Таг: пропаѓа

ПРОПАЃА УЧИЛИШТЕТО ВО ПОДВИС КАДЕ ВО 1943 ЗА ПРВПАТ СЕ ОДРЖА НАСТАВА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ОТИ ДРЖАВАТА ГО ЗАБОРАВИ

ПРОПАЃА УЧИЛИШТЕТО ВО ПОДВИС КАДЕ ВО 1943 ЗА ПРВПАТ СЕ ОДРЖА НАСТАВА НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК, ОТИ ДРЖАВАТА ГО ЗАБОРАВИ

Распадната е училницата каде пред 79 години за првпат во Македонија започна првата настава на мајчин македонски јазик, во кичевското село Подвис. Подо ...
ПРОПАЃА AMAMOT, НАЈГОЛЕМИОТ ТРГОВСКИ ЦЕНТАР ВО ОХРИД

ПРОПАЃА AMAMOT, НАЈГОЛЕМИОТ ТРГОВСКИ ЦЕНТАР ВО ОХРИД

Најголемиот трговски центар во центарот на Охрид, Амамот, пропаѓа. Своевидено беше најавуван како место  каде што ќе се развива малиот бизнис за охриѓ ...

Балвани и кондоми

1 Министерот за култура Благоја Стефановски се закани дека ќе поведе постапка за уривање на споменикот на Скендербег што пред неколку дена почна да се ...
3 / 3 НАПИСИ