Таг: предлог буџет

ПОВИСОКИ ПЕНЗИИ И ПЛАТИ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО ВО ПРЕДЛОГ-БУЏЕТОТ ЗА 2023, НАЈАВИ КОВАЧЕВСКИ

ПОВИСОКИ ПЕНЗИИ И ПЛАТИ ВО ОБРАЗОВАНИЕТО ВО ПРЕДЛОГ-БУЏЕТОТ ЗА 2023, НАЈАВИ КОВАЧЕВСКИ

Предвидено е покачување на платите во образованието и зголемување на пензиите по новата утврдена методологија кое треба да се случи во првиот квартал ...
ПОВЕЌЕ ПАРИ СЛЕДНАТА ГОДИНА ЗА ИВАНОВ, СОБРАНИЕТО И ВЛАДАТА, ПОМАЛКУ ЗА КУЛТУРА, МЛАДИ И СПОРТ И ОБВИНИТЕЛСТВОТО

ПОВЕЌЕ ПАРИ СЛЕДНАТА ГОДИНА ЗА ИВАНОВ, СОБРАНИЕТО И ВЛАДАТА, ПОМАЛКУ ЗА КУЛТУРА, МЛАДИ И СПОРТ И ОБВИНИТЕЛСТВОТО

Со Предлог-Буџет за 2018 година, најголем досега и тежок 3,4 милијарди евра, повеќе пари во споредба со минатата година предвидено е да добијат Претсе ...
ДРЖАВАТА ЌЕ СЕ ЗАДОЛЖИ 470 МИЛИОНИ ЕВРА СЛЕДНАТА ГОДИНА, НАЈАВИ ТЕВДОВСКИ

ДРЖАВАТА ЌЕ СЕ ЗАДОЛЖИ 470 МИЛИОНИ ЕВРА СЛЕДНАТА ГОДИНА, НАЈАВИ ТЕВДОВСКИ

Министерот за финансии Драган Тевдовски кажа дека во Предлог-буџетот за 2018 година е предвидено со задолжување на домашниот и странскиот пазар да се ...
ЛЕКАРИТЕ БАРААТ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА ПОВИСОКО ОД 5 ОТСТО

ЛЕКАРИТЕ БАРААТ ПОКАЧУВАЊЕ НА ПЛАТАТА ПОВИСОКО ОД 5 ОТСТО

За лекарите е неприфатливо платите догодина да им се зголемат само за пет отсто, како што е предвидено со предлог буџетот за 2018 година, кој што Мини ...
БУЏЕТОТ ЗА СЛЕДНАТА ГОДИНА СО ПОМАЛКУ НЕПРОДУКТИВНИ ТРОШОЦИ, А ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ПЛАТИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

БУЏЕТОТ ЗА СЛЕДНАТА ГОДИНА СО ПОМАЛКУ НЕПРОДУКТИВНИ ТРОШОЦИ, А ПОВЕЌЕ ПАРИ ЗА ПЛАТИ, ВЕЛАТ ОД МИНИСТЕРСТВОТО ЗА ФИНАНСИИ

Буџетот за 2018 година ќе биде 211,7 милијарди денари или 3,4 милијарди евра, односно толку средства се планирани за расходи со предлог-буџетот за сле ...
ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПЕРСОНАЛНИОТ ДАНОК ЗА ОНИЕ СО ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА ОД 2019 ГОДИНА, НАЈАВИ ТЕВДОВСКИ

ЗГОЛЕМУВАЊЕТО НА ПЕРСОНАЛНИОТ ДАНОК ЗА ОНИЕ СО ПОВИСОКИ ПЛАТИ ЌЕ СЕ ПРИМЕНУВА ОД 2019 ГОДИНА, НАЈАВИ ТЕВДОВСКИ

Скалесто зголемување на персоналниот данок на доход ќе се применува од први јануари 2019 година, најави министерот за финансии Драган Тевдовски на ден ...
6 / 6 НАПИСИ