Таг: плати

1 9 10 11 12 110 / 112 НАПИСИ
НОВИТЕ ВРАБОТУВАЊА СО ПЛАТА НАД 18.000 ДЕНАРИ ДРЖАВАТА ЌЕ ГИ СУБВЕНЦИОНИРА 20 ОТСТО

НОВИТЕ ВРАБОТУВАЊА СО ПЛАТА НАД 18.000 ДЕНАРИ ДРЖАВАТА ЌЕ ГИ СУБВЕНЦИОНИРА 20 ОТСТО

Милијарда денари или 16, 2 милиони евра во буџетот за следната година се одвоени за поттикнување на вработувања. Кочо Анѓушев, вицепремиерот за економ ...
БУЏЕТОТ ЗА СЛЕДНАТА ГОДИНА СО ПОМАЛКУ НЕПРОДУКТИВНИ ТРОШОЦИ, А ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ПЛАТИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

БУЏЕТОТ ЗА СЛЕДНАТА ГОДИНА СО ПОМАЛКУ НЕПРОДУКТИВНИ ТРОШОЦИ, А ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ПЛАТИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

Буџетот за 2018 година ќе биде 211,7 милијарди денари или 3,4 милијарди евра, односно толку средства се планирани за расходи со предлог-буџетот за сле ...
НОРВЕШКИТЕ ФУДБАЛЕРИ И ФУДБАЛЕРКИ ЕДНАКВО ЌЕ БИДАТ ПЛАТЕНИ

НОРВЕШКИТЕ ФУДБАЛЕРИ И ФУДБАЛЕРКИ ЕДНАКВО ЌЕ БИДАТ ПЛАТЕНИ

Норвешките фудбалери и фудбалерки во иднина ќе бидат еднакво платени додека настапуваат за својата репрезентација, објави тамошниот фудбалски сојуз. ...
ЗА ДВА ОТСТО ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМАТ ПЛАТИТЕ НА ВОСПИТУВАЧКИТЕ И НЕГОВАТЕЛКИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ

ЗА ДВА ОТСТО ЌЕ СЕ ЗГОЛЕМАТ ПЛАТИТЕ НА ВОСПИТУВАЧКИТЕ И НЕГОВАТЕЛКИТЕ ВО ГРАДИНКИТЕ

На сите вработени во градинките, воспитувачи и негователи ќе им биде зголемена платата за 2 отсто, соопшти синоќа Владата на Република Македонија. ...
70 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЗАРАБОТУВААТ ПОМАЛКУ ОД 300 ЕВРА

70 ОТСТО ОД ГРАЃАНИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА ЗАРАБОТУВААТ ПОМАЛКУ ОД 300 ЕВРА

Седумдесет отсто од населението има месечни примања помали од 300 евра, а 50 отсто од населението заработува помалку од 212 евра месечно. Според подат ...
ГРАДЕЖНИШТВОТО НАЈПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС СО 60 МИЛИОНИ ЕВРА ЧИСТ ЌАР, А ПЛАТИТЕ ПОТПРОСЕЧНИ

ГРАДЕЖНИШТВОТО НАЈПРОФИТАБИЛЕН БИЗНИС СО 60 МИЛИОНИ ЕВРА ЧИСТ ЌАР, А ПЛАТИТЕ ПОТПРОСЕЧНИ

Компаниите кои се занимаваат со градежништво лани оствариле вкупно 60 милиони евра профит, најголем во државата, покажуваат податоците на Управата за ...
СО ЦРВЕНИ ЛЕНТИ НА РАЦЕТЕ ВРАБОТЕНИТЕ ВО „ПОВАРДАРИЕ” БАРААТ ПЛАТИ И ПРИДОНЕСИ

СО ЦРВЕНИ ЛЕНТИ НА РАЦЕТЕ ВРАБОТЕНИТЕ ВО „ПОВАРДАРИЕ” БАРААТ ПЛАТИ И ПРИДОНЕСИ

Со црвени ленти на рацете вработените во винарската визба „Повардарие“ од Неготино си ги бараат заостанатите плати и придонеси за пензиско осигурување ...
280 ВРАБОТЕНИ ВО ПРИЛЕПСКИ „ЕУРОКОМПОЗИТ“ САМО СО ШТРАЈК ДОБИВААТ ПЛАТА

280 ВРАБОТЕНИ ВО ПРИЛЕПСКИ „ЕУРОКОМПОЗИТ“ САМО СО ШТРАЈК ДОБИВААТ ПЛАТА

Околу 280 вработени во прилепски „Еурокомпозит“ од почеток на неделава стапија во генерален штрајк, за што поскоро да дојдат до заработените, а неиспл ...
ДАНОЧНА ТАЈНА Е КОЛКУ ЖЕЛЕЗНИЦАТА ПРОФИТИРАШЕ ОД БЕГАЛЦИТЕ ПРОДАВАЈЌИ КАРТИ ЗА ЕВРА

ДАНОЧНА ТАЈНА Е КОЛКУ ЖЕЛЕЗНИЦАТА ПРОФИТИРАШЕ ОД БЕГАЛЦИТЕ ПРОДАВАЈЌИ КАРТИ ЗА ЕВРА

Управата за јавни приходи тврди дека е даночна тајна и не кажува што превземала против „Македонска железница - Транспорт“ (МЖ), која во екот на бегалс ...
ПОЛОВИНА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КАВАДАРЦИ ЗА ПЛАТИ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА

ПОЛОВИНА ОД БУЏЕТОТ НА ОПШТИНА КАВАДАРЦИ ЗА ПЛАТИ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА

За плати на администрацијата во општина Кавадарци се трошат 50 до 60 отсто од општинскиот буџет за 2016 година, кажа денеска Горан Белевски, советник ...
1 9 10 11 12 110 / 112 НАПИСИ