Таг: плурализам

ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА И ОТВОРЕНИ ЛИСТИ БИ ЈА ВРАТИЛЕ ДЕМОКРАТИЈАТА

ЕДНА ИЗБОРНА ЕДИНИЦА И ОТВОРЕНИ ЛИСТИ БИ ЈА ВРАТИЛЕ ДЕМОКРАТИЈАТА

Напуштањето на изборниот модел со шест изборни единици и воведување на моделот Македонија да биде една изборна единица со отворени листи е едно од реш ...
ПАСОШИТЕ ГО РЕШИЈА ПОБЕДНИКОТ НА ПРВИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

ПАСОШИТЕ ГО РЕШИЈА ПОБЕДНИКОТ НА ПРВИТЕ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

    Во 1990 година, кога Македонија се уште беше дел од поранешната СФРЈ, се одржаа првите повеќепартиски парламентарни избори со ...
2 / 2 НАПИСИ