Таг: пристапни преговори

1 2 3 9 10 / 88 НАПИСИ
ЕВРОПСКАТА УНИЈА И ФОРМАЛНО ГИ ОТВОРИ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО УКРАИНА И МОЛДАВИЈА

ЕВРОПСКАТА УНИЈА И ФОРМАЛНО ГИ ОТВОРИ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО УКРАИНА И МОЛДАВИЈА

Европската Унија денеска и формално ги отвори пристапните преговори со Украина и Молдавија, две години откако тие поднесоа барање за членство набргу п ...
УНГАРИЈА СЕ ОТКАЖА ОД БЛОКИРАЊЕТО, УКРАИНА И МОЛДАВИЈА МОЖАТ ДА ПОЧНАТ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ

УНГАРИЈА СЕ ОТКАЖА ОД БЛОКИРАЊЕТО, УКРАИНА И МОЛДАВИЈА МОЖАТ ДА ПОЧНАТ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ

Европската Унија постигна едногласна согласност за отпочнување пристапни преговори со Украина и Молдавија, објави Белгија, која е актуелниот претседав ...
ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПРЕПОРАЧА УКРАИНА И МОЛДАВИЈА ДА ПОЧНАТ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ, ВЕЛИ ДЕКА УСПЕШНО СЕ СПРАВУВААТ СО КОРУПЦИЈАТА

ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПРЕПОРАЧА УКРАИНА И МОЛДАВИЈА ДА ПОЧНАТ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ, ВЕЛИ ДЕКА УСПЕШНО СЕ СПРАВУВААТ СО КОРУПЦИЈАТА

Украина и Молдавија ги исполнија условите за да почнат пристапни преговори со ЕУ, соопшти Европската комисија, додавајќи дека зависи од земјите членки ...
БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ДОБИ ДОЗВОЛА ДА ГИ ПОЧНЕ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ

БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА ДОБИ ДОЗВОЛА ДА ГИ ПОЧНЕ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО ЕУ

Лидерите на Европската Унија ѝ дадоа зелено светло на Босна и Херцеговина за почеток на пристапни преговори, осум години откако таа поднесе апликација ...
ЕУ ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ОТВОРАТ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ СО БИХ

ЕУ ПРЕДЛОЖИ ДА СЕ ОТВОРАТ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ СО БИХ

Европската комисија денеска предложи отворање пристапни преговори со Босна и Херцеговина, осум години откако таа аплицираше за членство во блокот. БиХ ...
ЕУ ДОНЕСЕ ОДЛУКА ДА СЕ ОТВОРАТ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ СО УКРАИНА, ОРБАН КАЖА ДЕКА БИЛ ВОЗДРЖАН

ЕУ ДОНЕСЕ ОДЛУКА ДА СЕ ОТВОРАТ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ СО УКРАИНА, ОРБАН КАЖА ДЕКА БИЛ ВОЗДРЖАН

Лидерите на Европската Унија одлучија да се отворат пристапни преговори со Украина и Молдавија и да ѝ се додели кандидатски статус на Грузија. Украинс ...
ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПРЕДЛОЖИ ОТВОРАЊЕ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ СО УКРАИНА И МОЛДАВИЈА

ЕВРОПСКАТА КОМИСИЈА ПРЕДЛОЖИ ОТВОРАЊЕ ПРИСТАПНИ ПРЕГОВОРИ СО УКРАИНА И МОЛДАВИЈА

Европската комисија предложи отворање пристапни преговори со ЕУ за Украина и Молдавија, објави денеска претседателката Урсула фон дер Лајен. Комисијат ...
НЕ САКАМЕ ПОКАНА ОД СОЖАЛУВАЊЕ, ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЌЕ ГИ ДОВРШИМЕ РЕФОРМИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ, ВЕЛИ УКРАИНА

НЕ САКАМЕ ПОКАНА ОД СОЖАЛУВАЊЕ, ЗА ДВЕ ГОДИНИ ЌЕ ГИ ДОВРШИМЕ РЕФОРМИТЕ ЗА ЧЛЕНСТВО ВО ЕУ, ВЕЛИ УКРАИНА

Украина за две години ќе ги доврши реформите потребни за членство во Европската Унија, изјави вицепремиерката Олга Стефанишина, додавајќи дека земјата ...
ФОН ДЕР ЛАЈЕН ДОЈДЕ ВО КИЕВ ВО ПРЕСРЕТ НА ОДЛУКАТА ДАЛИ ЌЕ СЕ ОТВОРАТ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО УКРАИНА

ФОН ДЕР ЛАЈЕН ДОЈДЕ ВО КИЕВ ВО ПРЕСРЕТ НА ОДЛУКАТА ДАЛИ ЌЕ СЕ ОТВОРАТ ПРИСТАПНИТЕ ПРЕГОВОРИ СО УКРАИНА

Претседателката на Европската комисија, Урсула фон дер Лајен, е во Киев, додека Европската Унија се обидува да ги увери Украинците дека ја имаат нејзи ...
ТУРЦИЈА БИ МОЖЕЛА ДА СЕ РАЗДЕЛИ ОД ЕУ, КАЖА ЕРДОГАН

ТУРЦИЈА БИ МОЖЕЛА ДА СЕ РАЗДЕЛИ ОД ЕУ, КАЖА ЕРДОГАН

Реџеп Таип Ердоган изјави дека Турција би можела да се раздели од Европската Унија ако биде неопходно. Ова следува по неодамнешниот извештај на Брисел ...
1 2 3 9 10 / 88 НАПИСИ