Таг: пророгација

СУСПЕНЗИЈАТА НА БРИТАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ Е НЕЗАКОНСКА, ПРЕСУДИ ВРХОВНИОТ СУД

СУСПЕНЗИЈАТА НА БРИТАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ Е НЕЗАКОНСКА, ПРЕСУДИ ВРХОВНИОТ СУД

Одлуката на Борис Џонсон да го суспендира британскиот парламент е незаконска, пресуди Врховниот суд. Џонсон го суспендираше парламентот на пет неде ...
СУСПЕНЗИЈАТА НА БРИТАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ Е НЕЗАКОНСКА, ПРЕСУДИ ШКОТСКИ СУД

СУСПЕНЗИЈАТА НА БРИТАНСКИОТ ПАРЛАМЕНТ Е НЕЗАКОНСКА, ПРЕСУДИ ШКОТСКИ СУД

Суспензијата на британскиот парламент што ја побара премиерот Борис Џонсон е незаконска, заклучи највисокиот граѓански суд на Шкотска. Панел од тројца ...
ПРОТЕСТИ ВО БРИТАНИЈА ПО „ПУЧОТ“ НА ЏОНСОН, МИЛИОН ЛУЃЕ ПОТПИШАА ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ ПРВАТА СУСПЕНЗИЈА НА ПАРЛАМЕНТОТ ОД 1948

ПРОТЕСТИ ВО БРИТАНИЈА ПО „ПУЧОТ“ НА ЏОНСОН, МИЛИОН ЛУЃЕ ПОТПИШАА ПЕТИЦИЈА ПРОТИВ ПРВАТА СУСПЕНЗИЈА НА ПАРЛАМЕНТОТ ОД 1948

Повеќе од милион луѓе се потпишале на петиција со која се бара поништување на одлуката за суспензија на британскиот парламент. Таканаречената пророгац ...
3 / 3 НАПИСИ