Таг: пожар

1 2 3 64 10 / 638 НАПИСИ
ИМАЛО И УШТЕ ЕДЕН ПОЖАР КОЈ ДОАЃАЛ ОД АВТОПАТОТ ВЕЛЕС-СКОПЈЕ, СВЕДОЧЕА ПОЖАРНИКАРИТЕ ВО ЧЕТВРТАТА ГОДИНА ОД СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ 

ИМАЛО И УШТЕ ЕДЕН ПОЖАР КОЈ ДОАЃАЛ ОД АВТОПАТОТ ВЕЛЕС-СКОПЈЕ, СВЕДОЧЕА ПОЖАРНИКАРИТЕ ВО ЧЕТВРТАТА ГОДИНА ОД СУДЕЊЕТО ЗА ПОЖАРОТ НА ЕЗЕРОТО МЛАДОСТ 

Сведочењето на пожарникарот Тони Цветков внесе нов момент во случајот со пожарот на Езерто Младост, кој се случи пред пет години. Цветков денеска, на ...
ОД ПОЖАРОТ НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА НА КУПОЛАТА ИМА НЕКОЛКУ НАБАБРЕНИ ЕЛЕМЕНТИ И ТИЕ СЕ НАЈКРИТИЧНИ, ВЕЛИ ГАРЕВСКИ КОЈ ГИ ПРАВИ ИСПИТУВАЊАТА

ОД ПОЖАРОТ НА УНИВЕРЗАЛНА САЛА НА КУПОЛАТА ИМА НЕКОЛКУ НАБАБРЕНИ ЕЛЕМЕНТИ И ТИЕ СЕ НАЈКРИТИЧНИ, ВЕЛИ ГАРЕВСКИ КОЈ ГИ ПРАВИ ИСПИТУВАЊАТА

Најголеми оштетувања од пожарот на Универзална сала има на куполата, каде има 6-7 набарени елементи, вели Михаил Гаревски од Институт за сеизмички отп ...
МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ ЗНАЕ КОЈ ВРШИ ИСПИТУВАЊА НА УНИВЕРЗАЛНА, НЕ Е ИЗИИС, КАКО ШТО ВЕЛАТ, ТУКУ ПРИВАТНИОТ ИНСТИТУТ НА ГАРЕВСКИ

МИНИСТЕРСТВОТО ЗА КУЛТУРА НЕ ЗНАЕ КОЈ ВРШИ ИСПИТУВАЊА НА УНИВЕРЗАЛНА, НЕ Е ИЗИИС, КАКО ШТО ВЕЛАТ, ТУКУ ПРИВАТНИОТ ИНСТИТУТ НА ГАРЕВСКИ

Министерството за култура не знае кој ги врши испитувањата дали е безбедна опожарената челична конструкција на Универзална сала. Во одговорот за САКАМ ...
ИЗИИС ПОЧНА СО ИСПИТУВАЊА ДАЛИ ЧЕЛИЧНАТА КОНСТРУКЦИЈА НА УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА Е ОШТЕТЕНА ОД ПОЖАРОТ

ИЗИИС ПОЧНА СО ИСПИТУВАЊА ДАЛИ ЧЕЛИЧНАТА КОНСТРУКЦИЈА НА УНИВЕРЗАЛНАТА САЛА Е ОШТЕТЕНА ОД ПОЖАРОТ

Екипи од Институтот за земјотресно инженерство и инженерска сеизмологија (ИЗИИС) почнаа со испитувања на опожарената Универзална сала во Скопје. Струч ...
ПОЛИЦИЈАТА УБИ МАЖ КОЈ САКАЛ ДА ЗАПАЛИ СИНАГОГА ВО ФРАНЦУСКИОТ ГРАД РУЕН

ПОЛИЦИЈАТА УБИ МАЖ КОЈ САКАЛ ДА ЗАПАЛИ СИНАГОГА ВО ФРАНЦУСКИОТ ГРАД РУЕН

Француската полиција уби вооружен маж кој сакал да запали синагога во северозападниот град Руен. Тој носел нож и кога тргнал кон полицајците, тие го з ...
ПЕНЗИОНИРАНИ ПИЛОТИ ЌЕ ГИ ВОЗАТ АВИОНИТЕ ЗА ГАСЕЊЕ ПОЖАР, НО ПО ИЗБОРИТЕ ОТИ ДОТОГАШ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКЛУЧИ ДОГОВОР ЗА ХОНОРАР

ПЕНЗИОНИРАНИ ПИЛОТИ ЌЕ ГИ ВОЗАТ АВИОНИТЕ ЗА ГАСЕЊЕ ПОЖАР, НО ПО ИЗБОРИТЕ ОТИ ДОТОГАШ НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКЛУЧИ ДОГОВОР ЗА ХОНОРАР

Пензионираните пилоти од Дирекцијата за заштита и спасување (ДЗС) ќе бидат ангажирани за гасење на шумските пожари со „ер тракторите“ ова лето. Во мом ...
ГРАД СКОПЈЕ ГО ПУШТИ ЦЕЛОСНО ЗА СООБРАЌАЈ МОСТОТ „БЕЛАСИЦА“, А СÈ УШТЕ НЕ ГО ДОБИЛ ИЗВЕШТАЈОТ ОД ПРОБНОТО ТОВАРЕЊЕ 

ГРАД СКОПЈЕ ГО ПУШТИ ЦЕЛОСНО ЗА СООБРАЌАЈ МОСТОТ „БЕЛАСИЦА“, А СÈ УШТЕ НЕ ГО ДОБИЛ ИЗВЕШТАЈОТ ОД ПРОБНОТО ТОВАРЕЊЕ 

Од вчера, пуштени се за сообраќај сите четири летни на мостот „Беласица“ во Скопје, кој беше опожарен на 12 мај лани. Иако мостот е пуштен целосно за ...
ПО ШЕСТ ДЕНА БОРБА СО ОГНОТ, ИЗГАСНАТ ГОЛЕМИОТ ШУМСКИ ПОЖАР НА ШАР ПЛАНИНА

ПО ШЕСТ ДЕНА БОРБА СО ОГНОТ, ИЗГАСНАТ ГОЛЕМИОТ ШУМСКИ ПОЖАР НА ШАР ПЛАНИНА

По неколкудневната борба со огнената стихија, во која учествуваа вработените во паркот, тетовските пожарникари и два полициски хеликоптера, под контро ...
ВО КОПЕНХАГЕН ГОРИ ПОЗНАТАТА ЗГРАДА НА БЕРЗАТА, ИЗГРАДЕНА ВО 1625 ГОДИНА

ВО КОПЕНХАГЕН ГОРИ ПОЗНАТАТА ЗГРАДА НА БЕРЗАТА, ИЗГРАДЕНА ВО 1625 ГОДИНА

Историската зграда на берзата во центарот на Копенхаген, која е една од најпознатите во градот, ја зафати голем пожар. Изградена во 1625 година, Берсе ...
ГОЛЕМИОТ ПОЖАР НАД ТЕТОВСКОТО СЕЛО СЕЛЦЕ Е СÈ УШТЕ ВОН КОНТРОЛА, СЕ БАРА ПОМОШ ОД ПРОТИВПОЖАРНИ АВИОНИ

ГОЛЕМИОТ ПОЖАР НАД ТЕТОВСКОТО СЕЛО СЕЛЦЕ Е СÈ УШТЕ ВОН КОНТРОЛА, СЕ БАРА ПОМОШ ОД ПРОТИВПОЖАРНИ АВИОНИ

Пет дена вработените во Националниот парк Шар Планина и тетовските пожарникари се борат со огнот кој зафати голем простор меѓу селата Ѓермо и Селце н ...
1 2 3 64 10 / 638 НАПИСИ