Таг: приватен сектор

ТИНУ-НИНУ

ТИНУ-НИНУ

Ех, кога би можеле вработените во приватните фирми да организираат еден контраштрајк и барем еден месец да не ги плаќаат придонесите за платите на држ ...
НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР КОИ СЕ ЗАРАЗЕНИ ИЛИ СЕ ВО ИЗОЛАЦИЈА БЕЗ СИМПТОМИ ДА ИМ СЕ ИСПЛАЌА БОЛЕДУВАЊЕ ПО ЗАКОН И КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР, ПРЕПОРАЧА ВЛАДАТА

НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР КОИ СЕ ЗАРАЗЕНИ ИЛИ СЕ ВО ИЗОЛАЦИЈА БЕЗ СИМПТОМИ ДА ИМ СЕ ИСПЛАЌА БОЛЕДУВАЊЕ ПО ЗАКОН И КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР, ПРЕПОРАЧА ВЛАДАТА

Вработените во приватниот сектор кои се заразиле со коронавирус или отсуствуваат од работа поради контакт со заразени, а немаат симптоми, да примаат н ...
ЦЕЛА ПЛАТА ЗА БОЛЕДУВАЊЕ НА  ДРЖАВНИТЕ АДМИНИСТРАТИВЦИ НЕ САМО ЗА БОЛНИТЕ ОД КОВИД ТУКУ И ЗА ИЗОЛИРАНИТЕ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

ЦЕЛА ПЛАТА ЗА БОЛЕДУВАЊЕ НА ДРЖАВНИТЕ АДМИНИСТРАТИВЦИ НЕ САМО ЗА БОЛНИТЕ ОД КОВИД ТУКУ И ЗА ИЗОЛИРАНИТЕ, ОДЛУЧИ ВЛАДАТА

Владата на синоќешната седница донесе заклучок за отсуството од работа заразените лица со ковид-19 и на оние кои добиле решенија за изолација, а се вр ...
ВЛАДАТА ПОЗАЈМИ 50 МИЛИОНИ ЕВРА ОД СВЕТСКА БАНКА ДА ПОДЕЛИ МИНИМАЛНИ ПЛАТИ НА ВРАБОТЕНИ ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

ВЛАДАТА ПОЗАЈМИ 50 МИЛИОНИ ЕВРА ОД СВЕТСКА БАНКА ДА ПОДЕЛИ МИНИМАЛНИ ПЛАТИ НА ВРАБОТЕНИ ВО ПРИВАТНИОТ СЕКТОР

Владата на денешната седница одлучи да позајми 50 милиони евра од Светска банка, пренаменувајќи ги средствата од Проектот за поврзување на локални пат ...
АКО НЕ СМЕНИМЕ НИШТО, ЌЕ НИ ТРЕБААТ 60 ГОДИНИ ЗА ДА ИМАМЕ ПРИХОДИ КАКО ЕУ, ПРЕДВИДУВА СВЕТСКА БАНКА

АКО НЕ СМЕНИМЕ НИШТО, ЌЕ НИ ТРЕБААТ 60 ГОДИНИ ЗА ДА ИМАМЕ ПРИХОДИ КАКО ЕУ, ПРЕДВИДУВА СВЕТСКА БАНКА

Ќе бидат потребни шест децении за нивоата на приходите во земјите од Западен Балкан да ги достигнат оние на Европската Унија, соопшти денес Светска ба ...
5 / 5 НАПИСИ