Таг: плати

1 2 3 14 10 / 132 НАПИСИ
АПЕЛАЦИЈА ЈА ПОНИШТИ ПРЕСУДАТА СО КОЈА 69 РАБОТНИЧКИ ОД КАВАДАРЦИ ТРЕБАШЕ ДА ПЛАТАТ 20.000 ЕВРА ЗА СУДСКИ ТРОШОЦИ ОТИ ИМ БЕШЕ ОДБИЕНА ТУЖБАТА ЗА НЕИСПЛАТЕНИ ПЛАТИ

АПЕЛАЦИЈА ЈА ПОНИШТИ ПРЕСУДАТА СО КОЈА 69 РАБОТНИЧКИ ОД КАВАДАРЦИ ТРЕБАШЕ ДА ПЛАТАТ 20.000 ЕВРА ЗА СУДСКИ ТРОШОЦИ ОТИ ИМ БЕШЕ ОДБИЕНА ТУЖБАТА ЗА НЕИСПЛАТЕНИ ПЛАТИ

Апелациониот суд Скопје ја поништи првостепената пресуда на Основниот суд во Кавадарци, со која беше одбиена тужбата на 69 работнички од кавадаречката ...
ЏАФЕРИ ВЕЛИ ДЕКА ПРОТЕСТИТЕ НА ПЕТТЕ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТИ ЗА ПОВИСОКИ ПЛАТИ СЕ ПОЛИТИЧКИ МОТИВИРАНИ

ЏАФЕРИ ВЕЛИ ДЕКА ПРОТЕСТИТЕ НА ПЕТТЕ ДРЖАВНИ УНИВЕРЗИТЕТИ ЗА ПОВИСОКИ ПЛАТИ СЕ ПОЛИТИЧКИ МОТИВИРАНИ

Протестите на петте државни универзитети се поради дневно-политички цели, рече денеска техничкиот премиер Талат Џафери. На 4 март, професорите, асисте ...
УСВОЕНИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ФУНКЦИОНЕРИТЕ ДА НЕ ДОБИЈАТ ДОПОЛНИТЕЛНО ПОКАЧУВАЊЕ ОД 300 ДО 500 ЕВРА ОТКАКО ПРЕТХОДНО ИМ ПОРАСНАА ПЛАТИТЕ ЗА 78 ОТСТО

УСВОЕНИ ЗАКОНСКИТЕ ИЗМЕНИ ЗА ФУНКЦИОНЕРИТЕ ДА НЕ ДОБИЈАТ ДОПОЛНИТЕЛНО ПОКАЧУВАЊЕ ОД 300 ДО 500 ЕВРА ОТКАКО ПРЕТХОДНО ИМ ПОРАСНАА ПЛАТИТЕ ЗА 78 ОТСТО

Со намалување на коефициентите според кои што се пресметуваат платите на функционерите, тие следниот месец нема да добијат покачување од околу 15 отст ...
УТРЕ СКОПЈЕ ПАК БЕЗ ЈАВЕН ПРЕВОЗ, ВОЗАЧИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ДАНЕЛА ГИ ИЗЛАЖАЛА, НЕ ИМ ДАВА ПЛАТА

УТРЕ СКОПЈЕ ПАК БЕЗ ЈАВЕН ПРЕВОЗ, ВОЗАЧИТЕ ВЕЛАТ ДЕКА ДАНЕЛА ГИ ИЗЛАЖАЛА, НЕ ИМ ДАВА ПЛАТА

Утре (петок) Скопје повторно ќе остане без јавен превоз оти вработените во ЈСП „Скопје“ пак немаат земено плата. Иако на 22 јануари Советот на Град Ск ...
ВО МИРУВАЊЕ Е ШТРАЈКОТ ВО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО, ВРАБОТЕНИТЕ ЌЕ ЗЕМАААТ ПОГОЛЕМИ ПЛАТИ ЗА 15 ОТСТО ДО 31 МАЈ

ВО МИРУВАЊЕ Е ШТРАЈКОТ ВО ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО, ВРАБОТЕНИТЕ ЌЕ ЗЕМАААТ ПОГОЛЕМИ ПЛАТИ ЗА 15 ОТСТО ДО 31 МАЈ

Тридневниот шрајк на Синдикатот на Фондот за здравствено осигурување (ФЗО) е ставен во мирување, кажаа денеска претседателот на Синдикатот Бранко Аџиг ...
В ПОНЕДЕЛНИК ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО СТАПУВА ВО ШТРАЈК, ЌЕ РАБОТИ САМО ПО ЕДЕН ВРАБОТЕН

В ПОНЕДЕЛНИК ФОНДОТ ЗА ЗДРАВСТВО СТАПУВА ВО ШТРАЈК, ЌЕ РАБОТИ САМО ПО ЕДЕН ВРАБОТЕН

Од понеделник, Фондот за здравство стапува во штрајк. Од Синдикатот на Фондот за здравствено осигурување при УПОЗ најавија дека сите подрачни единици ...
ДОЦНИ ПЛАТАТА ВО ТЕХНИЧКОТО УЧИЛИШТЕ ВО БИТОЛА, ОД МОН ВЕЛАТ НАЗНАЧЕНА Е ПОВТОРНО ИСТАТА ДИРЕКТОРКА КОЈА ЌЕ ГИ ПОТПИШЕ НАЛОЗИТЕ

ДОЦНИ ПЛАТАТА ВО ТЕХНИЧКОТО УЧИЛИШТЕ ВО БИТОЛА, ОД МОН ВЕЛАТ НАЗНАЧЕНА Е ПОВТОРНО ИСТАТА ДИРЕКТОРКА КОЈА ЌЕ ГИ ПОТПИШЕ НАЛОЗИТЕ

Доцни платата во Средното техничко училиште „Ѓорги Наумов“ во Битола, каде лани во декември Министерството за образование (МОН) ѝ ги одзеде ингеренции ...
СКОПЈЕ И НАТАМУ ЌЕ НЕМА ЈАВЕН ПРЕВОЗ ОТИ ВМРО-ДПМНЕ НЕ ГЛАСАШЕ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ПЛАТИ НА ЈСП

СКОПЈЕ И НАТАМУ ЌЕ НЕМА ЈАВЕН ПРЕВОЗ ОТИ ВМРО-ДПМНЕ НЕ ГЛАСАШЕ ЗА СУБВЕНЦИИ ЗА ПЛАТИ НА ЈСП

ЈСП „Скопје“ не доби субвенции од 11 милиони евра за да може да се подели плата оти ВМРО-ДПМНЕ не гласаше за одлуката. На седницата гласаа сите други ...
ПО 76 ГОДИНИ РАБОТЕЊЕ СЕ ЗАТВОРА ПЕЧАТНИЦАТА „НАПРЕДОК“ ВО ТЕТОВО, „ПРОСВЕТНО ДЕЛО“ ИМ ДОЛЖИ 5 ПЛАТИ НА ВРАБОТЕНИТЕ

ПО 76 ГОДИНИ РАБОТЕЊЕ СЕ ЗАТВОРА ПЕЧАТНИЦАТА „НАПРЕДОК“ ВО ТЕТОВО, „ПРОСВЕТНО ДЕЛО“ ИМ ДОЛЖИ 5 ПЛАТИ НА ВРАБОТЕНИТЕ

Печатницата „Напредок“ од Тетово дефинитивно се затвара и заминува во историјата на градот. Формирана во 1948, беше една во првите печатници во слобод ...
ЈСП НЕ ДОБИ 11 МИЛИОНИ ЕВРА СУБВЕНЦИИ ЗА ДА ИМА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА ПЕНЗИОНЕРИ ОТИ НЕ ГЛАСАА СОВЕТНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ

ЈСП НЕ ДОБИ 11 МИЛИОНИ ЕВРА СУБВЕНЦИИ ЗА ДА ИМА БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ЗА ПЕНЗИОНЕРИ ОТИ НЕ ГЛАСАА СОВЕТНИЦИТЕ ОД ВМРО-ДПМНЕ

ЈСП „Скопје“ не доби субвенции за да спроведе бесплатен автобуски превоз за пензионери и студенти, како и да има пари за плати за вработените. На посл ...
1 2 3 14 10 / 132 НАПИСИ