Таг: поети

ВАНДАЛИЗИРАНИ БИСТИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЕТИ ВО СТРУГА, ГЛАВАТА НА АНТЕ ПОПОВСКИ ФРЛЕНА В ЕЗЕРО

ВАНДАЛИЗИРАНИ БИСТИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ ПОЕТИ ВО СТРУГА, ГЛАВАТА НА АНТЕ ПОПОВСКИ ФРЛЕНА В ЕЗЕРО

Непознати сторители ноќеска ги вандализирале бистите на македоските поети Славко Јаневски и Анте Поповски во Алејата на писателите во Струга. Бронзена ...
СО КОВИД ПРОТОКОЛИ ПОЧНУВААТ ЈУБИЛЕЈНИТЕ 60. СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

СО КОВИД ПРОТОКОЛИ ПОЧНУВААТ ЈУБИЛЕЈНИТЕ 60. СТРУШКИ ВЕЧЕРИ НА ПОЕЗИЈАТА

Со изложба која ќе се отвори денес во 18 часот на летната сцена при Центарот за култура „Браќа Миладиновци“, почнува јубилејното 60. издание на Струшк ...
ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ОД СКОПЈЕ ДО СТРУГА ЗА ПОЕТСКИТЕ ВЕЧЕРИ, НАЈАВИ ДИРЕКТОРОТ ТАСЕВСКИ

ОРГАНИЗИРАН ПРЕВОЗ ОД СКОПЈЕ ДО СТРУГА ЗА ПОЕТСКИТЕ ВЕЧЕРИ, НАЈАВИ ДИРЕКТОРОТ ТАСЕВСКИ

Поетска порака која ќе се чита на свеченото отворање, организиран превоз и пренос во живо од настаните, се дел од новините за 58. издание на Струшките ...
3 / 3 НАПИСИ