Таг: питачи

32 ДЕЦА ВО БИТОЛА ЗАРАБОТУВААТ НА УЛИЦА, ПОКАЖА ПРОЕКТ ОД ИПА ФОНДОВИТЕ

32 ДЕЦА ВО БИТОЛА ЗАРАБОТУВААТ НА УЛИЦА, ПОКАЖА ПРОЕКТ ОД ИПА ФОНДОВИТЕ

Дури 32 деца кои работат на улица, односно питачат, се евидентирани преку проектот „Психосоцијални и здравствени интервенции за деца од ранливи попула ...
ПОЛИЦИСКА ЗАШТИТА ЗА ДЕЦАТА ШТО ПИТАЧАТ НА РАСКРСНИЦАТА СРЕДЕ СТРУМИЦА, БАРААТ СОВЕТНИЦИТЕ

ПОЛИЦИСКА ЗАШТИТА ЗА ДЕЦАТА ШТО ПИТАЧАТ НА РАСКРСНИЦАТА СРЕДЕ СТРУМИЦА, БАРААТ СОВЕТНИЦИТЕ

  „Чичко, дај 10 денари нема што да јадам, а и братчето ми е болно. Дај некоја пара“, се најчестите реченици на децата питачи во Струмица, кои ...
ИЛЈАДНИЦИ КИНДЕР ЈАЈЦА ИСФРЛЕНИ НА БРЕГОТ НА ГЕРМАНСКИ ОСТРОВ

ИЛЈАДНИЦИ КИНДЕР ЈАЈЦА ИСФРЛЕНИ НА БРЕГОТ НА ГЕРМАНСКИ ОСТРОВ

Десетици илјади Киндер јајца беа исфрлени на брегот на германски остров денеска за време на бура. Деца и возрасни се собраа на плажите за да ги собира ...
3 / 3 НАПИСИ