Таг: противотров

ГО КАСНАЛА ЗМИЈА ДОДЕКА МИЕЛ РАЦЕ ВО ДВОР, ТРЕТО КАСНУВАЊЕ ВО ВЕЛЕШКО ЗА 10 ДЕНА

ГО КАСНАЛА ЗМИЈА ДОДЕКА МИЕЛ РАЦЕ ВО ДВОР, ТРЕТО КАСНУВАЊЕ ВО ВЕЛЕШКО ЗА 10 ДЕНА

Вчера доцна попладне, 74-годишен жител на велешкото село Бањица бил каснат од змија. Според неговото кажување тоа било поскок, a а го каснала околу 20 ...
ИМА ДОВОЛНО ПРОТИВОТРОВ ЗА КАСНУВАЊА ОД ЗМИИ ВО СКОПЈЕ И ВО БОЛНИЦИТЕ НИЗ ЗЕМЈАВА, ВЕЛАТ ДИРЕКТОРИТЕ

ИМА ДОВОЛНО ПРОТИВОТРОВ ЗА КАСНУВАЊА ОД ЗМИИ ВО СКОПЈЕ И ВО БОЛНИЦИТЕ НИЗ ЗЕМЈАВА, ВЕЛАТ ДИРЕКТОРИТЕ

На Инфективната клиника во Скопје има доволно количини противотров за каснувања од змии и серум антиверпин, вели директорот Фадил Цана. Тој додава дек ...
ЗГОЛЕМЕН БРОЈ КАСНУВАЊА ОД ЗМИИ, ЦУК ПРЕДУПРЕДИ ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ ДВИЖЕЊЕ ВО ПРИРОДА

ЗГОЛЕМЕН БРОЈ КАСНУВАЊА ОД ЗМИИ, ЦУК ПРЕДУПРЕДИ ДА СЕ ВНИМАВА ПРИ ДВИЖЕЊЕ ВО ПРИРОДА

Центарот за управување со кризи (ЦУК) апелираше до граѓаните дека при прошетки во природа може да бидат гризнати  од змии. Змиите најчесто бегаат од л ...
3 / 3 НАПИСИ