Таг: Петре Прличко

ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ОТИ САМО ТОЈ БИЛ ПРЕДЛОЖЕН

ДИРЕКТОРОТ НА ВЕЛЕШКИОТ ТЕАТАР ЈА ДОБИ НАГРАДАТА „ПЕТРЕ ПРЛИЧКО“ ОТИ САМО ТОЈ БИЛ ПРЕДЛОЖЕН

Добитник на актерската награда „Петре Прличко“ е велешкиот актер Младен Крстевски. Така едногласно одлучило жирито во состав: Слободанка Чичевска, Дра ...
РОДЕНДЕНСКИ ИСЧКРТАНА БИСТАТА НА АКТЕРОТ ПЕТРЕ ПРЛИЧКО ВО ВЕЛЕС

РОДЕНДЕНСКИ ИСЧКРТАНА БИСТАТА НА АКТЕРОТ ПЕТРЕ ПРЛИЧКО ВО ВЕЛЕС

Велес пред две недели го одбележа  роденденот на легендарниот актер  Петре Прличко , роден на 13 март 1907 во овој град, а бргу потоа плочата со името ...
2 / 2 НАПИСИ