Таг: почва

ПОЕШЕВО Е НАЈЗАГАДЕНОТО СЕЛО СО ОЛОВО ВО БИТОЛСКО

ПОЕШЕВО Е НАЈЗАГАДЕНОТО СЕЛО СО ОЛОВО ВО БИТОЛСКО

Поешево е најзагадено од 19-те битолски села со олово, манган и хром. Ова го покажа истражувањето за присуство на тешки метали во почвата на потегот о ...
СРЕДНОШКОЛЦИ ОД БИТОЛА ЌЕ ИСПИТУВААТ ДАЛИ ПОЧВАТА ОД РЕК ДО БИТОЛА Е ЗАГАДЕНА СО ТЕШКИ МЕТАЛИ

СРЕДНОШКОЛЦИ ОД БИТОЛА ЌЕ ИСПИТУВААТ ДАЛИ ПОЧВАТА ОД РЕК ДО БИТОЛА Е ЗАГАДЕНА СО ТЕШКИ МЕТАЛИ

Средношколци од битолската гимназија „Јосип Броз Тито“, поддржани од Фондот за иновации при Министерството за образование и наука, ќе испитуваат дали ...
ЗА ТРИ ГОДИНИ ЌЕ СЕ ОТСТРАНАТ ТЕШКИТЕ МЕТАЛИ ОД ВЕЛЕШКАТА ПОЧВА АКО ПОМОГНЕ ДРЖАВАТА

ЗА ТРИ ГОДИНИ ЌЕ СЕ ОТСТРАНАТ ТЕШКИТЕ МЕТАЛИ ОД ВЕЛЕШКАТА ПОЧВА АКО ПОМОГНЕ ДРЖАВАТА

Тешките метали можат да се чистат од велешката почва, утврдија велешките  екологисти кои изведоа едногодишна примена на процесот на деконтаминација. П ...
ЗАГАДУВАЊЕТО ОД РЕК „БИТОЛА“ СТИГНУВА ДУРИ ДО ПРИЛЕП И ПЕЛИСТЕР

ЗАГАДУВАЊЕТО ОД РЕК „БИТОЛА“ СТИГНУВА ДУРИ ДО ПРИЛЕП И ПЕЛИСТЕР

РЕК не ја загадува само Битола, туку и многу пошироко. Дури и мовта на Пелистер содржи траги од загадувањето, а прашината од РЕК стигнува и до Прилеп. ...
РУСКИ АВИОН СО АРМИСКИОТ ХОР СЕ УРНА НА ПАТ ЗА СИРИЈА, НЕМА ИЗВЕШТАИ ЗА ПРЕЖИВЕАНИ

РУСКИ АВИОН СО АРМИСКИОТ ХОР СЕ УРНА НА ПАТ ЗА СИРИЈА, НЕМА ИЗВЕШТАИ ЗА ПРЕЖИВЕАНИ

Руски воен авион се урна утрово во Црното море на пат за Сирија со 92 патници и екипаж, вклучувајќи музичари кои требаше да ја прослават Новата година ...
5 / 5 НАПИСИ