Таг: полумаратон

ОД ВАЛАНДОВО ДО ГЕВГЕЛИЈА СЕ ТРЧАА 35 КИЛОМЕТРИ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА

ОД ВАЛАНДОВО ДО ГЕВГЕЛИЈА СЕ ТРЧАА 35 КИЛОМЕТРИ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО ПУЛМОНАЛНА ХИПЕРТЕНЗИЈА

Околу 60-ина атлетичари и рекреативци од Скопје, Велес, Струмица, Богданци, Дојран и Гевгелија, заедно со 10-ина припадници на граничната полиција од ...
АТЛЕТИЧАРКАТА АДРИЈАНА ПОП АРСОВА СО НОВ ДРЖАВЕН РЕКОРД ВО ПОЛУМАРАТОН

АТЛЕТИЧАРКАТА АДРИЈАНА ПОП АРСОВА СО НОВ ДРЖАВЕН РЕКОРД ВО ПОЛУМАРАТОН

Најдобрата македонска атлетичарка Адријана Поп Арсова постави нов државен рекорд во полумаратон, кој е за 4 минути и 34 секунди подобар од стариот. По ...
ТРЧАМ ОТИ ОД СЕДЕЊЕ МЕ БОЛИ ‘РБЕТОТ – САНДЕ СТОЈАНОВСКИ И ГОДИНАВА БЕШЕ НАЈВОЗРАСНИОТ УЧЕСНИК НА ПОЛУМАРАТОНОТ ВО ВЕЛЕС

ТРЧАМ ОТИ ОД СЕДЕЊЕ МЕ БОЛИ ‘РБЕТОТ – САНДЕ СТОЈАНОВСКИ И ГОДИНАВА БЕШЕ НАЈВОЗРАСНИОТ УЧЕСНИК НА ПОЛУМАРАТОНОТ ВО ВЕЛЕС

Како и претходните два полумаратони во Велес, така и годинава трчаше и ја мина целта и 72-годишниот Санде Стојановски од Лозово. Тој беше највозраснио ...
ПРВИОТ МАРАТОН ВОДНО-МАТКА УТРЕ ЌЕ СЕ ТРЧА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ

ПРВИОТ МАРАТОН ВОДНО-МАТКА УТРЕ ЌЕ СЕ ТРЧА ВО ЗИМСКИ УСЛОВИ

И покрај зимските услови во Скопје, утре, според планираното, ќе се одржи првото издание на планинската трка Водно-Матка, која ќе содржи маратон и пол ...
МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ ИСТРЧА ПОЛУМАРАТОН ВО ВЕЛЕС, СОВЕТНИКОТ ЈОВАНОВИЌ ЗАОСТАНА ТРИ КРУГА

МИНИСТЕРОТ ТЕВДОВСКИ ИСТРЧА ПОЛУМАРАТОН ВО ВЕЛЕС, СОВЕТНИКОТ ЈОВАНОВИЌ ЗАОСТАНА ТРИ КРУГА

Во Градскиот парк во Велес, во чест на Денот на Општината - 9 Ноември, се трчаше полумаратон. Меѓу 130-те учесници беа и министерот за финансии, Драга ...
5 / 5 НАПИСИ