ

Групата „Мајките на Сребреница“, која ги обединува роднините на жртвите на најголемиот масакр во Европа по Втората светска војна, побара од Нобеловиот ...
НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА ЗА ОЛГА ТОКАРЧУК И ПЕТЕР ХАНДКЕ

НОБЕЛОВА НАГРАДА ЗА ЛИТЕРАТУРА ЗА ОЛГА ТОКАРЧУК И ПЕТЕР ХАНДКЕ

Полската писателка Олга Токарчук и австрискиот автор Петер Хандке се годинашни добитници на Нобелова награда за литература, која лани не беше доделена ...
4 / 4 НАПИСИ